sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Vaunukopasta pinnasänkyyn

Blogiyhteistyö

Vajaa kuukausi sitten uniongelmointia- postausta kirjoittaessani pohdin hieman tätä pinnasänkyyn siirtymistä. Olin ihan satavarma, että siirto tulee olemaan hankalaa. Pienestä vaunukopasta siirtyminen "katottomaan" pinnasänkyyn tulisi varmasti viemään tämän äidin yöunet ainakin hetkeksi.Kaksikuisena Mila alkoi pitäämään yöllä ihan ihme örinää ja ähinää. Ääntely alkoi tunti- puolitoista tuntia ennen yösyöttöä, joka ikinen yö. Toisina öinä sain nukuttua hyvin äänistä huolimatta, mutta toisinaan taas odottelin silmät kiinni tunnin verran Milan heräämistä. Ei varmaankaan tarvitse erikseen kertoa, että örinä alkoi pidemmänpäälle ärsyttämään ja vaikuttamaan myös omiin yöuniini.

Pari- kolme viikkoa sitten päätin tehdä asialle jotain. Oli erittäin turhauttavaa olla aamulla väsynyt, vaikka Mila heräsi vain kerran tai kaksi 5-10 minuutin ajaksi. Omaan huoneeseen siirto oli siis ajankohtainen. Aluksi yritin nukuttaa Milaa pinnasänkyyn päikkäreille, no ei onnistunut. Mila oli tottunut pieneen  kaukaloonsa, joten huomattavasti isompi pinnasänky taisi olla aluksi hieman turvattoman tuntuinen. Lisäksi Mila ei malttanut käydä nukkumaan, kun ympärillä on yhtäkkiä niin paljon katsottavaa. Yksi ongelma oli myös sängyn keinumattomuus. Mila ei yksinkertaisesti osannut nukahtaa ilman liikettä ja lopulta luovutin asian kanssa ja tyttö alkoi nukkumaan vaunuissa omassa huoneessaan.Hetken nukuimme kaikki todella hyvin. Nukkumisessa ja nukahtamisessa ei ollut mitään valitettavaa, koska menin sieltä mistä aita oli matalin. Päivällä puin Milalle Windfleecen ja pipon päälle ja yöllä yöpuvun. Lähes kaikki unet nukuttiin sisällä vaunukopassa ja lähes joka kerta Mila piti heijata uneen.  Sinänsähän päiväunilla haalari ei ole mikään ongelma, mutta windfleece ja pipo sisällä on hippasen kuuma yhdistelmä. Aloin miettimään ratkaisua ja päättelin, että unipussi tai kapalo ajaisi saman asian, mitä haalari. Todennäköisestihän Mila vain säikähti liikkuvia jalkoja tai käsiä ilman haalaria nukkuessaan.

Tutkin internetistä tietoa unipusseista sekä kapaloista ja löysin pian babaexpressin sivuille. Lueskelin hetken sivuja ja pian olin aivan myyty. Love To Swaddle up- kapalopussin* avulla vauva voi nukkua luonnollisessa ja turvallisessa asennossa kädet pään yli ojennettuna. Pussin "siivet" mahdollistavat, että vauva pystyy itse rauhoittamaan itsensä viemällä käden suuhun tai silittämällä omaa poskeaan. Lisäksi kapalointi on tutkitusti hyväksi havaittu tapa nukahtamiseen ja unessa pysymiseen.Myyntitekstistä löytyvät Sanat "nukahtaminen" ja "unessa pysyminen" sai mut kiinnostumaan tuotteesta. Ehdotin heille yhteistyötä ja parin päivän sisällä Mila sai postia babaexpresiltä. Halusin kokeilla unipussia heti "haastavissa olosuhteissa" ja tyrkkäsin tytön pussi päällä pinnasänkyyn nukkumaan. En tiedä oliko se vain hyvää tuuria, mutta Mila nukahti muutaman silittelyn ja tutinnoston jälkeen yksin omaan sänkyynsä ja heräsi vain kaksi kertaa yöllä tankkaamaan. Siitä yöstä lähtien unipussi on ollut päällä aina (paitsi sen ollessa pesussa). En tiedä oliko mulla vaan mieletön tuuri ja oli sattumaa, että yöt alkoi sujumaan pinniksessä unipussin kanssa vai oliko Love To Swaddle up- kapalopussi oikeasti syy onnistumiseen.Ensimmäiset yöt ja päivät meni erittäin hyvin. Nukahtaminen oli todellakin helpompaa, kuin ennen ja unipätkät pidentyivät. Toki niitä huonoja päikkäreitä ja yöunia on edelleenkin silloin tällöin, mutta kokonaisuudessaan olen enemmän, kuin tyytyväinen. Siitä huolimatta, että saimme tuotteen blogiyhteistyönä voin suositella sitä kaikille.Oman Love To Swaddle up- kapalopussin saat helposti tilattua täältä. Baba expresin sivuilla on hyviä vinkkejä oikean koon ja mallin löytymiseen, mutta kapalopussi tulisi valita ensisijaisesti vauvan painon mukaan parhaan sopivuuden saavuttamiseksi. Milalle valikoitui pienen pähkäilyn jälkeen Original M- koko.Sanottakoon vielä loppuun, että kyllä tästäkin tuotteesta löytyy se pieni "huonopuoli". Materialistiharakkana keräämäni yöpuvut jää nyt erittäin pienelle käytölle, kun Mila ei ainakaan tällähetkellä kaipaa kapalopussin sisälle bodya enempää vaatetta. Lisäksi näitä pusseja pitäisi oikeastaan olla ainakin kaksi kappaletta, jotta aina olisi puhdas pussi laittaa päälle.

 Love To Swaddle up- kapalopussi saatu
En hyödy linkkien klikkailuista

4 kommenttia:

 1. Tässä taitaa olla ratkaisu meidän levottomiin öihin kun vauvalla heiluu kädet ja jalat, joka suuntaan, mikä häiritsee vauvan omaa unta ja myös minun.

  Mitenköhän tuo koon valitseminen kannattaisi. Meillä on nyt 7vko vauva, joka viikko sitten painoi 5,3kg ja vajaa 58cm. Vaikea valita kokoa, kun s-koko ei mene kauaa, koska paino on kohta sen 6kg varmasti millon m-koko olisi sopiva. Mutta onko se alkuun liian iso? Kannattaisiko ottaa suoraan m-koko..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mila oli 2kk neuvolassa 4600g ja 58cm ja saatiin pussi vähän sen jälkeen. Ens viikolla on vasta neuvola mut luulen et Mila on nyt reilu 5kg ja vähän on tullu pituutta, ehkä pari senttiä! Meille M koko on hyvä (ei siis liian iso) ja menee varmasti vielä pitkään. Eli luulen et M koko olis passeli :)

   Poista
  2. Kiitos nopeesta vastauksesta! Oon miettiny kauan tän ostamista ja tän postauksen jälkeen päätin tilata! :)

   Poista
  3. Kiva et oli hyödyllinen postaus! Toivottavasti oot tyytyväinen swaddleen :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3