sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Asuntomessut 2015

Kauan odotetut asuntomessut on nyt takana päin, Mini on edelleen mahassa ja odottelu jatkuu....

Mulla on vähän sellanen "tyyntä myrskyn edellä"-fiilis. Muutama ihan hirveä päivä takana ja eilen olo oli ihan toinen. Autossa istuminen ei tuntunut missään, liikkeitä tuntui normaalia vähemmän ja selkäkivut ja kovottelut olivat poissa. Vain jalkapohjissa ja pohkeissa tuntuu päivän kävely, mutta turvotusta ei juurikaan ollut...tai no ehkä vähän, mutta se ei tehnyt kipeää.

Mä en oikein tiedä, mitä seuraavaks tapahtuu? Onko normaalia, että ennen synnytystä olo on hyvä ja sitten jysähtää? Vai onko tää merkki siitä, että vielä pari viikkoa h-hetkeen? No mene ja tiedä. Miten teillä lukijoilla on synnytykset käynnistynyt? Millaiset tuntemukset oli ennen niitä "Kyl sä sit tiedät"- supistuksia/ lapsivesien menoa?

No se niistä raskausjutuista....

Asntomessut ovat tänä vuonna Vantaalla, mikä lämmittää Lahtelaisen mieltä mukavasti sijainnillaan. Lähdimme liikkeelle aamulla jo hyvissä ajoin ja heti alueelle päästyämme alkoi talojen kirtely. Olin tutustunut messutarjontaan jo aikaisemmin lehdistä ja itse olin vähän jo valmiiksi pettynyt talotarjontaan. Pidän kovasti kaksi kerroksisista taloista, mutta näen silti meidät asumassa yksitasoisessa kodissa. Yksi kerroksisia taloja oli tasan kaksi koko alueella ja se oli vähän tyhmä juttu.

Talot olivat pääsääntöisesti hienoja, mutta tosi hölmöillä pohjaratkaisuilla. Mielestäni monen kohteen neliöt oli käytetty erittäin hölmösti. Olohuoneet oli todella pieniä ja eteiset ahtaita, kapeista rappusista puhumattakaan. Toisaalta hyvä käydä katsastamassa myös niitä itselle sopimattomia ratkaisuja, jotta kunnolla tajuaa ne omat tarpeensa. Tämä ahtaus tosin saattoi johtua Vantaan kalliista tonteista, ja siitä syystä on vain pakko rakentaa ylöspäin. Ehkäpä ensi vuonna Seinäjoella tarjonta on enemmän perustaviksen mieleinen.

Meidän (Minun) unelmakoti olisi joko yksitasoinen tai sitten selkeäpohjainen kaksikerroksinen. Kodinhoitohuoneen tulisi olla riittään iso ja toimiva. Unelma olisi, että keittiö, ruokatila ja olohuone olisi yhtä tilaa isoine ikkunoineen..takkaa unohtamatta. Makuuhuoneita saisi olla neljä ja aikuisten makuuhuoneesta saisi olla käynti sekä kylpytiloihin, että vaate/pukeutumishuoneeseen. Pihan ei tarvi olla iso, mutta kuitenkin sen kokoinen, että lapsilla on tilaa leikkiä.

Tässä muutama olohuone-keittiö inspiskuva:
Mielestäni isoissa "yleisissä" tiloissa tiettyyn asti viety värittömyys toimii parhaiten. Selkeät linjat ja järevä kalusteiden asettelu on kaiken a ja o. Tällähetkellä meillä ei juurikaan ole mustaa sisustuksessa, mutta nyt taisin vähän jopa innostua. Mustaa ei saa olla liikaa, mutta musta, kromi, harmaa ja valkoinen toimii yhdessä aika kivasti!

Makuuhuoneita kuvasin myös melko ahkerasti, mutta monen kohteen masterbedroomit oli vähän tylsästi sisustettuja. On totta, että harmaa tehosteseinä toimii ja se on nyt In, mutta lähdin hakemaan jotain vähän erilaisempia ratkaisuja ja niitä tuntui olevan liian vähän. Jotain kuitenkin löytyi....
Vasta nyt kuvia muokkaillessani huomaan, että niin se musta vaan on näihinkin kuviin pompsahtanut. Aiemmin en ole siitä niinkään välittänyt, mutta nyt se tuntuu juuri omimmalta. Hirveästi houkuttaisi tapetoida olohuoneen ja makuuhuoneen tehosteseinät uudestaan, mutta hallitus taitaa olla toista mieltä ;) ...pitää jatkaa suostuttelua!

Wc-tiloissa tykkään valkoisesta, mutta kyllä se musta sopii tännekin! Seinään kiinnitettävä wc-istuin olisi toivelistalla uuteen kotiin.


Kuten ylempänä kirjoitinkin, on toimiva kodinhoitohuone meidän kriteeriristalla seuraavaa kotia hankkiessamme. Kodin hankinta ei kuitenkaan ole ajankohtainen asia tällä hetkellä, aikaisintaan ensi syksynä tai jopa vieläkin myöhemmin. Tässä on siis hyvin aikaa suunnitella ja keräillä ideoita. Yksi hyvä idea kodinhoitohuoneeseen on sijoittaa pyykinpesukone ja kuivausrumpu ergonomiselle korkeudelle ja tehdä koneiden alle pienet vetolaatikot.


Luulin kuvanneeni lastenhuoneita vain vähän, mutta näköjään niitäkin tuli kuvattua ihan mukavasti!
Vauvanhuoneita ei tainnut olla yhdessäkään kohteessa. Sinänsä harmi, mutta toisaalta hyvä vaan, eipä tule tarvetta tehdä jo valmiiseen huoneeseen muutoksia.

Nyt alkaa olla kuvasaldo esitelty ja on aika taas lysähtää sohvalle odottelemaan Minin tuloa. Huomenna on Kallen synttärit ja lahjatoive oli niinkin vaatimaton, kuin lapsi. Suottaapi olla, että sitä toivetta en valitettavasti pysty toteuttamaan (ainakaan ei ole ollut merkin merkkiä), mutta eihän sitä koskaan tiedä? Olishan se aika huikeeta, et isä ja tytär juhlis syntymäpäiviä samana päivänä...Nii ja on huomenna myös tulevan kummisetstkän syndet. Vink vink Mini, huomenna olis hyvä päivä syntyä ;)


Loppuun vielä pakko laittaa kuva Zeta-lasista. Kyseistä lasia oli käytetty kivasti eräässä messukohteessa ja luulen, et tämä saattaa hyvinkin olla vahva vaihtoehto seuraavan keittiön välitilaan!

4 kommenttia:

 1. Itselläni oli aivan samanlainen tilanne, viikkoja oli 38+0 eikä minkäänlaisia tuntemuksia mihinkään suuntaan. Sinä aamupäivänä valitinkin ystävälleni puhelimessa,että ei tämä koskaan synny kun ei ole ollut mitään tuntemuksiakaan ja omasta puolesta saisi tulla jo (olin aika kypsä koko raskauteen jo). Noh iltapäivällä tuli mies töistä ja kerroin saman "valitus" virren hänelle, johon mies tokaisi "en mie ainakaan oo vielä valmis synnyttämään". :D Noh koittaa ilta katotaan leffaa, kun sitten tuli sellainen olo että on mentävä vessaan ja kun nousin ylös sohvalta niin johan alkoi lorista, luulin ensin että lasken alleni ja olin ihan paniikissa että lantiopohjanlihakset on jo tehny tenät. Mutta kuinka ollakaan se voimistui ja sitä lapsivettä tuli kun olisi sankolla kaatanut, siinä vaiheessa kun katoin miestä oli sen ilme aika järkyttyneen näkönen. Oma "shokki" tila kun meni ohi, olin ihan et jes jes nyt alkaa tapahtua eikä tarvitse enää odottaa kauaa. Tyttö syntyi sit viikolla 38+1. Synnytys oli nopea ja helppo, kestoksi merkittiin 7h 45min. Toivon todella että tämäkin raskaus menisi aikalailla samalla kaavalla, ettei tarvitse taas ressata koska syntyy. :) Mutta tosi paljon sinulle tsemppiä ja kaikkea hyvää loppu rutistukseen! :)

  VastaaPoista
 2. Messukuvissa pisti silmään, että verhot taitaa olla nyt poissa muodista, kun lähes kaikki ikkunat ovat paljaana. Kivoja yksityiskohtia olet saanut messuilta esille!

  Ja tuosta synnytyksestä niin asiaan kuuluu etsiä kaikenlaisia merkkejä ja vihjeitä tulevasta, mutta niin kai se on, että ei sitä voi mitenkään ennustaa. Itsekin hurahdin mahdollisten merkkien selvittelyyn ja muistan löytäneeni ainakin tällaisia:

  - olo kevenee ja saa nukuttua parit kunnon yöunet alle
  - vatsa alkaa toimia kunnolla ja tyhjenee
  - vatsan muoto muuttuu

  Eniten löysin tosin sellaisia tarinoita, että mitään ihmeellistä ei ollut tapahtunut, synnytys vain alkoi siinä lasketun ajan tienoilla. Joka tapauksessa onnea koitokseen ja toivotaan, että sinullakin on pian pikkuinen vauva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli kyl tosi pelkistettyjä sisustuksia, jossain kohteissa jopa mietin, et onkohan jääny stailaus kesken?

   Juu mä oon lukenu varmaan kaikki keskustelut netistä ja sitä vaan alkaa miettimään "juu on tää oire" "ja tää!" ja sit aamulla herää ja ei vieläkään mitään. :D No ehkä se sieltä kohta syntyy :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3