tiistai 30. kesäkuuta 2015

Raskauskuulumisia Rv 37+2

Nyt siis jo 38 raskausviikko käynnissä. Vähiin käy, ennen kuin loppuu! Taitaa olla taas aika kirjoitella raskauskuulumisia ylös, viimeinen näyttäisi olevan rv 33?? Miten tää aika menee näin hirveän nopeasti? Pysähtyis nyt edes hetkeksi...tai edes hidastuisi vähän.
KUINKA PITKÄLLÄ:

Raskausviikko 38 menossa, tarkemmin 37+2


PAINO:

Nyt on jo hetken junnannut pitkälti samoissa, mutta n. + 17kg. Vähän hirvittää miten paljon jää töitä synnytyksen jälkeen, mut ehkä mä selviän. Pitää löytää vaan se itsekuri jostain. Eniten ehkä ärsyttää se, kun tietää ettei kaikki paino ole vain vauvaa. Vaikka syönkin suurimmaksi osaksi terveellisesti, tulee niitä herkkujakin syötyä liikaa.

MUUT ARVOT:

Viime viikolla verenpaine oli vähän noussut, mutta sekin edelleen hyvä. Muissakaan arvoissa ei ole huomioitavaa ja olo sekä jaksaminen on hyvä edelleen.

MUUTOKSET VARTALOSSA:

No ne ARVET!!! Mä rasvaan, rasvaan ja vielä kerran rasvaan ja lisäksi läträän sekä bio-oilin että kookosöljyn kanssa. Mutta ei! Ne arvet vaan puskee läpi. Mua ärsyttää arvet, mut mä voin elää asian kanssa. Mä tiedän, et ne haalenee ja vaalenee ajan kuluessa, mut ei ne silti kivalta näytä. Vatsan arvet on mahan alaosassa ja mä en ees nää niitä, paitsi peilin kautta. Kuukausi sitten näkyi vaan pieniä haaleanpunaisia arpia, mutta nyt vatsaani "koristaa" ihan kunnon taisteluarvet.

Vatsan lisäksi myös kyljissä ja rinnoissa näkyy vähän arpea.

Nii ja sisäreisissä on myös.. Mut kuten kirjoitin, ei ne arvet mitään, mutta selluliitti on jo jotain! Mulla on aina ollut vähän raskaat jalat ja ylä-ja alakroppa on ollutt ihan eriparia. Neste kertyy helposti varsinkin jalkoihin, ja sekös mua kiukuttaa. Enemmän kuitenkin ärsyttää se, että vähemmillä herkuilla olisi myös vähemmän selluliittia..

UNI:

Uni alkaa olla aika katkonaista, mut ei se juurikaan haittaa. Tuntuu ettei unta edes tarvitse samanlailla kun aiemmin. Illalla menen nukkumaan viimeistään klo 22 ja siitä sitten alkaa vessassa ramppaus. Käyn pissalla tunnin välein ja herään aamulla 7-8 aikoihin. Suunnilleen joka toinen yö herään 03-04 ja en saa unta. Ei vaan väsytä yhtään.

Päiväunia nukun aina silloin, kun olen kotona koko päivän, mutta silloinkin max tunnin pätkiä.

MIELIHALUT:

Tai siis mielenheikkoudet: Pinaattikeitto tai pinaattiohukaiset ja mansikat sekä aamupuuro

HERMOSTUTTAA:

ÄÄ mä en haluu vielä synnyttää. En oo yhtään valmis vielä. Toivon, ettei Mini synny ennen laskettua-aikaa koska en oo yhtään ehtinyt valmistautumaan siihen et se pieni on kohta synnytettävä. Mua ei pelota synnytys itsessään, ehkä ennemminkin se, etten oo ehtinyt ihan oikeasti odottaa. Siskon häät ja muut asiat vievät nyt kaiken keskittymiseni, enkä ole kunnolla ehtinyt tajuamaan, et lähtö voi olla koska vaan.

Enhän mä ole vielä edes pakannut sairaalakassia, enkä edelleenkään hakenut niitä synnytyskirjoja kirjastosta....

VAIVAT:

Liitoskivut edelleen, mut mä en koe niitä pahaksi kivuksi. Toki sängystä ylösnousu ja kyljen kääntäminen on vaivalloista, mutta mun mielestä sen kuuluukin olla näillä viikoilla.

Käellessä pistelee, mutta pistelykin menee ohi, kun vähän hiljentää/ pysähtyy.

ERITYISTÄ:

Mä en tiedä mikä on supistus. Onko mua supistellut? Vai onko kyseessä vaan vatsan kovottelu? Mä en tiedä.. olis kiva jos tietäis

ODOTAN:

Häitä! Viikonloppuna on mun siskon häät Joensuussa ja lähdetään reissuun Perjantaina. On niin siistiä. Mua jännittää se päivä hirveesti ja kyyneliltä ei varmastikaan vältytä näissäkään häissä.

MUUTA:

Eilen n. klo 19 tajusin, etten ollut tuntenut Minin liikkeitä päivän aikana ollenkaan. Kauppareissulla sanoin asiasta Kallelle ja tottakai toinen huolestui asiasta. Kotona aloimme sitten kellottamaan liikkeitä. Ensimmäisen tunnin aikana tunsin vain muutaman hennon liikkeen ja kävin juomassa ison lasillisen appelsiinimehua. Toisenkaan tunnin aikana liikkeitä ei tuntunut, kuin muutama. Itse olin asiasta aika levollisin mielin, ajattelin, että Mini on vaan muuttanut asentoaan niin, ettei liikkeet tunnu. Kalle oli asiasta enemmän huolissaan, varsinkin sen jälkeen, kun hän selaili googlea ja sieltä tuli tekstejä kohtukuolemasta yms. Päätimme soittaa sairaalaan ihan varmuuden vuoksi mitä tehdä. Puhelu oli aika pitkä, multa kysyttiin paljon kysymyksiä ja lopuksi nainen puhelimessa kehoitti tulemaan näytille.

Päksissä mut laitettiin käyrille puoleksi tunniksi. Tänä aikana tunsin vain kolme hentoa liikettä, mutta monitorin mukaan liikkeitä oli koko ajan ja vauvan syke oli hyvä. Syy miksi en liikkeitä tuntenut on todennäköisesti etuseinäistukka.

Käyrien jälkeen lääkäri teki sisätutkimuksen. Kohdunkaula oli kuulemma lyhentynyt, mutta vielä kiinteä ja kiinni. Vauvan pää tuntui edelleen alhaalla ja pää oli kulemma kiinnittynyt.
 Lääkärintekemässä ultrassa selvisi, että Mini kyllä liikkuu, mutta potkii suoraan istukkaan, ja siksi en tunne mitään. Lääkäri totesi, ettei liikettä ole paljoa, mutta johtuu todennäköisesti siitä, että hän vaan nukkuu. Virtaukset olivat hyvät ja painokin oli noussut viikossa mukavasti. Nyt painoarvio oli jo 3215g . Juuri ennen ultraamisen lopetusta Mini päätti raapia päätään pikku käsillään <3 sydän suli ja tuli tunne, että kaikki on ihan hyvin.5 kommenttia:

 1. Itselläni oli muutama viikko sitten vähän samanlaiset fiilikset enkä ollut vielä valmistautunut lähtöön kunnes pikkumies päätti tulla maailmaan rv 38+5 :) Tsemppiä loppuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea pienestä :) hui! Ei sitä oikee tajua, et lähtö voi oikeesti olla koska vaan.

   Poista
 2. Mulla oli sama ongelma, loppuvaiheessa käytiin 4 kertaa käyrillä ja ultrassa liinehälytyksen vuoksi, vauva potki ja liikku ja mä en tuntenu mitään. Se oli stressaavaa kun aina oli sairaalan ajettaessa illalla pieni pelko siitä onko kaikki hyvin. Odotan nyt toista lasta rv18, istukka jälleen etuseinämässä ja stressaan nyt jo onko loppuvaiheessa sama rumba edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyl siinä vähän huolestuu, vaikka tiedostaakin et kaikki on todennäköisesti hyvin. Toivotaan et sun toinen raskaus menee hyvin :)

   Poista
 3. minä luulin kans että jokin on vialla kun liikkeitä vähän ja maha sekaisin, seuraavana aamuna synnytys käynnistyi. tsemppiä! <3

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3