tiistai 30. kesäkuuta 2015

Esittelyssä koti- Vauvanhuone


Vihdoin ja viimein!
Vauvanhuone on nyt ihan oikeasti valmis. Huoneen sisustus on toteutettu ikealla, käytetyllä ja lainatavaralla. Huoneen budjetti pysyi siis erittäin maltillisena, lompakko ja mieli kiittää!


Sänky ostettiin käytettynä Minin serkkupojilta. Itse hankimme vain uuden patjan (ikeasta), kun vauvoilla pajat on melko suurella kulutuksella. Ei voi koskaan tietää mitä puklua, pissaa ja niskap**skaa patja on imenyt...ja onhan uusi aina uusi. Patjaa suojaa prismasta ostettu suojalakana ja peitot sekä lakanat on tulevan mummin sponssaamat.


Pyörittelin pitkään hoitopöytäasiaa mielessäni. Ihan pöytä pöytää en ole koskaan halunnut, mutta jonkinmoinen taso olisi kuitenkin hyvä olla. Ensin ajattelin hoitoalustaa pesukoneen päälle kylppäriin, mutta sitten sain ajatuksen tästä pinnasängyn päälle tulevasta hoitotasosta. Kallen vanhemmat auttoivat tässäkin hankinnassa ja tämä löytyi Lahden Vaunupuodista. Taso on yllättävän kevyt nostaa pois tarvittaessa ja sen voi halutessaan nostaa myös esim lipaston tai pesukoneen päälle.

Halusin huoneeseen tuolin/ sohvan mahdollista imetystä silmälläpitäen. Ensin ajattelin valkoista nojatuolia, mutta 200-300e nojatuolista ei napannut yhtään. Pian aloin miettimään keinutuolia, mutta niiden hinnat huiteleekin sielä 500€!!! Onneksi Kallen vanhemmilta löytyi sopiva kiikku meille lainaan. Taas säästöäsäästöä! Aluksi tosin ongelmoin tuota puunväriä, mutta nyt tuntuu, että valkoinen olisi ehkä liian valkoinen. Vauvanhuoneessa saa ja pitää olla pehmeyttä ja pieniä kontrasteja.


Sängyn ja keinutuolin lisäksi huoneeseen hankittiin kaksi Malm-lipastoa lasilevyllä, sekä kaksi tauluhyllyä seinälle. Pienet yksityiskohdat ovat tällähetkellä harmaata, minttua ja vaaleanpunaista. Vähän ehkä jännittää, jos tyttölupaus meneekin mönkään ja masusta putkahtaakin poika :D No eläkööt sitten vauva-aikansa vaaleanpunaisessa hattarassa ;)
Muutama kehys odottelee vielä ihan oikeita kuvia Ministä, mutta muuten tauluhyllytkin ovat valmiina pikkusta varten.

50-56cm

62-74cm


Hoitopöydän ylin laatikko on täynnä kaikenmaailman käyttötavaraa. Ajatus on, että laatikon tavarat olisivat kädenulottuvilla vaippaa vaihtaessa. Ei tarvi, kuin vetää laatikko auki.  Toivottavasti tämä hoitopöytäsysteemi toimisi hyvin. Onko muilla kokemuksia sängynpäällä olevasta hoitotasosta? Tai missä teidän vauvojen vaupat vaihdetaan?14 kommenttia:

 1. Ihana huone! Hyvä että noi mun antamat lelut tuli käyttöön Minin huoneeseen, eikä johku laatikon pohjalle tarpeettomaks :D Barbababakin unikaverina! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tietenkään! Noi on just söpöjä <3 ...varsinkin toi barbababa!!!

   Poista
 2. Meillä hoitopöytä siirtyi vessaan pojan huoneesta kun totesin sen olevan helpoin. Vesi on lähellä eikä tarvi sellaista kakkaniskaista poikaa kanniskella pitkään :D ja välillä kun ne pissat tai kakat tulee siinä kraanalle siirtyessä jo.. Ehkä tämäkin on tottumuskysymys ja varmasti vaikuttaa kans onko vauva kova sinappikone (niin ku meillä) vai tuleeko kakat vaan kerran viikkoon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja on kyllä tosi nätti huone! <3 mäkin haaveilen keinutuolista!

   Poista
  2. No joo tota mä vähän mietinkin. Meillä on vaan niin törkeen pieni lavuaari kylppärissä, et ei sinne kyl varmaa mahdu edes pienen pieni peppu :D vessa on sitte ihan ton vauvanhuoneen vieressä ja siinä on kin sitte jo paljon isompi pesupaikka...tosin vessassa ei oo paikkaa hoitotasolle. huoh, hankalaa :D no jospa me joku paikka keksitään, kunhan saadaan mini tänne testaamaan huudit.

   Poista
  3. Varmasti asia ratkeaa! Eipä sitä täysin pysty kaikkea etukäteen suunnittelemaan kun sitten vasta arjessa huomaa mikä toimii parhaiten :)

   Poista
 3. Todella kauniiksi olette saaneet pienen huoneen ^_^ <3 ihanan rauhallinen tunnelma <3

  VastaaPoista
 4. Heippa! Mistä oot löytäny noi verhot? Mä oon nyt viikkotolkulla yrittäny etsiä samantyylisiä tuloksetta 😄

  VastaaPoista
 5. Hei! Ompas ihana huone ♡ Kirjottelisitko jossain vaiheessa kokemuksia vauvanhuoneen käytännöllisyydestä arjessa? Eli onko hoitotaso sängyn päällä ollut hyvä ratkaisu? Entäs tuleeko kiikkutuolia käytettyä minkä verran ja missä tilanteissa? Itekin haaveilen kiikkutuolista, sillä siinä voisi olla ihana iltaisin imettää ja nukuttaa tulevaa pienokaista :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3