tiistai 14. heinäkuuta 2015

Rv 29+1

Viime raskauskuulumiset on kirjoitettu Rv 37+2, siitä on nyt päivää vajaa kaksi viikkoa, joten aika taas vähän kirjata tuntemuksia ylös. 

KUINKA PITKÄLLÄ:

Rv 39+1

PAINO:

Painoa on tullut nyt liki 20kg, onneksi ei ole enää montaa viikkoa tätä painonnousua jäljellä! Olo tuntuu nyt entistä köntimmältä, mutta onneksi vaatteet joustaa ja leggarit sekä tunikat on muotia. Odotan niin kovasti sitä hetkeä, kun saan kaiaa omat lempivaatteeni tuolta kaapin perältä...Siihen voi kuitenkin mennä kuukausi jos toinenkin...

MUUT ARVOT:

Verenpaine 120/82
Hemoglobiini 109
Sf mitta: 31cm

Sf- mitta oli nousst viikossa 1,5cm, mistä lie johtuu? Neuvolatäti oli sitä mieltä, että Mini oli viimeksi ollut eriasennossa ja siitä johtuu tuo nopea kasvu.

Liikkeet oli ++, eikä liikelaskennasta ole tarvinut huolehtia pariin viikkoon lainkaan. Onneksi!


MUUTOKSET VARTALOSSA:

Reidet ja pohkeet on nyt ihan selluliittia täynnä, jalat ja koko kroppa ihan turvoksissa. Arpia on vatsanalueella sekä reisissä ja punaiset viirut tummenee ja leviää päivä päivältä.
Mulla on murrosiässä tullut reisiin ns. "raskausarpia" ja nyt nämä real-raskausarvet tulevat niihin vanhoihin arpikohtiin. Saapi nähdä miten iho palautuu, vai palautuuko?

UNI:

30-60min pätkissä 8-10 tuntia yössä. + parin tunnin päiväunet (lyhyissä pätkissä). Nukkuminen on siis todella katkonaista, mutta jostain syystä en koe sitä ongelmana. Jos yö on huono, tasoitan tilannetta päivällä.

Tottakai rakkoa painava kohtu ärsyttää, mutta minkäs teet? Onneksi tämäkin tilanne helpottuu ihan piakoin.

MIELIHALUT:

Ihan mikä tahansa makea tai suolainen. Oon ihan sokeri- ja rasvahiiri nykyään, melkein hävettää, mut raskauden piikkiin ;)

HERMOSTUTTAA:

Tällä hetkellä ei oikeastaan hermostuta. Synnytys ei jännitä, eikä "tekemättömiä" töitä ole juurikaan jäljellä. Viikonloppuna tosin olisi tarkoitus mennä asuntomessuille, mutta ei se nyt maailmanloppu ole jos messuilut siirtyy parilla viikolla. 

Sairaalakassistakaan en jotenkin osaa hermoilla enää. Kassi siis on edelleen pakkaamatta, enkä kyllä ole listaakaan kirjoittanut.  Kaikki tarvittava löytyy varmasti tästä kotoa, ja lyhyen sairaalamatkan vuoksi ei ole niin äliä, vaikka jotain unohtuisikin. Olen ajatellut, ettei lähtö tule äkkiseltään, että kyllä sen kassin ehtii siinä hyvin pakkaamaan. Tosin en tiedä kauan mulla siihen lähtöön menee, kun sanoin juuri tänään Kallelle, etten varmasti jätä kotia sotkuseksi synnyttämään lähtiessä :D 

VAIVAT:

Autossa pitkään istuminen on aika puuduttavaa. Vatsaa kovottelee, mutta se on omalla tavallaan kivan tuntuista. Muutamasti on tullut vähän kipeempiä supistuksia?, mutta ei nekään ole häiritseviksi vielä muuttunut.


ERITYISTÄ:

Kutisevat jalkapohjat ja iho ylipäätänsä. Menen huomenna labrakokeisiin heti aamusta, jotta selviää onko maksa-arvot koholla. Raskaushepatosiisista siis ehkä kyse (toivottavasti ei). Vähän epäilen, koska terveyskirjasto.fi mukaan tätä esiintyy vain 1% raskaana olevista. Toisaalta parempi tutkia, jotta tietää tarkasti.

Raskaushepatosiisissa on pieni kohtukuoleman riski, joten arvojen ollessa koholla synnytys todennäköisesti käynnistetään. Mutta en nyt manaa ja mieti vielä, huomenna selviää!

ODOTAN:

Viikonloppua ja asuntomessuja! Sekä huomista päivää, haen lisää mansikoita ja jatkan pakastusoperaatiota... Nii ja kyllä sitä synnytystäkin tässä jo vähän oottelee, mut en mä vielä oo kypsä tähän odotteluun, päin vastoin! Nautin nyt näistä "viimeisistä" vain omaa-aikaa- päivistä.

MUUTA:

Eilen kuvattiin masukuvia ystävän toimesta. Niistä tuli niin makeita! Sain tänän koevedokset nähtäväksi ja oli kova valinnanvaikeus, et mitä kuvia muokataan. Luulen, että tällä viikolla saan valmiit kuvat itselleni, laitan niitä sitten myös tänne blogin puolelle näkyviin.

Tässä kuitenkin vähän esimakua...

© Hannes Paananen   Instagramin puolella @hanneshp

https://instagram.com/hanneshp/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3