sunnuntai 8. marraskuuta 2015

H U O H !

Mä en todellakaan tiedä, mitä meidän Milan unille taas tapahtui! Tiedän, että joidenkin vauvat nukkuvat todella huonosti, ja tuntuu tyhmältä "valittaa" muutamasta huonosti nukutusta yöstä, mutta valitan silti.

 Aiemmin meillä herättiin yöllä kaksi- kolme kertaa, mutta nyt tämän viikon Mila on herännyt 6-8 kertaa yössä. Ensimmäiset yöt meni helposti, mutta nyt pari viimeistä yötä on ollut ihan kamalia. En meinaa millään pysyä hereillä sitä 5-10 minuuttia tunnin- kahden välein, enkä varsinkaan jaksa viedä Milaa syöttöjen välissä omaan sänkyynsä (ja siksi en saa nukuttua edes syöttöjen välissä kunnolla). Oon jo miettinyt maidon loppumistakin, mutta ei sekään ole mahdollista (maito nimittäin edelleen suihkuaa yöllä). Muutamina epätoivonhetkinä olen miettinyt jo korvikkeen antoa. Mutta olisiko siitä hyötyä? Perjantain- lauantain välisenä yönä sovittiin sitten Kallen kanssa, että minä nukun meidän sängyssä korvatulpat päässä ja Kalle Milan huoneessa patjalla. Olin ihan fiiliksissä "vihdoinkin saan nukkua kokonaisen yön!".  Ajatuksena oli, että Kalle syöttää Milan...mutta ajatukseksi se jäikin. Heräsin yhdeltä yöllä ihan hirveään huutoon. Mila veti Kallelle ihan "pienet" raivarit, ja ei siinä auttanut muu kuin vetästä tissi esiin. huoh! Onneksi sinä yönä syöttöjä oli vain 4!

Lauantai aamuna meinasin repiä pelihousuni. Miten voin ikinä lähteä mihinkään, jos tyttö ei suostu syömään pullosta? Olisiko kiinteistä apua tähän nukkumisasiaan?  THL:n sivuilla jaWHO:n ohjeistus on aloittaa kiinteiden maistelu viimeistään 6kk iässä. Omassa lapsuudessani kiinteitä aloitettiin jo 3kk ikäisenä. THL:n sivuilla lukee kuitenkin, että myös nelikuiselle voi antaa soseita. Voiko 3kk? Onko suolisto tarpeeksi kehittynyt? Pienen googlettelun jälkeen päätin, ettei soseita nyt vielä ainakaan. Lisäksi googlen ja ystävien avulla hoksasin, että kyseessä voi olla tiheän imun kausi tai "yöhulinat".

Oli mikä oli, mut vois jo loppua pian, muuten tää mamma on ihan puol kuollut ihan just!

Kiinteitä ei siis ihan vielä aloiteta, mutta ehkä pikkuhiljaa (4 kuukautta täytttyään) voisi asiaa alkaa pohtimaan. Minkä ikäisenä teillä alettiin maistelemaan kiinteitä? Kuinka paljon? Ja mitä makuja?


EDIT: Heh! Taisin olla aika poikki lauantai-iltana, kun unohdin julkaista tämän!

 Tilanne on nyt ainakin hetkellisesti hyvä, ja kyseessä taisi tosiaan olla tuo tiheän imun kausi. Viime yönä Mila nukkui 19-06:30 ja heräsi vain klo 22 ja 03 syömään. 

10 kommenttia:

  1. Neuvoja en osaa antaa, vain vertaistukea. Mulla on 5.5kk ikäinen tyttö, joka elämänsä ekat 3kk nukkui hyvin yöt, eli heräsi 1-3 kertaa syömään. 3kk jälkeen kävi jotain, ilmeisesti 4kk hulinat kuukauden etuajassa ja tyyppi rupes heräilemään niin usein, etten pysynyt enää laskuissa mukana. Iskä ei voinut auttaa, koska vain ja ainoastaan rinta kelpasi uudelleen nukuttajaksi. Pahin kausi meni parissa viikossa ohi, mutta ne hyvät yöt ei palanneet. Aika pitkään mentiin niin, että herättiin tasan kahden tunnin välein. Tää oli raskasta, mutta siihen tottui ja pystyi jotenkin handlaamaan. Viikko sitten alettiin heräämään tunnin välein.. Eilen meinasin nukahtaa anoppilassa kahvipöytään ja yks päivä viime viikolla melkein itkin, kun joku pienen lapsen äiti kertoi nukkuneensa 12h putkeen.
    Kiinteät aloitettiin viime viikolla ja eilen oli eka ilta kun tyttö söi kunnon annoksen iltapuuroa, ja nukkui! Neljä tuntia putkeen!! (harmi vaan että äidin aivot heräs kahden tunnin jälkeen valvomaan ja odottamaan, koska vauva herää :D) Nyt on mä vaan toivon, että tämä jatkuisi ja mäkin saisin joskus vielä nukkua :)
    Mutta siis, I feel you, se on on aivan helvetin hirveetä. Toisaalta 3kk on vielä ihan tosi pieni ja vaikka se on äidille ihan superrankkaa, niin mä ehkä yrittäsin odottaa (ja odotikin) niiden kiinteiden kanssa. 3kk tai edes 4kk kun ei kuitenkaan vielä syö kun ihan teelusikallisen tai kaks, niin ei sillä todennäköisesti ole vaikutusta uniin, mutta suolisto joutuu aika koville kun vauva on vielä niin pieni. Vaiheitahan nämä kaikki on vauvalla, menee kyllä ohi aikanaan. Vaikka eihän se kyllä yhtään lohduta silloin, kun haluaisi vaan nukkua. Tsemppiä öihin ja toivottavasti keksitte jotain, mikä helpotaisi :)
    -Hanna-

    VastaaPoista
  2. En ole ennen kommentoinut mutta nyt kommentoin. Olen lukenut blogiasi kesästä asti. Minulla 2-vuotias poika, jonka yöhulinoinnit rauhoittui vasta 1,5-vuotiaana ja edelleenkään ei mene yötä heräämättä. Mutta se on kuulemma normaalia :D Meillä imetys tyssäsi 3kk ja kiinteät aloitettiin samaan aikaan. Eli korvike, kiinteät, oikea ruoka ei vaikuttaneet uniin millään tavalla. Mua ärsytti silloin kuin kaikki toitotti että korvikevauvat nukkuu hyvin. Ei todellakaan nuku, siihen vaikuttaa ihan muut asiat. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  3. Meillä oli samoihin aikoihin ihan samanlaista. Oli aika zombi olo aamulla. Huoh! Taisi olla yöhulinoita kun helpotti parin viikon päästä:) me alettiin maistelemaan kiinteitä n4kk iässä. Tein porkkana ja bataattisosetta ja ihan pieniä määriä kerrallaan annoin. Sen jälkeen erilaisia hedelmä ja marjasoseita. tsemppiä!:)

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Voi kuulostaa niin tutulta! Hulinointia/ tiheän imun vaihe, menee ohi uskoisin :) koita jaksaa vielä hetki, kyllä se helpottaa <3 ja kokemuksesta voin sanoa, kiinteät ei auta yöuniin :D mä elättelin toivoa myös, muttei ollut mitään vaikutusta. Monelta muulta oon kuullut myös, ettei oo vaikuttaneet.

    VastaaPoista
  6. Meilläkään ei auttanut. Ihan turhaan kiirehdin kun monet sanoi että anna niitä kiinteitä ni nukkuu paremmin:D ei vaan meillä:D vaiheita vaiheiden perään☺

    VastaaPoista
  7. Meilläkään ei auttanut. Ihan turhaan kiirehdin kun monet sanoi että anna niitä kiinteitä ni nukkuu paremmin:D ei vaan meillä:D vaiheita vaiheiden perään☺

    VastaaPoista
  8. Komppaan edellisiä. 3-5kk iän yöhulinat. Meiän poitsu on nyt 4,5kk ja 2kk iästä asti on hulinoitu. Eli herää 1-2 tunnin välein suurimman osan öistä. Eikä siihen mikään auta. Ei kiinteät, ei velli, ei läheisyyden tankkaaminen, ei päiväunien muuttaminen... kaikki on kokeiltu. Joten täysimetyksellä jatketaan ja koitan jaksaa arkea kolmen -4v kanssa (tai vanhin just sen neljä). Esikoiselle aloitin kiinteät samasta syystä 3,5kk iässä, vaikka äm ois riittänyt. Turhaan!! Unet piteni vasta sitten kun puuroa meni jo aikamiehen annos, eli joskus 7-8kk iässä. Ei kannata kiirehtiä niitä kiinteitä, ne ei välttämättä ole mikään ratkaisu (tai korvike).
    Ja tissi on ainut mikä rauhoittaa vauvan yöllä, vaikkei hällä nälkä ole.

    VastaaPoista
  9. https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/12063328_694445730655100_7636544711189068573_n.png?oh=4824c244abde5cc1b80a229e803b5026&oe=56C15D8A&__gda__=1454203068_6dda31d934f1d3d457c85e6a6f12b92c

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3