tiistai 9. syyskuuta 2014

Esittelyssä Koti- Keittiö


Viime postauksesta on aivan liian pitkä aika!
Koti alkaa olla viimeisiä listoja vaille valmis, mutta kuvia ei ole tullut otettua omaa laiskuuttani. Remontin jälkeinen loppusiivous vain venyi ja venyi, mutta onneksi nyt kaikki remonttitavarat ovat poissa ja täälä alkaa ensimmäistä kertaa näyttää oikeasti hyvältä.

Keittiö oli ennestään jo todella hyvässä kunnossa, ettei se kaivannut muuta remonttia, kuin laminaatin vaihdon. Kodinkoneet on kaikki siemens- merkkisiä.

 Uunina meillä on pyrolyysitoimintoinen uuni. Eli se on itsepuhdistuva (uuni siis lämmittää itsensä pesun aikana 500 asteiseksi, ja pesun jälkeen pitää vain pyyhkiä tuhkat pois.) Kokeilin tätä toimintoa viime sunnuntaina siivoillessani ja hyvin tuntui toimivan. Uuni on nyt TODELLA puhdas. Jatkossa puhdistuksen aikana pitää vaan muistaa hyvissä ajoin avata ovet ja ikkunat auki, koska 500 asteinen uuni lämmittää huoneilmaa ihan mukavasti ;)

Keittotasona meillä on induktioliesi.
Aikaisemmin en oikein ymmärtänyt induktiolieden ideaa. Ensinnäkin se on kalliimpia ja toiseksikin kaikki kattilat ja pannut ei toimi siinä. Hommahan meni niin, että uusittiin KAIKKI kattilat ja paistinpannut, koska mikään ei ollut induktioliedelle sopiva. (Toisaalta todennäköisesti oltaisiin joka tapauksessa uusittu, koska vanhat oli jo tosi vanhoja ja huonoja).

Ensimmäinen asia mikä tässä liedessä on paremmin on sen nopeus. Levy lämpiää muutamissa sekunteissa. Toiseksi jos vesi/ maito/keitto kiehuu yli, levy sammuu automaattisesti, ettei tahrat pala levyyn kiinni. Kolmanneksi, levyt kylmenee todella nopeasti käytön jälkeen. Ja vielä neljänneksi, levy on helppo pitää puhtaana, koska mikään ei pala siihen kiinni.

Nyt jos saisin valita keraamisen ja induktiolieden väliltä valitsisin ehdottomasti induktiolieden, juurikin sen helppokäyttöisyyden ja nopeuden vuoksi.


Keittiössä meillä on tällähetkellä mustat/ tummanharmaakuviolliset kivitasot.
Aikaisemmin meillä on ollut ne perus valkoiset tasot (missä näkyy kaikki liat) sekä valkoiset korkeakiiltolaminaatti tasot.

Laminaattiin verrattuna kivitaso vie ihan kuus nolla. Niin helppo pitää puhtaana, kuumankin pellin voi huoletta (en oo uskaltanu) laskea sen päälle ja kaikenlisäksi se on todella kestävä ja kaunis. 





Kaapin rungot ovet ja vetimet on iskun keittiömallistosta.
Laatikot sekä ovet tuntuvat todella kestäviltä ja jämäköiltä. Ovet ovat himmeää korkeakiiltoa, mikä miellyttää silmäni todella paljon. Täys korkeakiilto voisi olla vähän liikaa näin isossa keittiössä.






Keittiön osalta vielä on vähän tehtävää. Verhot pitäisi lyhentää ja keinonahkatuoleihin tulisi laittaa jonkinlainen suoja, kun ne on vielä valkoiset.


Keittiöstä on todella hankala ottaa laajoja kuvia, koska seinien läpi ei valitettavasti pääse ;)
Toivottavasti saatte kuvista jonkinlaisen mielikuvan keittiöstämme. 

Seuraavaksi kurkistamme olohuoneeseen....



4 kommenttia:

Kiitos, kun kommentoit <3