torstai 22. lokakuuta 2015

Eight things about me

Joka kerta lukijatilastoja katsellessani havahdun, kuinka moni oikeasti lukeekaan mun blogia. On aika hurjaa ajatella, että monet tutut ja varsinkin tuntemattomat tietää paljon meidän elämästä, mutta mulla ei ole harmainta aavistustakaan kuka täälä vierailee. Osa lukijoista on kirjautunut lukijoiksi bloggerin tai bloglovinin kautta, mutta se on vain murto-osa. Suurinosa rekisteröityneistä lukijoista on tuntemattomia, mutta on sielä joukossa muutama ystäväkin. Tuntemattomille on huomattavasti helpompi kirjoittaa, kun niitä ei tarvitse todennäköisesti  koskaan kohdata. Tuntemattomille saan olla vain bloggaaja. Tuttujen kanssa on välillä erittäin hämmentävää, kun joku kertoo lukevansa mun juttuja. Ajatteleeko kaverit musta erilailla, kun kirjoitan välillä aika yksityiskohtaisesti henkilökohtaisista asioista? Esim. Miks mulle ei kerrottu? - postaus :D

No jatkan sillä mentaliteetilla, ettei tätä mun blogia kuitenkaan kukaan lue... tuttu ainakaan, joten kerron muutamia olennaisia ja erittäin epäolennaisia asioita itsestäni.

Lempinimet ja lyhenteet

Kaikella, siis ihan kaikella on lyhenne tai lempinimi. Lempinimet pysyvät kuitenkin vaan kodin seinien sisäpuolella, koska onhan tää nyt aika noloa ja lapsellista. 
Tietokone= Tietskari , Televisio= Telkkuri, Puuro= Purtsi,Hartsi= Haarukka, Vertsi= Veitsi. lisäksi moneen sanaan lisään U:n tai Y:n esim: legguri, pikkuri, kylppyri... mutta siis , näin vain kotona

R-vika

Mua harmittaa, ettei mun puheterapiaa jatkettu ensimmäistä luokkaa pidemmälle, koska tää vika vaivaa mua edelleen. Toisaalta oon oppinut jo elämään asian kanssa ja nykyään kierrän sanon asiat toisella tavalla, jottei mun tarvi oo pakko sanoa sitä kirjainta sanaa.

Mä oon kausi-ihminen

Mulla on aina joku kausi menossa, ja silloin teen/ syön vaan sitä. Nyt mulla on esim smoothie ja tortilla kausi. Nii ja kirppistely-kausi.  Raskaana mulla oli Mäkkäri ja Makkara-kausi... tosin niistä mä en oo kauheen ylpee

Juomapullo

Toiset ihmiset ei voi lähteä kotoota ilman kännykkää ja avaimia. Mä en voi lähteä ilman kännykää ja juomapulloa (ne avaimet jää aina kotiin). Mulla on aina jano ja esim ravintolassa kaadan tarvittaessa omasta pullosta vettä lasiin, jos tarjoilija ei huomaa täyttää vesikannua. Mulla on juomapullo myös yöllä käytössä. Kallen tehtävä on täyttää mun "yöppäripullo" iltaisin, koska mulla on aina joku mielettömän hyvä tekosyy miks mä en vois sitä tehdä.

Laulujen sanat

Mä en tiedä, et mikä mussa on vikana, mut en osaa yhdenkään laulun sanoja oikein. Ei oo väliä onko biisi suomalainen vai englanninkielinen ni aina menee väärin. Esimerkiksi Sininen sunnuntai: Luulin tosi pitkään et siinä lauletaan "cd- sunnuntai". Oikeat sanat selvisi, kun ihmettelin laulun outoutta Kallelle ääneen. Myös JVG:n Tarkenee sai uudet sanoituket. Oikeastihan se menee: "Hommat valkenee ni naamat kalpenee... no mä luulin et siinä lauletaan "Olla makaleedi allamakaleedi"...no ei kuulemma lauleta.

Mä rakastan hömppäohjelmia

En edes tajuu, miten ehdin katsoa näitä kaikkia ohjelmia. Mut joo mun hömpälista on aika pitkä:
Paratiisihotelli, Lätkävaimot, Väykkärit, Martina ja Hengenpelastajat, Hottikset, Toisenlaiset äidit, Ensitreffit alttarilla. Olikohan vielä joku?  Nii ja mainottakoon ielä et tilasin Ruutu+, jotta nään aina yhden jakson ennakkoon.

Laulaminen

 Lapsena n.4-7- vuotiaaana olin erittäin innokas laulaja. Mä halusin aina osallistua erilaisiin laulukilpailuihin tai vähintääkin karaokeen. Eräs talvi (taisin olla n. 4v) olimme Tahkolla hiihtoloman vietossa ja osallistuin siellä laulukilpailuihin. Pienen lapsen laulu taisi olla suloista, joten sijoituin toiseksi ja voitin nallen sekä tallentavan kasettisoittimen. Olin erittäin ylpeä voitostani ja seuraavalla Tahkoreissulla sanoin äitille , etten tarvi unilelua mukaan, koska voitan kuitenkin TAAS karaokekilpailusta pehmolelun. Kuinkas sitten kävikään? Kilpailuja ei ollut ja jouduin nukkumaan ilman pehmolelua .

Portaiden nousu

Mulla on pakonomainen tarve astua samalla jalalla samalle askelmalle portaissa mihin edellä oleva on astunut. 

Nyt haastan teidät lukijat kertomaan jotain itsestänne. Se voi olla oleellista tai epäolennaista, anonyyminä tai nimimerkin kanssa. 
Sä päätät!





18 kommenttia:

  1. Hauskoja ja mielenkiintoisia asioita sinusta, kiitos kun jaoit! :)
    Paljastus: Yksi lukijasi on entinen työkaverisi Launeelta ;) Löysin blogisi luettuani ensin jo kauan aikaa siskosi blogia, ja tajusin että eräässä kuvassa, jossa esiinnyitte molemmat, että toihan on Netta!

    VastaaPoista
  2. Hyvät jutut :D mäki vääntelen sanoja. Yks oudoimmista on varmaan kakkajoola=kaakao. Se tais joskus tarttua joltain kaverilta ja edelleen käytän sitä ku se olis ihan normi sana :D kaikki asiat on juttusia tai juttuleita ja bussi on puspi. Minkäköhänlainen sanavajukki Leosta kasvaa kun se esimerkiks kuulee kaakaon olevan kakkajoolaa.. Ehkä pitäis puhua paremmin asioiden oikeilla nimillä :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Onneks en oo ainot!!! Mut jos joku vähän outo sana tarttuu lapselle ni voi vaa sanoa et "joo ku mun lapsella on niin vilkas mielikuvitus, se keksii vähän hassuja sanoja" :D:D

      Poista
  3. Siis mää oon kuunnellu kans sen jvg:n tarkenee biisin vähä samalla lailla ko nää :"D mies kerran huomautti et laulan ihan väärin ja kerto oikeet sanat, ei kuulosta yhtään niiltä niin laulan edelleen mukaba omilla sanoilla :D tykkään tosi paljon sun blogista!(:

    VastaaPoista
  4. Mulla on ihan sama, että miehen täytyy joka ilta täyttää mulle yövesipullo ja muutenkin pitkin päivää se on sen tehtävä! :D

    Oon se, joka kommentoi siihen kapalopussi postaukseen ja jo eilen meille saapui se! Oli pesussa niin tänään päästään testamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! No pitää niillä nyt jotai tehtäviä olla, ettei niiden aika käy tylsäks ;)

      Poista
  5. Vesipullo on mullakin must juttu, ja en pysty nukkumaan mikäli jossain tikittää kello, tai näkyy vilkkuva valo.. laitan silmät kiinni ja muka näen sen valon ja joudun tarkistaa vilkkuuko se vielä :D Hullu mikä hullu ;)

    -Hanna
    http://fitfataitiys.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tikittävä kello on kyl tosi ärsyttävä! Kiva muuten, ku aloit taas bloggaamaa! Pääsee taas stalkkaa ;)

      Poista
  6. Ihana postaus ja hihittelin täällä tolle JVGn tarkenee biisin sanoille. :D
    Mä en voi mennä nukkumaan jos en tarkista ensin että lapsilla on kaikki ok. Oon villasukkien suurkuluttaja (sisko teki niitä vuosi sitten viisi paria ja onkohan yksi pari enää ehjä). Tarkistan ulko-ovet ainakin kahdesti ennen kuin voin mennä nukkumaan. Kun puen housut laitan aina ensin oiken jalan punttiin. Syön suklaata liikaa, siis oikeesti. Eilen söin koko levyn ja tänään kävi ihan samoin, vaikka päätin että syön vain muutaman rivin..itsekuria kaivataan. En pidä siitä että korviini kosketaan, enkä voi katsoa jos joku väänelee korviaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mun on myös pakko käydä aina katsomassa, et Mila hengittää. Suklaa on kyl niin hyvää <3

      Poista
  7. Itse en voi olla kellon kanssa samassa tilassa, vihaan siis pieniä toistuvia ääniä. Kaakaota kutsun nimellä kaukau.. Ja jokainen asia pitää olla parillinen, esim. telkkarin äänet pitää olla 14 tai 16 ei 15, jos se on pariton luku, telkkarin ääni on epävireinen..? :D Ja suklaalevystä pitää syödä aina kaksi palaa kerralla, jos syöt vain yhden sille parittomalle palalle tulee kylmä ja se jää yksin.. :'D

    VastaaPoista
  8. Mulla on ihan samat hömppäsarjat, mitä katson! Hottikset on ihan ykkönen! ;D

    http://pudotus.blogspot.fi

    VastaaPoista
  9. Mulla on sellainen tapa et jos kuulen laulun tai biisin niin liikutan varpaita tai naputan sormia(sillai huomaamattomasti) samalla tyylillä ku soittaisin pianoa :D

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3