tiistai 20. lokakuuta 2015

Helmet ja Turhakkeet

Eilen kotia siivotessani havahduin, kuinka paljon meillä onkaan kaikkea vauvakrääsää. On jumppamattoa, sitteriä, syöttötuolia, leluja ja mitä vielä? Aloin miettimään, onko tämä kaikki krääsä ihan oikeasti tarpeellista? Siitä sainkin postausidean: Helmet ja Turhakkeet.

Top 3 Kirkkaimmat Helmet 

Vaunut

Vaunut on parin vuoden ajan niin suurella käytöllä, että niihin todellakin kannattaa panostaa. Erilaisia malleja ja merkkejä on pilvinpimein, joten kannattaa ennen hankintaa tehdä vähän listaa omista tarpeista ja vaatimuksista. Meillä pääkriteerinä oli helppokäyttöisyys, kääntyvät eturenkaat ja kaukalon adapterikiinnitys, lisäksi iso tavarakori ja sirous olisi plussaa. Kerroimme kriteerit myyjälle ja hän veikin meidät heti Graco evo xt- vaunujen luokse. Me molemmat rakastuttiin näihin vaunuihin samantien! Kaikki vaatimukset tayttyivät ja lisäksi vaunuissa on muutama lisäplussa, mitä ei edes osattu vaunuilta vaatia.



5 päivää synnytyksestä


Leikkimatto

Haaveilin Skiphopin leikkimatosta, mutta suht tyyriin hintansa vuoksi päädyimme 12e kirppislöytöön. Sisustuksellisesti tämä skiphopin matto olisi ollut huomattavasti kauniimpi, mutta vauvaa ja kukkaroa ajatellen värikäs oli varmasti oikea valinta. Tässä meidän leikkimatossa on musiikit ja kaikki, jonka avulla Mila on viihtynyt matolla parin viikon ikäisestä lähtien. Aluksi leikkihetket olivat n. 5 minuuttia, mutta nyt lähes kolmikuinen Mila jaksaa leikkiä jo puolesta tunnista tuntiin. Tää on niin mun päivien pelastus!








Windfleece

Meillä on kaksi Popin windfleeceä. Nyt käytössä on 56cm ja varastossa odottelee 68cm. Tämä pienempi windfleece on ollut käytössä elokuusta lähtien ja on edelleen sopiva. Luulen, että puku menee ainakin vielä kuukauden käännettävien hihan- ja lahkeensuiden vuoksi. Mun lisäksi myös Mila rakastaa haalariaan. Hän voisi pitää sitä aina päällä, niin hereillä ollessaan, kuin nukkuessaankin.





... Muut helmet:

Love To Swaddle- kapalopussi

Kallen mielestä tää kuuluu Top 3, mut mä en osannut päättää tän ja windfleecen välillä. Kuten aiemmin olen jo kertonut, on tämä kapalopussi ollut mun yöunien pelastus. Lisäksi tän avulla nukahtaminen on ollut huomattavasti helpompaa. Mun mielestä tää olis aika hyvä Baby shower- lahja ihan kaikille!


Huvitutti

Milan ollessa ihan pieni mua vähän pelotti antaa tuttia. Mitä jos hyvä imuote kärsii? Halusin ehdottomasti opettaa tutin syömiseen, koska Milalla oli heti niin kova imemisen tarve, vaikkei nälkä ollutkaan. Synnärillä mulla oli mukana niitä perus tutteja, mutta heti kotona annoin huvitutin suuhun. Nykyään Mila ei huoli tavallisia tutteja lainkaan, mokoma sylkäsee ne samantien pois ja irvistää päälle.



Hoitotaso pinnasängyn päällä

Tää on kätevä ja ei vie ylimääräistä tilaa. Kaikista kätevinhän olis varmasti, että hoitotason vieressä olisi vesipiste, mutta mahdottomasta on hankala tehdä mahdollista. Tää on just paras vaihtoehto, kun tilaa on vähän ja kylppäriin ei mahdu hoitopöytää.




Vanhan petarin pala sohvalla

Varsinkin valkoisen sohvan kanssa!!!!

En ehkä enää hankkisi valkoista sohvaa, varsinkaan lapsiperheeseen. Mutta tossa se nyt on, joten ei auta, kuin elää asian kanssa. Eli meillä on siis divaaniosan päällä vanhasta petarista leikattu pala, jonka päällä on pinnasängyn joustolakana. Aluks tää oli jälkivuotoa varten varuiksi, mutta siihen se jäi mun imetyspaikalle. Ja kyllä, meidän sohva olis ihan maidossa ilman tätä!

Rintapumppu

Ja ehdottomasti sähköllä toimiva. Mun tissit olis rjähtäny ainakin kymmenen kertaa ilman pumppua. Mulla on Aventin rintapumppu ja se on ollut erittäin hyvä. Itse ostin pumpun 20€ kirpparilta. Suosittelen siis pitämään kirppiksellä/ tori.fi:ssä silmät auki, mikäli suostuu käyttämään käytettyä.




Turhakkeet:

Keinutuoli

Tää oli niin turha, ettei mitään rajaa!!! Keinutuolissa on mun mielestä erittäin vaikea imettää hyvässä ryhdissä ja lisäksi siinä on tosi kova istua. Olis pitänyt hankkia se suunnitelmissa oleva löhötuoli!

Kuva: ikea.fi


Stokken Newborn set

Mila sai Triptrapin ristiäislahjaksi ja päätettiin hankkia lahjarahoilla vielä tämä Newborn- setti. Ideahan tässä on hyvä, vauvan saa nostettua lattiantasosta pois ja lisäksi soseiden syöttäminen on helpompaa vauvan ollessa samalla tasolla. Syöttöhommista en vielä tiedä, mutta tähän mennessä tuoli on ollut ERITTÄIN vähällä käytöllä. Milaa ahdisaa olla paikallaan ja lievä makuuasento on ilmeisesti tosi tylsä. Päivittäin harjoitellaan tuolissa oloa, mutta meidän vauhtihirmu ei siinä ainakaan viihdy. Toivon, että tämä harjoittelu tuottaisi tuloksia ja vielä jonain päivänä Mila jaksaisi istua paikallaan enemmän kuin viisi minuuttia... mutten tuli todella kallis ostos!



Sitteri

Meillä on tää sittereiden ferrari, mutta vähän sama juttu, mitä newborn- setissä. Vauhtihirmu ei viihdy. Mila haluaa touhuta ja häseltää, joten paikallaan olo ei sovi hänen luonteellensa. Parin ekan viikon aikana tällä oli vähän köyttöä, mutta sen jälkeen sitteri on lojunut nurkassaan.





Ihan liikaa vaatteita

Siis ihan liikaa! Raskausaikana hamstrasin lähes joka kirppiskierrokselta jotain vauvanvaatetta ja loppupelissä en käyttänyt kuin paria kirppisvaatetta, koska halusin sittenkin ostaa kaupasta ihan bränikät vaatteet. Sinänsähän en tehnyt tappiota, koska sain myytyä nämä "turhakeet" kirppiksellä joko samalla tai sitten kalliimmalla hinnalla mitä olin itse ostanut. Mutta ihan turjaa ajanhukkaahan toi mun säätö oli

Life factory tuttipullo

Tää on niin kaunis ja Kallis tuttipullo, mut minkäs voit jos tuttiosa on surkeistakin surkein. Mä en tiedä, et mikä heidän tuotekehittelyssä on mennyt pieleen, mutta tuttipullona tää on tosi huono. Toivottavasti nokkamukina toimis paremmin.


Millainen on sun Top 3 Helmistä ja Turhakeista?

14 kommenttia:

  1. Nyt tulee tyhmä kysymys...huvitutti?:o
    Siis onko näillä tuteilla jotain eroa? Huvitutti ja normitutti:D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutithan on huvitutteja tai yötutteja. Mutta teinnu olla vaan eri merkkiä/mallia.

      Poista
    2. Heh! No nyt oon tainnut ite ymmärtää väärin, eli ei lainkaa tyhmä kysymys :D Meillä tuo kuvissa näkyvä "lammastutti" on siis se hyvä tutti. Tässä tutissa on ylä ja alapuolella tuttiosaa kolme ympyränmuotoista "koloa", joiden pitäisi helpottaa imua.

      Poista
  2. Meillä taas bb-sitteri oli helmien helmi, haha! Kiva postaus, tämmöset on varmaan esikoistaan odottaville tosi tarpeellisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon kullu et moni on tyytyväinen :) Toivottavasti Mila vielä tajuais kuinka hauska toi sitteri on ;)

      Poista
  3. Manduca/kantoliina on helmi <3
    Tutti on ollu kaikilla kolmella lapsella turhake.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Ai joo, ja kestovaipat. Säästää rahaa ja luontoa. Ja kertseillä kakat tulee AINA kauluksesta ulos, kestovaipoilla ei ikinä. :)

      Poista
    3. Mä en oo kokeillutkaan kestovaippoja, oon aina aatellu et niiden peseminen on tosi työlästä. Täytyykin ehkä tutustua kestoiluun uudemman kerran. Ylimenneet kakat on pilannut parit vaatteet, ku ei meinaa pesussa irrota, olis kyl ihanaa jos ei enää tulis nipoja :D

      Poista
    4. Vaatiihan se vähän perehtymistä, mutta kun löytää sopivat ja toimivat vaipat (jotka sopii oman vauvan "malliin") niin ei ole mitenkään hankalaa. :) jos kiinnostaa niin Lahden kestovaippalainaamosta voi vuokrata lainavaipat aluksi. Tai vaikka oataisi omat niin niiden jälleenmyyntiarvo on hyvä!:)

      Poista
  4. Meillä tärkeät on ollut vaunut ihan ykkösenä ja sit bb:n sitteri. Rintapumpussa en oo ees kokeilu sähkökäyttöistä vaan mulla on käsikäyttöinen. En nyt muista milloin sitä olis viimeksi tarvinnut? Rinnat on vissiin jo niin hyvin tottunut imetykseen ettei tarvi paljon pumppailla vaikka tulis väliä imetykseen. Onneksi! :D oon muiltakin kuullut, että toi newborn setti on ollut vähän turha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei rintapumppu enään oo niin pakollinen, ku maidontuotanto on tasaantunut. Mut ensimmäisinä viikkoina meno oli aika mahdotonta :D

      Poista
  5. Moi, täytyy ensin sanoa, että kiva blogi sinulla. Vasta löysin. Meillä Stokken sitteri ollu kovassa käytössä. Mila 8kk (kaima jee) nukkuu vieläkin siinä päikkärit ja rauhoittuu iltaisin. Paras ostos siis. :) Aventin sähköpumpulle suositus myös! Keinutuoli on oikeastaan nyt vasta päässyt käyttöön, kun tyttöä pitää rauhoitella yöllä takaisin uneen.

    VastaaPoista
  6. meillä bb sitterillä ei aluksi viihdytty, mutta nyt 5kk iässä on mitä loistavin keksintö :) ja lelukaari mitä parahin, sitä on kiva pyöritellä ja maistella

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3