maanantai 12. lokakuuta 2015

Maanantai on hyvä päivä aloittaa muutos

Mulla on aina ollut vähän "outo" suhtautuminen omaan kroppaani. Mä en oikeastaan edes muista, oonko ikinä ollut oikeasti tyytyväinen omaan ulkonäkööni...tai ehkä ulkonäkö on vähän liian laaja käsite, pikemminkin : olenko koskaan ollut tyytyväinen siihen mitä lukemaa vaaka näyttää?

Mitä painonpudottamiseen tai treenaamiseen tulee, oon aina ollut sitä mieltä, että Kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Uskon, että tämä pitää tietyllä tavalla paikkansa, mutta miksei koskaan voi olla tyytyväinen? Mä en ollut tyytyväinen 55 kiloisena, 65 kiloisena enkä nyt 80 kiloisenakaan. Tällä hetkellä tuntuu, että 65 kiloisena olisin tyytyväinen, mutta olenko sitä sitten kuitenkaan, kun olen siihen tavoitteeseen päässyt? En tiedä , ja ainot keino on varmaan kokeilla.



Päätin jo raskausaikana, että jouluun mennessä pitää olla lähtöpainossa. Ehkä vähän pinnallista miettiä näin paljon omaa ulkonäköä ja painoa, mutta minkäs teet jos ei viihdy omassa kropassa? Jouluun on enää reilu kaksi kuukautta aikaa ja mulla olis kymppi tiputettavaa, eli reilu kilo viikossa! Aika kova ja kunnianhimoinen tavoite, mutta ei se mahdotonta ole...vai onko?

Mun paino ei oo nyt kahteen kuukauteen liikkunut mihinkään suuntaan. Se ei oo noussut, mutta ei ole kyllä lasenutkaan. Järjen mukaan mun painon pitäis tippua tällä liikunnalla ja syömisellä, mutta fakta on, ettei mitään tapahdu. Ehkä mä oon liian sinisilmäinen itseni kanssa, enkä huomaa epäkohtia ruokailussani tai sitten mun paino ei yksinkertaisesti putoa imetyksen aikana. Oon jo diagnosoinut itselleni googlen avulla imetyksenaikaisen kilpirauhasen vajaatoiminnan. Jokin diagnoosi tai vika kuulostaa paljon paremmalta syyltä, kuin laiskuus ja sinisilmäisyys.




Yli syy sitten kilpirauhasen vajaatoiminta tai sinisilmaisyys niin mulla on onneksi vielä yksi ässä hihassa. Mä en olis halunnut tätä, mut kai se on pakko. Ainakin mun on yritettävä. Eilen nimittäin tein itselleni ravinto-ohjelman. Kilppariepäilyni vuoksi vähensin hieman hiilareista, mutta jätin kuitenkin sen verran että maidon pitäisi riittää. Mä en tiedä, mitä tästä yrityksestä tulee. Suoraan sanottuna mä en yhtään usko itseeni. Todennäköisesti jo torstaina alkaa tehdä mieli herkkuja ja se onkin menoa sitten! Mä tosissaan yritän, mutta pahoin pelkään, että tämä sama projekti alkaa joka ikinen maanantai. Aina vaan uudestaan ja uudestaan.

Tämä ei siis ole mikään laihdutusprojektin aloituspostaus, koska uskon/ pelkään , ettei tämäKÄÄN projekti kestä viikkoa pidempään. Mikäli kuitenkin onnistun, lupaan kirjoittaa teille etenemisestäni. Nyt peukut ja varpaat pystyyn, että selviän edes tästä ensimmäisestä viikosta.

Loppuun vielä tämä uusi ruokavalio, mikäli teistä joku toinenkin haluaa aloittaa laihdutus/ terveysprojektin TÄNÄKIN maanantaina!

Aamupala

Smoothie
 (250g maitorahkaa, mustikoita ja vadelmia, 1-2 dl Bonne mehua, Macaa 1tl, banaani, 2rkl       hiutaleita) TAI

(1 banaani, 1 dl ananasta, 2dl manteli/ alpro soya vanilla- juomaa, ripaus inkivääriä ja kanelia)

Välipala 

skyrr TAI  rahka marjoilla / mehukeitolla

Lounas

Kananfilee uunissa + uunikasvikset (kasvisten päälle oliivi/ kookosöljyä ja yrttejä) esim. peruna, porkkana, sipuli yms. / Salaatti ja leipä

Välipala

4 riisikakkua ja päälle täysliha leikkelettä, 30g pähkinöitä

Päivällinen

Vapaavalintainen terveellinen kotiruoka. Kunhan tulee proteiineja , hyviä hiilareita, kasviksia ja hyviä rasvoja. (esim. keitto, kana/lihakastike, tortillat yms).

Iltapala

Munakas (2 keltuaista, 4 valkuaista) / Pudding/ Heraproteiinipirtelö


+ Floravital 2krt/ pv ja magnesium 1 krt / pv (Nämä tuotteet muuten soveltuat myös raskaanaoleville ja imettäville äideille, sekä ovat säilöntä- ja väriaineettomia, laktoosittomia sekä gluteiinittomia)*


* Salus ravintolisät saatu 

4 kommenttia:

  1. Voih, suotta kiusaat itseäsi kun kilot ei todnäk lähde mihinkään niin kauan kun imetät, olet univelkainen ja vielä pahimpien mammahormoonien kourissa. Jo muutaman kuukauden päästä helpottaa, sama se on olla "läski" vielä pari kuukautta ja tiukan dieetin sijaan siivota syömisiä vähän kevyemmin ja liikkua pelkästään energian ja hyvän mielen vuoksi. :) Olet kaunis ja hyväkroppainen noillakin kiloilla, trust me!

    VastaaPoista
  2. ainii, en muistanut et sulla ol ituo mun paita vielä!
    Smoothie kuulostaa hyvältä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi on itseasiassa vanha kuva! Paita on odotellu jo hetken sohvan käsinojalla :) Joo mul on smoothiekausi menos!

      Poista
  3. Hyvä Netta! Tsemppaillaan toisiamme, vaikkei mulla mitään vauvakiloja olekaan pudotettavana! ;D Ei oo helppoa täälläkään!

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3