perjantai 26. helmikuuta 2016

Herkutellen viikonloppuun / Banaaniletut

Jo jossain aiemmassa postauksessa kirjoitin, että olen yksi vaiheihminen. Hetki sitten olin ihan koukussa smoothieihin ja niitä olikin saatava ainakin kerran päivässä, parhaimpina päivinä jopa kolme kertaa. Tällä hetkellä mulla on ihan hirveä himo banaanilettuihin, iseasiassa tämä himo on kestänyt jo jonkin aikaa.

Paristi olen jakanut käytössä olevan reseptin jo Instan puolella (@netankotiblogi), mutta ajattelin jakaa tämän herullisen ja terveellisen välipalavinkin vielä tääläkin.

Muutan reseptiä vähän mielen ja käyttötarkoituksen mukaan sopivaksi, mutta 4 kananmunaa/ 1 banaani taitaa olla aika maksimi. Enemmillä munilla letut alkaa maistua pelkältä kananmunalta. Perusresepti taitaa olla 2 kananmunaa+ 1 banaani, mutta itse lisään usein lettujen proteiinipitoisuutta valkuaisilla.Tällaisia comboja olen viimepäiinä valmistanut:

2hlö
2    Keltuaista
4    Valkuiaista
2    Banaania
1tl  Vaniliinisokeria
1tl  Leivinjauhetta
+ oliiviöljyä paistamiseen

1hlö + pieni sormiruokailija
1    Keltuainen
3    Valkuaista
1    Banaani
+ oliiviöljyä paistamiseen

Pellillinen pannaria

3    Banaania
6    Valkuaista
2    Keltuaista
2tl  Vaniliinisokeria
2tl  Leivinjauhetta
+    Ripottele päälle ruokosokeria

Kaksi ensimmäistä reseptiä on Banaaniletuille ja viimeinen on pannarille. Molemmissa taikina on ihan superhelppo valmistaa. Kaikki sekaisin ja tehosekoittimella/ sauvasekoittimella murskaksi. Pannulla paistaessa paista hiljakseen (itse paistan induktioliedellä 6 teholla). Uunissa välipala valmistuu huomattavasti vaivattomammin n. 30min 200-250 asteessa.

Itse syön jälkkärin marjojen kanssa, mutta myös eri hedelmät sopii tähän myös hyvin. Tämä jälkkäri/ välipala on myös aika hyvä herkku sormiruokailijalle!Millaisia välipaloja teillä syödään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3