torstai 10. maaliskuuta 2016

Mila 7kk

Ihan ensinnäkin, heippa vaan kaikille pitkästä aikaa! Toivottavasti kaikki lukijat ei ole kadonnut täältä tämän parin viikon aikana. Tarkoitus ei ollut pitää mitään blogilomaa Kallen isyysloman aikana, mutta toisin kävi. Perheaika voitti tällä kertaa blogiajan ja nyt on aika taas palata "töiden" pariin.Ja toiseksi, kiitos turvaistuin-postauksen kommenteista ja mielipiteistä. Vastailin loppuihin kommentteihin juuri ja oli ihanaa huomata, että kyseinen kirjoitus oli niin monelle ajankohtainen tai muuten vain mielipiteitäherättävä. Turvallisuus taitaa siis kiinnostaa, olihan tämä postaus ehdottomasti luetuin ja kommentoiduin postaus pitkään aikaan.

 Turvaistuimista on vielä vähän kuitenkin jatkettava, nimittän kävimme pari viikkoa sitten hieman tutustumassa turvaistuintarjontaan ihan konkreettisesti. Karisman Lastentarvikkeessa oli turvaistuinesittelijä paikalla ja kävimme hieman tenttaamassa häntä mieltäaskarruttavista asioista. Tämä käynti vahvisti meidän valintaa erittäin suuresti ja nyt Besafen Ixi combi x3vaihtuikin lennosta Besafen uusimpaan ja kehittyneimpään malliin Besafe Modular I-size - istuimeen. Tässä istuimessa oli hurjasti tilaa selkä menosuuntaan matkustettaessa ja kelkkamainen kaltevuudensäätö vaikutti ihan huipulta. Mila pääsi hetkeksi ihan istumaan istuimeen ja kaksi irroitettavaa lisätyynyä selän ja takapuolen alle paransi jo valmiiksi hyvää istuinasentoa. Netistä löytyy muutama Englannin kielinen teksti istuimen käyttökokemuksista, mutta kuulisin niiden lisäksi vielä teidän mielipiteitä Modularista, mikäli joltain tämä jo löytyy.
Noniin! Turvaistuimista  onkin hyvä hypätä Milan kuulumisiin ennen kuin tästäkin tulee pelkkä turvaistuin- postaus. Viikko sitten Mila täytti siis jo 7kk ja kirjoittelen nyt pitkästä aikaa Milan kuulumisia, vaikka neuvolaa ei täälä Lahdessa 7 -kuiselle olekaan. Painoa ja pituutta piti siis mittailla ihan kotikonstein. Kotivaa`an mukaan Milan paino pyörii jossain 6,5kg-7kg välissä ja pituus on n. 68cm. Vaatteet meillä on pääosin 68cm, mutta kyllä muutamat 62cm bodyt ja housutkin vielä mahtuu. Pituudesta ja leveydestä monissa vaatteissa on vielä hurjasti tilaa, mutta pitkien käsien vuoksi on pian pakko siirtyä 74cm bodyihin. Aika pieni likka meillä täälä siis asustaa, mutta sitäkin touhukkaampi.Meidän kotona asustaa siis  erittäin vauhdikas 7- kuinen vauva. Mila on nyt reilun kuukauden verran ryöminyt ja kuukaudessa vauhti on lisääntynyt hurjasti. Aluksi riitti, että pääsee ryömimään lelulta toiselle, mutta viime viikolla Mila kiinnostui lähtemään vähän pidemmälle tutkimusmatkalle. Nykyään äidin ja isin perässä ryömitään niin nopeasti, kuin kädet vain kauhovat.  Vessarauha on menetetty ja ruokaa laittaessa jalassa roikkuu pieni takiainen. Aika ihanaa siis :D Ryömimisen lisäksi pari kolme viikkoa on hytkytetty kontillaan tai punnerrusasennossa, konttaamaan lähteminen taitaa siis olla vain ajan kysymys.

Millä Mila leikkii?

Lelut eivät ole tällä hetkellä ihan niin suurella käytöllä mitä kuukausi sitten, mutta leluilla leikkiessään Milalla on selkeästi muutama lemppari. Konttava nalle tuo edelleen hymyn huulille ja sen perässä onkin mukava ryömiä. Koiran lisäksi lemppareihin lukeutuu vinkuva pinqu, autot ja tabletti, lisäksi itseään on ihana katsella ja pussata peilin kautta.

Leluilla leikitään pieniä pätkiä, mutta parhaimmat lelut taitaa olla lattialta löytyvät muruset, pistorasiat ja uuninaluslaatikko. Mila leikkii useimmiten vatsallaan ja viimeviikosta lähtien välillä istuen.
Miten Mila nukkuu?

Aika hyvin, vaikka kehitettävää nyt on varmasti aina. Mila menee nukkumaan 19:30 ja herää 06:00-06:30. Yön aikana herätyksiä on 0-1 ja näinä kertoina riittää pelkkä tutin nosto. Yömaito jäi pois kuukausi sitten ja vain muutamana levottomampana yönä Mila on saanut maitoa ennen klo 6, muuten aamumaito on vasta aamulla.

Yöunet Mila nukkui pitkään kapalopussissa, mutta se tuntui rajoittavan Milan yöjumppia liikaa, joten Swaddle meni varastoon. Yöllä Mila tosiaan pyörii ja hyörii kuin hyrrä, mutta se taitaakin kuulua tuohon ikään. Unta otetaan myös illalla jumpaten, mutta likka on yleensä illalla niin väsynyt, että nukkumatti tulee lähes heti. Nukuttamisrumbalta on siis vältytty, ainakin tähän saakka.

Päiväunia Mila nukkuu sekä sisällä, että parvekkeella,mutta viime viikkoina pääsääntöisesti parvekkeella. Päikkäreitä on edelleenkin kolmet/ päivä ja uni kestää kerrallaan 1,5h-2h. Sanoisinko siis, että meillä nukutaan aika hyvin.

Mila vihaa nukkua vatsallaan, mutta ei halua kääntyä itse yöllä vastalta selälleen.

Miten Mila syö?Mila on aina ollut kokoonsa nähden kova syöjä. Eikä mikään ihme, kyllähän liikunta ja kasvaminen kuluttaa kovasti energiaa.

Pari viikkoa sitten oli "haluan olla nirso- vaihe" ja silloin ruokaannokset jäivät erittäin, jopa huolestuttavan pieniksi. Onneksi tämä vaihe on taas ohi, ja nyt annokset ovat taas ensistäkin suurempia.

Mila syö maidon ja vellin lisäksi kaksi lämmintä ruokaa, kaksi puuroa ja yhden välipalan päivässä. Imetyskerrat on vähentynyneet, mutta edelleen maitoa hörpitään useamman kerran päivässä n (6krt) yleensä vasta ruokailun jälkeen.
Aamupala 1: Maitoa
Aamupala 2: Puuroa marjoilla + vettä
Päikkärit
Lounas: Kasvissosetta
Päikkärit
Välipala: Hedelmäsosetta+ talk-muroja/ naksuja/kurkkua/porkkanaa yms. + Maitoa
Päikkärit
Päivällinen: Liha/Kala/ Kalkkuna/Kanaruokaa
Iltapala1: Puuroa + Hedelmää
Iltapala 2: Iltavelli n. 100mlMikä on Milasta kivaa?

Mila rakastaa musiikkia. Lähestulkoon kaikki musiikki, naksutus, vihellys, hyräily tai oikeastaan mikä vaan puheesta poikkeava saa Milan pään heilumaan. Parhaita biisejä on lastenlaulut, mutta myös esimerkiksi Matti ja Teppo tai Robin on aika kova juttu. Radiomusiikki on ihan jees, mutta kyllä äitin laulu voittaa levyttävät artistit. Äidin laulamana kerholaulut on huippuja, ja Metrolla Mummolaan rauhoittaa mukavasti automatkalla.

Mila myös tykkää jumpata, heilua, hyppiä ja kikkailla. Kyykky+ Pystypunnerrus on ihan paras jumppaliike, mutta kyllä "kahvakuulaheilurikin" menettelee. Jos meillä jumpattaisiin Milan mielen mukaan olisin kyllä aikamoisessa kunnossa ;D

Milasta on lisäksi ihan huippu hauskaa, kun vanhemmat hölmöilee. Pelkkä suunpärinäkin voi saada hervottoman naurun aikaan. Vauvan nauru on kyllä ihan parasta <3
Mikä on Milasta ihan syvältä?

Autossa matkustaminen ja liikennevalot.

Jos jotain kielletään. Esimerkiksi Mila HALUAA seistä syöttötuolissa. Ja jos hän HALUAA niin hän ei   todellakaan HALUA, että hänet pakotetaan istumaan. (Ne valjaat pitää hankkia!)
9 kommenttia:

 1. Miksi annatte illalla velliä rintamaidon sijaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin...Nykyäänhän neuvolassakaan ei suositella velliä. Se on vähän vanhanaikaista.

   Poista
  2. Velli täyttää paremmin?

   Poista
  3. Käytetään velliä, koska se tuntuu olevan täyttävämpää :)

   Poista
 2. Olipas kiva lukea Milan kuulumisia. Niin suloinen ja taitava.♥

  VastaaPoista
 3. Heippa! :) Onpas teillä taitava ja suloinen tyttö! Meillä on myös heinäkuun lopussa syntynyt Mila-niminen tyttö, joten kiva lukea samanikäisen kuulumisia. Hauska sattuma, että meillä on samannimiset mutta myös niin samanikäiset tytöt! :) Kivaa kevättä teille! - Tina

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3