keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Asiaa Lastenvaatteista

Lastenvaatteet ja niihin käytetty raha on ollu kuuma puheenaihe meidän mammaporukoissa viime aikoina. Toisen mielestä on ihan okei laittaa lapsen vaatteisiin rahaa paljon, jopa enemmän kuin omiinsa ja toiset taas panostavat mieluummin johonkin hieman kestävämpään, kuten matkustamiseen. Myös Karina kirjoitti aiheesta hetki sitten blogissaan ja siitä sainkin ajatuksen kirjoittaa vähän omia ajatuksiani liittyen lastenvaatteiden ostoon.


Multa on aikaisemmin pyydetty postausta Milan vaatteista ja tyylistä, mutta se on jäänyt ainakin toistaiseksi täysin toteuttamatta. Voiko vauvalla edes olla ihmeempää tyyliä? Meidän vauvastyle menee ainakin  täysin kukkaron ja aletarjonnan mukaan. Voin rehellisesti vannoa, etten ole ostanut yhtäkään lastenvaatetta ilman  jonkinlaista alea. Tämä valinta ei todellakaan johdu kukkaron laihuudesta, vaan täysin nuukuudesta. Mielestäni lapsenvaatteisiin on ihan turha panostaa. Vaatteilla on niin harmittavan lyhyt käyttöaika, että käytän rahan erittäin mielelläni johonkin muuhun. Ihan nyt vaikka esimerkiksi omiin  vaatteisiini.

Meillä pukeudutaan siis ihan perusmerkkeihin. Kaapista löytyy eniten Lindexiä, Kappahlia ja Poppia, sekä lisäksi muutamat Zarat ja Hennesit. Ulkovaatteissa olen luottanut PoPpiin suurimmalta osin ja popilla jatketaan myös ensikauteen. Mielestäni nämä edellämainitut merkit on ihan riittävät vauvalle, joka ei osaa olla vaatteidensa kanssa varovasti. Itseäni harmittaisi ihan hirveästi, jos yli kolminkertaisesti maksanut body ei puhdistuisikaan pesussa.  Se siitä jälleenmyyntiarvosta! 


Olen myös huomannut, ettei kallis merkki välttämättä takaa hyvää laatua. En tiedä miten Molon/Gugguun/ Mini Rodinin käyttäjät pesee vaatteita, mutta onhan se nyt outoa, että triplahintainen nukkaantuu/ haalistuu ja halpis ei. Vai onko mulle vaan sattunut ne hyvät versiot? Nimittäin yksikään meidän vaatteista ei ole nukkaantunut kovasta käytöstä ja pesusta huolimatta.

Nainen saa vaihtaa mielipidettään, ja saatan olla puolen vuoden päästä jo ihan toista mieltä. Tosin onhan silloin tilannekin vähän eri. Pituuskasvu ei ole silloin läheskään näin nopeaa ja taloudessa on myös kaksi työssäkäyvää. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että lastenvaatteisiin överisti panostaminen on yhtä viisasta, kuin vuokralla asuminenkin.  Se siitä, olen puhunut! 

Miten teillä panostetaan lastenvaatteisiin? Merkkiä vai markettikamaa? Panostatko omiin vai lastesi vaatteisiin enemmän?



31 kommenttia:

  1. Mua ei pojan vauva-aikana innostanut lastenvaatteet yhtään (toki sen mitä oli pakko), mutta nyt kun koot menevät pidempään olen villiintynyt todella. :D Taitaa olla liikaa aikaa... Omat vaatteet ovat H&M:stä tai kirpputoreilta ja lapsen lähes kaikki merkkiä (tosin niistäkin monet käytettyjä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen että myöhemmin raaskii panostaa vähän enemmän niihin kalliimpiikin yksilöihin. Nyt mun mielestä vaatteet on VAAN vaatteita, joiden arvo laskee harmittavan nopeasti...

      Poista
  2. Mä tykkään lastenvaateostoksista. :) tykkään Molosta ja gugguusta ja jonki verran rodinista. Molo varsinki iskee omaperäisyydellään, semmosen näköisiä ei oo muilla merkeillä tai kaupoilla juurikaan. Onhan se hassua maksaa paljon vaikka jostain vauvan piposta, mut mä oon semmonen, et kun keksin haluta jotain niin mä haluan niin kauan, että saan. :D Juuri myin gugguun pieneksi käyneen pipon ovhn hinnalla. :D iha jees!

    Meillä ei oo Molot menny miksikään. Rodinin bodyt joissa ei oo elastaania on mun mielestä ihan susia enkä niitä osta. Kyllä mä oon paljon laittanut rahaa Leon vaatteisiin, mut kyllä mä myydessäni saan hyvin takaisinkin. :) Ja meillä saa melskata ja sotkea vaatteissa, kyllä ne yleensä oikealla pesulla puhdistuu ja jos ei puhdistu niin ihan sama. Vaatteet miellyttää silmää niin ei se haittaa vaikka joskus päätyiskin roskiin. :)

    VastaaPoista
  3. Kiva, kun sain sulle inspistä tästä aiheesta! :) pus! <3

    VastaaPoista
  4. Ihanan aito ja rehellinen postaus! (Harvoin kuulee tätä mielipidettä lastenvaateasioissa)

    Mä olen myös pihi käyttämään rahaa lastenvaatteisiin. Suurin osa niistä sekä myös omista on kirppareilta (ei ehkä uskoisi, ei siis olla mitään nukkavieruja tai "viherpiipertäjiä":)) ja kierrän merkkivaatteet koska vihaan sitä pinnallisuutta, joka monilla niihin merkkeihin piiloutuu.:/ vaate kuin vaate. Kunhan miellyttää silmää ja kestää käytössä ok. Meillä perus henkkamaukat sun muut on kestäneet aivan riittävän hyvin.:) pesen ne AINA kuudessakympissä enkä rummuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) kirppikseltä löytää kyllä välillä tosi hyviä löytöjä!

      Poista
  5. Mä olen paljon ostanut käytettynä.Tällä hetkellä meidän kaapista löytyy paljon noshia, mutta myös ihan markettien vaatetta. Mulle on pääasia, että vaatteet kestää käyttöä. Just vähän aikaa sitten blogissa kirjoittelinkin kuinka itselle ei ole tullut niin paljoa ostettua.. et enemmän tulee panostettu Typyn vaatteisiin, mutta aion tässä asiassa ryhdistäytyä. Täytyy itseäkin muistaa joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noshilla on kyllä ihania vaatteita, vaikkakin osa aika kalliita pwrusvaatteiksi. Noshissa on kuitenkin niin paljon hyvää, että innostuin tilaamaan eilisiltä kutsuille muutamat vaatteet testiin. Kuulemma on hyvälaatuisia ! :)

      Täytyykin käydä kurkkaamassa sun blogia :)

      Poista
  6. Haha mä oon aivan samaa mieltä! :) Vauvan (4 kk) vaatteet kirpputoreilta tai perusvaatekauppojen alennuksesta ostettuina, hm lindex ym. Itsekin ihmettelen suuria summia, joita jotkut käyttävät vaatteisiin. Täytyy katsoa vaihtuuko mielipide lapsen kasvaessa, kun sama koko käy pidempää :D Toistaiseksi tosin näiden ns. merkkivaatteiden kuosit eivät ole omaan silmään olleet mitään "pakko saada".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän samoja fiiliksiä. Onneksi naisilla ja miksei miehilläkin on oikeus vaihtaa mielipidettään :D

      Poista
  7. Viittaatko tekstillä and something Daisy -Emmin postaukseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä liitoa löytyy!
      Nolo blogi.

      Poista
    2. En viittaa Emmin blogiin, vaikka blogi löytyykin mun lukulistalta. Satuttiin ilmeisesti kirjoittamaan samasta aiheesta samaanaikaan vähän eri näkökulmista. Itse tykkään Emmin blogista <3

      Poista
  8. Tuliko mieleen, että sun lukijat voi olla just noita merkkivaatteiden ostajia ja vuokralla asuvia? Aika kärkkäästi kirjoitettu..

    VastaaPoista
  9. Ei kaikki voi asua omistusasunnossa. Eli onko vuokralla-asujat jotenkin huonompia ihmisiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoittaa varmaan, että jos on vara valita ostaako oman niin on tyhmää asua vuokralla. Koska omassa asuessa maksaa "itselleen" (=rahat saa noin öbaut takaisin kun asunnon myy), vuokralla rahat menee vieraan pussiin.:)

      Poista
    2. Meillä olisi varaa ostaa oma asunto, mutta asutaan vuokralla. Näin me haluamme asua, näin koemme meidän osaltamme asioiden hoituvan parhaiten. Meitä ei mieheni kanssa vaan sattumoisin ole halua ostaa omaa asuntoa, vaikka fyrkkaa siihen olisi, ei ole vain mielenkiintoa eikä halua. Ja miksi pitäisi vaihtaa vuokra-asunto omistusasuntoon vain siksi, että "maksaa itselleen", jos se vuokra-asunto on juuri se minkä tunnet kodiksi ja jossa tunnet, että haluat asua niin kauan kun tulevaisuutta voit suunnitella?
      Naurettavaa väittää TYHMÄKSI vuokralla-asumista, sekin saattaa olla joidenkin henkilöiden oma valinta, joka voi olla tiettyjen syiden ja perustelujen jälkeen huomattavan parempi ratkaisu kuin oman kodin omistaminen.

      Poista
    3. Kyllähän vuokralla asuminen voi joissakin elämäntilanteissa olla hyvä ja ainoa oikea ratkaisu. Mutta tuskin kukaan haluaa/kehtaa maksaa vuosia vuokraa jos on mahdollisuus ostaa omakin asunto. Ja vielä jos siihen oikeasti on sitä fyrkkaa niin onhan se nyt vaan oikeasti, sori vaan, tosi typerää maksaa vuokraa, kyllä tän tietää kaikki ja myös ne hyvin toimeentulevat ihmiset (jos ei tarviis välttämättä esim. stressata niin kovasti sitä asunnon mahdollista jälleenmyyntiä) tässähän oli kyse LASTENVAATTEISTA ja Netan omasta mielipiteestä joka hänelle(kin) suotakoon!

      Poista
    4. Ano 1

      Ei tietenkään voi. Enkä myöskään mielestäni sanonut vuokralla-asuvia huonommiksi ihmisiksi? Pointtini oli, ettei lastenvaatteisiin panostus ole mikään sijoitus, kuten ei vuokralla-asuminenkaan. Vaatteen hinta laskee aina vaikka olisi kuinka merkkiä ja mitä vuokralla asumiseen tulee... ei siitä jää itselleen penniäkään poismuuttaessa. Ja loppuun vielä. Vuokralla-asumisessa ei ole mitään pahaa, mikäli se on fiksuin ratkasu omaan elämäntilanteeseen nähden. Olen minä itsekin asunut monta vuotta vuokralla.

      Poista
    5. Ano 2

      Nimenomaan!

      Ano 3

      Kuten jo sanoin ylempänä. Kaikki pitää suhteuttaa kunkin tilanteeseen. Jokainen tekee valintansa itse piste. Itse näen asian kuitenkin niin, että maksan mielummin rahaa itselleni ja joskus myöhemmin asumiskustannuksiin ei mene sitten paljon rahaa ja silloin voi kaiken ylijäävän rahan käyttää vaikka matkusteluun. Vuokralla asuessa tätä vaihtoehtoa ei ole.

      Ano 4

      Nimenomaan :D

      Poista
  10. Taitaa nämä kolme ylempää anoa olla yksi ja sama tyyppi, jolla nyt taisi herne napsahtaa nenään ja pahasti. Hihi, kyllä nauratti :D

    VastaaPoista
  11. Hyvänen aika, omassa blogissaan saa kertoa omat mielipiteensä YHTÄÄN kaunistelematta. Älköön lukeko, joka ei kestä!:D
    Oon Netan kanssa samaa mieltä!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni keskustelu täälä kommenttiboxissa on mielestäni vain viihdyttävää :D Kiitos kommentistasi <3

      Poista
  12. Ollaan saatu lahjoituksena suurin osa Konstan vaatteista. Meidän kaveripiirissä on paljon vauvoja ja kierrätetään vaatteita. Merkillä ei ole väliä enkä minäkään nää järkeä laittaa rahoja lastenvaatteisiin, ennemmin laitetaan ne perheen yhteiseen aikaan esim. viikonloppuloman muodossa :) valintakysymyksiä :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3