maanantai 23. toukokuuta 2016

Kysy! + Arvonnan voittaja


Jollyroomin Mini Speeders-arvonta on nyt päättynyt, ja voittaja on tällä kertaa  nimimerkki "iitukkaa"

Mini Speeders potkuauto freestyle pinkkinä :)
idahanninen@luukku.com

Mä laitan sulle sähköpostia tulemaan!Sitten muihin aiheisiin. Blogin tulevaisuus on ollut mielessä viime viikkoina ja luulen nyt ratkaisun löytyneen. Uskon, että lähes jokainen perhebloggaaja painii tai on joskus paininut tämän saman aiheen kanssa. Nimittäin lapsen/ lasten esiintyminen blogissa. Mielestäni vauvajutuista on ok kirjoittaa tiettyyn rajaan asti, ja oma rajani menee vuoden iässä.  Lapsiarjesta, sen ongelmista ja muita arkeemme liittyvää tulen kyllä kirjoittamaan jatkossakin, mutta esimerkiksi kuivaksi opettelua, tarkkoja kasvokuvia , kuukausittaisia kuulumisia tai muuta liian henkilökohtaista en tule kirjoittamaan heinäkuun jälkeen. Blogi ja bloggaaminen kyllä jatkuu, mutta Mila ja Milan spesifit kuulumiset saa jaadä pian taka-alalle. Yritän tällä tavoin suojella lastani ja yksityisyyttämme. Toivottavasti ymmärrätte.


Blogin kävijämäärissä on tapahtunut paljon viimeisen vuoden aikana, ja olen erittäin kiitollinen teistä jokaisesta lukijasta; niin anonyymeistä kuin kirjautuneistakin lukijoista. Lisäksi on ihanaa, kun olette niin ahkeria kommentoijia, vaikka jotkut kommentit meneekin toisinaan yli ymmärryksen. No antaa kaikkien kukkien kukkia, toivottavasti kommentteja tulee jatkossakin ja kommenttiboxien keskustelu pysyy asiallisena.

Uusia lukijoita varten olen kirjoittamassa lähiaikoina postausta itsestäni, joten nyt on myös mahdollisuus  kysyä mikäli joitain kysymyksiä tulee mieleen! Olkoon tämä nyt sitten ihan oikea Kysy!- postaus. Katsotaan tuleeko kysymyksiä lainkaan, vai kirjoittelenko vain mitä päähän tulee :)Kysymyksiä siis kehiin!

15 kommenttia:

 1. "Arvonta päättyy Tiistaina 28.5 klo 21:00. "

  ... Ja voittaja kerrottiin maanantaina 23.5....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikkakaan 28.5. ei ole tiistai, minkä vuoksi mielenkiinnolla odotinkin koska arvonta päättyy ;)

   Poista
  2. Siis mitähän mä olen sekoillut 😂😂😂 apua, anteeksi kaikille! On ollut aikamoinen ajatuskatkos kun päivä ja päivämäärä mennyt vikaan 😖

   Poista
 2. Miksi lapsen esittely loppuu juuri vuoden ikään?

  VastaaPoista
 3. Haluatko toisen lapsen? Jos niin milloin olisi sopiva aika? Millaisia urahaaveita sinulla on?

  VastaaPoista
 4. Kauan olet ollut miehesi kanssa yhdessä? Oletteko kihloissa/naimisissa? Jos ette, haluaisitko? Onko asuntonne vuokra/omistus? Jos on omistus, onko yhteinen vai jommankumman oma?

  VastaaPoista
 5. Hah, vähän hölmö kysymys �� mutta sulla on näissä kaikissa kuvissa toi sama huivi, mitkä on siis sun lempivaatteet? Millaisissa vaatteissa viihdyt arkena? Entä juhlissa?

  VastaaPoista
 6. Halusisn kuulla kokemuksia teidän vaunuista niin vaunu- kuin rataskäytössä :) Niistä on tosi vähän löytänyt mitään kirjoittelua tai kokemuksia netistä ja malli kovin kiinnostaa :)
  Ellen

  VastaaPoista
 7. Mitkä on teidän hoitosuunnitelmat Milan kanssa?

  VastaaPoista
 8. http://www.iltasanomat.fi/perhe/art-2000001186041.html
  "Laakso vahvistaa, että poliisin tiedossa on tapauksia, joissa nuoria on kiusattu esimerkiksi Facebookista löytyvien varhaislapsuuden vaippa- tai nakukuvien takia."

  Miten voit tehdä ton sun lapselle? Eikö sun mielestä jokaisella ole itsemääräämisoikeutta siitä, mitä siitä netissä julkaistaan? Sun tyttö on vielä ihan pieni eikä voi näille sun kirjoituksille mitään. Kun laitat asioita nettiin. Niitä ei saa ikinä pois sieltä.

  Lapset on armottomia kiusaamisen kanssa enkä voi käsittää, miten voit ottaa sen riskin, että pieni tyttösi saa kärsiä näistä sun kuvista ja kirjoituksista.

  VastaaPoista
 9. Montakohan vaippa ja nakukuvaa oot täällä nähnyt?! Nyt vähän valoja päälle! Mitä edes teet tällä lukemassa blogia jos noin käy huolestuttamaan suloiset ja asialliset kuvat pienestä nauravasta tytöstä.

  Ärsyttää tollainen syyllistäminen, jokainen perhe päättää itse millaiset rajat vetää siihen mitä jakaa sosiaaliseen mediaan.

  Ja mitä tuohon linkkiin tulee, onpa vaikea uskoa että kiusaaminen olisi alkanut vain ja ainoastaan jonkun vauva kuvan takia...Niin kuin sanoit lapset ovat armottomia ja kiusaamiseen alkamiseen ei useinkaan ole mitään tiettyä syytä. Ja varsinkaan jotain jonka vanhemmat olisivat toiminnallaan voineet estää! Työskentelen koulussa ja armotonta kiusaamistakin nähnyt ja kun näitä asioita puidaan ovat syyt jossain ihan muualla kuin vanhempien julkaisemissa kuvissa ja harvoin vanhemmissa ylipäätään!!!!

  Kiitos kivasta elämänmakuisesta blogista johon suolaa ovat tuoneet myös suloiset kuvat Milasta! Ymmärrän ja kunnioitan päätöstäsi olla enää julkaisematta kokoajan kasvavasta pikkuisesta tunnistettavia kuvia.

  Terv. Heini

  VastaaPoista
 10. Valoja päälle vaan itelle. Kukaan nykyaikuisista ei ole itse elänyt aikaa, että sun elämä oli somessa ennen kuin se oli sun omissa käsissä. Ja joo siinä olet aivan oikeassa, että jokainen perhe tosiaan päättää itse, mitä lapsistaan netissä julkaisee ja juuri siksi toin tän asian esille. Valitettavan moni ei mieti, että haluaako se lapsi, että sen elämä on somessa, ennen kuin se osaa edes kävellä?

  Itsenäni kun mietin, niin en todellakaan haluaisi, että musta olisi kirjoitettu somessa mitään ennen kuin olen sen itse tehnyt. Nykylapsilla ei enää ole tätä etuoikeutta. Vanhempien pitäisi ihan tosissaan pohtia tätä.

  Itse olen myös nähnyt kiusaamista hyvin läheltä ja toi viimeinen lause, että hyvin harvoin syyt on vanhemmissa on kyllä melkoista potaskaa. Moni asia juontaa juurensa siitä, mitä kotona tapahtuu. Tämä nyt ei sinällään tähän liity, mutta sanompahan vaan, kun kerran toit asian esille.

  Tää blogi on kyllä kiva ja nimenomaan elämänmakuinen. On mustakin kiva katella söpöjä kuvia pikkulikasta. Se ei nyt kuitenkaan ollut se pointti...

  VastaaPoista
 11. Fiksu päätös tuo Milan asioista kertomisen vähentäminen. Samaa mieltä olen tuon huolestuneen anonyymin kanssa, että liian vähän sitä mietitään, että mitä siitä jälkikasvusta somessa kirjoitetaan/laitetaan kuvia. Jokaisella pitäisi kuitenkin olla omassa hallinnassa se, mitä somessa näkyy. Tosiaan tää asia on uusi ja vasta kohta ensimmäinen somesukupolvi alkaa olla siinä iässä, että seuraukset alkavat näkymään. On varmasti positiivisia juttuja, mutta myös niitä toisia. Tää on tuntematonta aluetta ja varovainen kannattaa olla.

  VastaaPoista
 12. Mutta miksi pitää noin ilkeästi puuttua muiden tapaan toimia ja sanoa asiat noin pahasti kun siitä voisi vinkata ystävällisesti?
  Myös tuon voi ottaa jonkinlaisena kiusaamisena joten kannattaa miettiä myös omaa käytöstä ennenkun hyökkäät muiden kimppuun.

  VastaaPoista
 13. Mielestäni anaonyymin kommentti nyt oli turhan kärkkäästi ja arvostelevasti kommentoitu. On vähän asiatonta lähteä kommentoimaan aikuiselle ihmiselle tuohon tyyliin "miten voit tehdän ton sun lapselle,eikö sun mielestä lapsella ole itsemääräämisoikeutta, en voi käsittää miten voit ottaa riskin..jne.." Jokainen jolla lapsia on, tietää että lähes kaikki asiat käy läpi ensin lapsen näkökulmasta. On vähän loukkaavaa kyseenalaistaa etteikö asiaa olisi pohdittu ja johonkin tiettyyn linjaan päädytty tietyistä syistä.

  Lapsista kirjoittaminen nyt kun jotenkin vähä kuuluu tähän perheblogien aihepiiriin, tai itse ainakin tykkään seurata blogeissa samanikäisten lasten kuulumisia kuin itsellänikin on. Tuntuu hölmöltä lähteä syyllistävästi kommentoimaan yksittäistä bloggaajaa. Täällä kun kuvat ja kirjoitukset lapsesta ovat olleet musta hyvin korrekteja.

  Tuohon kiusaamis asiaan vielä. On aika hullua väittää, että vanhemmat olisivat jotenkin syypäitä siihen jos heidän lapsensa joutuu kiusaamisen uhriksi, tai vauva kuvat joita sos.mediaan on laitettu. Itse en ole tälläiseen koskaan törmännyt. Se mitkä asiat vaikuttavat kiusaajien taustalla, onkin sitten asia erikseen.

  Heini

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3