perjantai 1. huhtikuuta 2016

Mila 8kk + Arvonnan voittaja

Taas on yksi kuukausi täynnä ja aika kirjoitella Milan kuulumisia ylös. Viime viikkoina on opittu niin paljon uusia juttuja, että piti ihan käydä kurkkaamassa mitä Mila osasi kuukausi sitten. Pakko kyllä todeta tähän väliin, että kyllä se lapsen kehitys on vaan hurjaa ensimmäisen vuoden aikana! Ei meinaa mukana pysyä.


Mutta nyt niihin Milan kuulumisiin:

Mila on edelleen vauhdikas ilopilleri, joka hymyilee ja hihkuu kaikelle. Ääneen nauraminen on harvinaisempaa, mutta silloin kun sitä kuulee on kyllä itsekin naurettava. Mila nauttii huomiosta ja kauppareissulla ja bussissa vieraille väläytellään valloittavia hymyjä. Aiemmin Mila ei ole vierastanut, mutta nyt ihan parin viimepäivän aikana on ollut ilmassa pientä vierastusta. Varsinkin jos joku tulee liian nopeasti juttelemaan ja silittelemään. Myös lievää eroahdistusta on ollut havaittavissa ja väsyneenä äidin syli on korvaamaton.

Millä Mila leikkii?

Edelleen johdot, kaukosäätimet , kännykät ja lehtipino kiinnostaa, mutta viime aikoina myös lelut ovat tulleet takaisin leikkeihin. Mila rakastaa leluja mistä tulee ääntä ja musiikkia, jotta äänen rytmiin voi heiluttaa päätä ja peppua. Myös kirjoja (eritoten eläin-tunnustelukirjoja)  on ihana lukea, varsinkin jos joku ääntelee eläinten ääniä. Apinan ääni on ihan paras!

Milasta on ihanaa tyhjentää laatikoita ja siksi laitoinkin olkkarin pikkuleluille pienemmän laatikon, jotta Mila voi rauhassa järjestää leluja lattialta laatikkoon ja taas lattialle. Yleisin leikkiasento on polviseisonnassa tai istuen polvien päällä.

Yksin on ilmeisesti tylsä leikkiä ja vanhemman lähdettyä pois olohuoneesta perästä kuuluu pian tättäätätäää, ja Mila menee vauhdilla verhojen, astianpesukoneen tai uuninaluslaatikon luo. Ja auta armias jos häntä kieltää tekemästä jotain edellä mainittua.


Miten Mila nukkuu?

Viime kuukausi on ollut erittäin vaihteleva ja viime viikot on menty ihan vauvantahtisesti unohtaen unikoulut ja omat periaatteet. Neuvolassa oltiin vähän huolissaan Milan painosta ja siksi yömaitoa on annettu mikäli Mila haluaa (ja usein haluaa ainakin kerran). Viime viikon lopulla Mila sairastui kovaan kuumeeseen ja sen myötä yöt meni ihan sekaisin. Parina yönä Mila heräili 15- 30 minuutin välein,  mutta onneksi kuume laski parissa päivässä ja tätä myöten myös yöt helpottuivat. Kuumeen jälkeen kuvioihin tuli kova yskä ja kunnon räkätauti, minkä vuoksi pari yötä olierittäin katkonaisia. Onneksi tauti meni kuitenkin nopeasti ohi ja  Mila on taas oma touhuava itsensä ja nyt on nukuttu pari yötä  ilman katkoja, ihan luxusta!

Onneksi edes sairastelu ei ole vaikuttanut päikkäreihin, nimittän edelleen päiväunia nukutaan n. 6 tuntia. Aamupäivällä 3h ja iltapäivällä 3h. Päiväunet nukutaan vaunuissa parvekkeella.





Miten Mila syö?

Viime aikoina aika huonosti. Ruoka ei meinaa kiinnostaa vaikka tekisi mitä temppuja, ei edes hedelmäsose. Pakkosyöttämiseen en ala, mutta ei lapsi voi  syömättäkään olla. Jos on joku hyvä  vinkki syömiseen, ni saa kertoa!  Nyt homma on onneksi vähän helpottunut, kun annettiin Milalle oma lusikka käteen. Toivottavasti tää kikka toimii ainakin hetken.

Milalle tarjotaan edelleen aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Toisinaan menee koko annos, joskus vain lusikallinen. Neuvolasta annettiin ohjeeksi lisätä öljyä ruokiin ja lisäksi kasvattaa annoskokoja. Ihan oikeesti! Miten lisätä annoskokoja, jos nykyinenkään määrä ei mene alas?


Mikä on Milasta kivaa?

Musiikki on edelleen niin parasta, se saa Milan aina hyvälle tuulelle ja sen tahtiin on kiva hytkyä. Toiseksi paras juttu on iltavillit äidin ja isin sängyssä vaippasillaan. Sängyssä on ilmeisesti ihanaa könytä, kun molemmat vanhemmat hölmöilee mukana.

Milasta on myös ihanaa jos äiti kysyy "otatko Mila maitoa?" silloin tulee aina naurua.

Mila nauttii leikkiä muiden lasten kanssa ja siksi käymmekin kerhoilemassa viikottain ja lisäksi muita vauvakavereita treffaillaan sitten kotona tai kavereiden luona. Lisäksi Mila käy  2-3krt viikossa Lasten Fressissä leikkimässä:)


Miten Mila liikkuu?

Viime kuukauden aikana Mila oppi konttaamaan ja nykyään liikutaan joko ryömien tai kontaten. Jos on kova kiire, silloin Mila ryömii ja muissa tapauksissa matkat liikutaan kontaten. Mila osaa nousta tukea vasten seisomaan, mutta useiten tyytyy jäämään polviseisontaan ja pitää vain käsiä tuella. Mila ei osaa vielä tulla seisoma-asennosta itse alas ja siksi pieniä harmejakin tulee nyt huomattavasti enemmän

Syliin haluessaan Mila nostaa kädet ylös ja hymyilee nätisti.

Miten Mila puhuu?

Tai ennemminkin ääntelee. Mila juttelee tällä hetkellä kakakakaka, papapapapa ja tätätätätä.

Mila ymmärtää mitä tarkoittaa Äiti, Isi , Mila Maito ja Nunnu


Mitat:

6700g ja 68cm


P.s

Loppuun vielä Lapsimessujen arvonnan voittajat! Random.org valitsi tällä kertaa voittajiksi nimimerkit: Amelia ja kevätperhonen. Laittakaahan osoitetietonne sähköpostiini mystarterhome1@gmail.com 8.4.2016 mennessä , niin saan laitettua liput postiin.

Olisi ihana päästä perheeni kanssa viettämään kiva päivä yhdessä :) Kahdella arvalla mukana.
ameliarose211@gmail.com

En ole koskaan käynyt näillä messuilla. Olisi kiva kerrankin viedä lapset ja katsoa, mitä siellä heille on. Yhdellä arvalla mukana.
(hannankirppis@hotmail.fi)

5 kommenttia:

  1. No ohoh, kylläpä siellä nukutaan hyvin päikkäreitä! Meidän kuukauden nuorempi poika nukkuu yhteensä sen n.3h, kahdet puolentoista tunnin unet ja se on jo kova parannus entisiin pätkäuniin. Öisin jäpä herää 3-6 kertaa ja sekin on tosi hyvin verrattuna aikasempaan. Kuulostaa siis superilta noi teidän unet!
    Mutta meillä sit taas syödään todella hyvin. Uppoo puurot, soseet ja sormiruuat, kaikkia odotetaan ilosta hihkuen :D ootteko kokeillut sormiruokailua, vois toimia jos lusikka ei meinaa upota.

    Niin suloinen neiti kyllä siellä :)

    Tiia

    VastaaPoista
  2. Laitappa youtubesta jotain videoita, esim. Super simple songs tai baby einstein puppets -hakusanoilla. Meidän tyyppi lamaantuu ainaki silmät tapilla katsomaan, ja aukoo suuta huomaamatta mitään :D Tää ei ehkä oo mitenkään kasvatuksellisesti paras keino, mutta me ollaan jouduttu joskus käyttämään meidän huonoruokaisen kanssa, että saa edes jotaki alas.

    VastaaPoista
  3. Unohdin mainita tuolla toisessa keskustelussa että me mentiin pitkään silleen että laitoin pöydälle jotain pientä syötävää. Esim jäisiä mustikoita tai pilkoin avocadoa tai kananmunaa... Ni olivialla meni aikaa kun se yritti saada niitä suuhun ja mä sain siinä sivussa syötettyä lusikalla 😊

    VastaaPoista
  4. Unohdin mainita tuolla toisessa keskustelussa että me mentiin pitkään silleen että laitoin pöydälle jotain pientä syötävää. Esim jäisiä mustikoita tai pilkoin avocadoa tai kananmunaa... Ni olivialla meni aikaa kun se yritti saada niitä suuhun ja mä sain siinä sivussa syötettyä lusikalla 😊

    VastaaPoista
  5. Meillä aukeaa suu heti, kun laittaa kännystä videoo esim. muumien tunnari, Robin, Michael Jackson. :D Tosin neiti (1v 1kk) syö vaan sileää ruokaa, palat yökätään pois. Mutta en ota paineita. Kunhan syö. Nyt on alkanut talk muruja vähän meneen alas. :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3