keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Design

Olen nyt Sunnuntai-illasta lähtien maannut flunssaisena sängynpohjalla ja voin vaan todeta, että vitsit alkaa olla vähissä!

Viimeisen kolmen päivän aikana olen kahlannut ainakin yli 50 uutta blogia läpi. Osa löydöistä oli ihan mielettömiä, ja olenkin saanut lukulistalleni mukavasti uutta luettavaa. Blogien lisäksi olen katsonut nettiTV:tä kyllästymiseen asti. Ymmärrän, että kipeenä pitää levätä jottei flunssa pitkity, mutta kyllä tää oleilu on pidemmänpäälle vähän tylsää.

Onnekseni tänään postin mukana tuli uusin Avotakka, ja siitä sainkin postausidean!
Syyskuun Avotakka on Design-painotteinen ja sekös omaa mieltäni lämmittää. Viime vuosina olen alkanut yhä enemmän ja enemmän arvostamaan varsinkin suomi -designia. 

En ole oikeastaan koskaan ajatellut, kuinka paljon oikeasti omistankaan design-tavaraa. Luulin, Lokki-valaisimen olleen ensimmäinen oikea design-juttu, mutta onhan mulla vaikka ja mitä: Abloy-avaimet, kastehelmet, iittalan astiat ja fiskarsin sakset ja kaikkea muuta!

Olen oikeastaan aina ollut merkkitietoinen. Nuorempana vielä kotona asuessani ostin itselleni paljon merkkivaatteita, enkä oikeastaan välittänyt mistään henkkamaukasta ja seppälästä. Viime vuosina homma on kääntynyt vähän toisinpäin ja merkkivaatteita ei enään juurikaan löydy (pl. urheiluvaatteet), mutta sisustuspuolella olen panostanut sitäkin enemmän laatuun.

Vaikka meiltä löytyykin paljon sisustuslehdistä tuttuja astioita/ kalusteita niin siitä huolimatta himoitsen MONIA design- klassikoita. Tein pienen listan sisustusunelmistani (jos vaikka joku näistä eksyisi pukinkonttiin ;))


Klaus Haapaniemen: Taika-astiasto

Tätä sarjaa meillä on mustavalkoisena isoja mukeja ja kulhoja. Molempia taitaa olla 6kpl, mutta muutamat lisää ei haittaisi lainkaan ;) Mielestäni nämä slaavilaisittain koristellut kupit ja kipot sopivat mainiosti valkoisen teema-astiaston kanssa.


Pancho Nikanderin Artekille suunnittelema Kanto-teline nimenomaan puun värisenä olisi erittäin tervetullut lehtikopaksi olohuoneeseen.


Maija Louekarin - Räsymatto ja siirtolapuutarha.
Tuo teepannu on niin suloinen <3 En tiedä olisiko se oikesti kovinkaan käytännöllinen, kun teevesi tulee kuitenkin niin helposti vedenkeittimessä. Käytännöllinen tai ei mutta kaunis se on!


Lopuksi vielä tämä Iittalan Vakka. 
Keksisin tälle maltaita maksavalle laatikolle kymmenittäin käyttötarkoituksia, mutta hintansa vuoksi taitaa jäädä kauppaan ainakin hetkeksi ;)


Loppuun vielä:

Jos kirjoittelet/ luet jotain kivaa blogia niin linkkaahan se tuohon alas kommentti-kenttään. Täälä nimittäin sairas"lomaillaan" vielä ainakin perjantaihin.






2 kommenttia:

  1. Onks ylläri että mun tahdon-listalla on näitä samoja :D tosin lehtiteline vaan valkoisena :D

    mummille laitoin jo joululahjatoiveen tostateepannusta xD

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3