sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Mitä Mini Maksaa?

Viimeksi kirjoitin, että vauvanhankintoihin on mennyt rahaa ihan liikaa. Liikaa on ehkä vähän väärä termi, koska omalla tavallaan ollaan päästy aika halvalla. Vähän ristiriitaista, mutta käytettynä tavarat saa kyllä todella pienellä budjetilla kasaan. Ei se silti poista kuitenkaan sitä seikkaa, ettei monien satojen eurojen törsäily tuntuisi pahalta.

No mitä se meidän Mini sitten maksaa?

Vauvavakuutus               350€
Kaukalo                             50€
Pinnasänky                       50€
Vaunut+koppa                 680€   (+ hoitolaukku, lämpöpussi ja lelu)
Sängyn reunapehmuste     1€
Keinutuoli                           0€
Säilytyspurkit                     15€
Lakanat                              7€ 
Huppupyyhe                       12€
Harsot 12 kpl                      20€
Hoitoalusta                          5€
Rasvat/ muut hp.tavarat   20€

SisäVaatteet 50cm-68cm    220€  (sis. tutteja/ tuttipulloja, pipoja, sukkia....)
Toppapuku                          2,5€
Vanupuku                            0,5€
PoP kuoripuku                     50€
Fleecepuku                           0€
Villahaalari                          0€
Toppapussi                            14€
Villasukat                             0€       

Leikkimatto                         10€
Imetystyyny                          0€
Sitteri                                    60€


YHT. 1567€    

Huhheijaa!!!

Vielä pitäisi ostaa pussilakanoita, peitto, lipasto, rintapumppu, tennarit/töppöset, pieni sisäpipo

Onko vielä jotain???

Budjetista suurenosan vie tuo Vauvavakuutus.  Aluksi en ollut lainkaan vakuuttunut vakuutuksen tärkeydestä. Onhan meillä kunnallinen terveydenhuolto (jossa jonot on aika tärkeät toisinaan) ja lisäksi eikös vauvat ja lapset ylipäänsä pyritä hoitamaan mahdollisimman nopeasti?  Tai mitä jos vakuutuksella ei teekkään mitään? Monta sataa euroa ihan kankkulankaivoon. Kunnallisessa saa kuitenkin käydä aika monta kertaa, ennenkuin tuo liki 400e täyttyy.

Keskustelimme asiasta alkukaudesta,  niin keskenämme kuin muidenkin lapsiperheenvanhempien kanssa. Lähes kaikilla tutuillani on vakuutus. Toki eri vakuutusyhtiöissä eri ehdoin ja eri hinnoin.  Mutta kuitenkin. Monella tämä vakuutus on. Ja ne kenellä ei ole kiroaa pitkiä jonoja ja huonoa hoitoa...eli ei tarvinnut loppupelissä pitkään punnita.

Kaukalo ostettiin siskolta käytettynä. Kaukalo on ollut yhdellä lapsella ja tiedän että sitä on kohdeltu hyvin. Tuntemattomilta ihmisiltä en uskaltaisi ostaa missään nimessä. Moni ilmoittaa, onko tuote kolaroimaton, sinänsä tyhmä ilmoitus koska  kolarituolit pakkolunastetaan. ...tai no tietenkin jos kolarista ei ilmoita. Mutta harva tulee ajatelleeksi,  että kaikki kolhut,  kaukalon putoaminen yms. Myös vahingoittaa istuinta. No jokainen tehkööt tyylillään. Itse en ainakaan halua katsoa , kuinka vauvalle käy mahdollisessa kolaritilanteessa viallisen istuimen kanssa.

Pinnasänky on myös käytettynä ostettu ja siinä on aikaisemmin nukkunut Minin serkkupoika. Serkku on ainakin nukkunut hyvin, joten luulisi kelpaavan myös meidän tirriäiselle. Pinnasänky on jo olemassa tänään, mutta se menee aluksi mummolaan pieneen tuunaukseen, tai ennemminkin mallikappaleeksi. Minin pappa on niin kätevä, että lupasi Nikkaroida hoitotason pinniksen päälle.

Sitteri, tai miten tuo härpäke nyt kirjoitetaankaan. No jokatapauksessa se on myös käytetty.  Kunto on erinomainen, eikä käytönjälkiä näy lainkaan. Aluksi ajattelin perus sitteriä (hinta n . 30e). En todellakaan olisi suostunut maksamaan tuosta yli 100e. Onneksemme saimme tuon käytettynä ja erittäin kohtuulliseen hintaan! 60€ ei ole lainkaan paha. Tuossa lapsen on kuulemma todella helppo viihdyttää itse itseään, tiedä sitten?

Muuta isompaa meille ei sitten hankitakaan, ainakaan nyt aluksi. Tai no lipasto ja keinutuoli kyllä, mutta keinutuolin saamme mummolasta ilmaiseksi ja lipasto on ollut muutenkin hankintalistalla jo pidempään.

Vaatteita on nyt jo ihan riittävästi, todennäköisesti vähän liikaakiin. Luulen,että ensimmäisen 3 kk aikana emme ehdi käyttää kuin murto-osaa vaatteista. (Eli vinkvink vaan kaikille tutuille. Jos lahjoja haluaa ostaa, niin 68cm eteenpäin ;))
Vaatteista kaikki on ostettu joko kirpparilta tai alesta lisäksi n 1/3 on "lainavaatteita" serkuilta. Läjä on siis maksanut vähän reilu 200e ja mun mielestä se on aika hyvin! Tähän vielä tarvikkeet (rätit, tutit, rasvat yms) n 100e. (Tarvikkeetkin itseasiassa kaikki ollut jonkinlaisessa alessa), niin ei se nyt niin kovin kallista ole, kun vaan jaksaa  vähän nähdä vaivaa ja etsiä.

Äitiyspakkauksesta olen saanut jonkin verran kritiikkiä, varsinkin vanhemmilta ihmisiltä. Päälisin syyhän oli, että kuosit eivät miellyttäneet, toinen syy oli : uusi äitiyspakkaus on aika poikamainen, jos näin nyt voi sanoa. Ja se kolmas ja TÄRKEIN syy on se, että äitiyspakkaustavaroita löytyy ihan mielettömästi kirppikseltä, että on mielestäni jo erittäin epäekologista, että kaikki ottaisivat pakkquksen ja käytetyt/käyttämättömät vaatteet ei mene kirppiksillä kaupaksi. 4 syy onkin sitten se, että niin moni on sanonut, ettei ole edes käyttänyt suurta osaa pakkauksen vaatteista/tavaroista. Tuhlausta?  Itse olen hankkinut muutamia äp tuotteita; kuten vanupuvun (50snt) toppapuvun (2,5€) puolipotkareita ja valkoisia kietaisubodeja ( 0,20€-1€) sekä olemme saaneet villahaalarin, rukkaset yms. Ilmaiseksi.

Käytännönkautta sitä vasta näkee, mikä on tarpeellista ja mikä ei. Uskon kuitenkin, että suurin osa hankinnoista tulee käyttöön....tai siis toivon! :D

4 kommenttia:

 1. Aivan uskomatonta että todellakin hinnoittelet lapsen! mitä koitat tällä todistella? Pönkitätkö sillä omaa epävarmuuttasi kun tuot julki lapsen omaisuuden arvon? odotatko kuitenkin uutta sisustuselementtiä vauvan sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei älä oo naurettava! Vilkaise huvikses muita odotus blogeja ja huomaa et kaikissa on näit budjetti postauksia..

   Poista
  2. No voi apua. Eihän kukaan ole lasta hinnoitellut vaan summan joka vauvatarvikkeisiin on mennyt..

   Ja tosiaan, on näitä jokatoisessa blogissa ja kovasti tuntuvat lukijoita kiinnostavan. Niin vaan sinäkin päädyit tänne lukemaan ;)

   Poista
 2. Ei edellinen postaus ollut mitenkään poikkeava muistakaan odottajien postauksista! Ja luulen kylllä että ihan vauvaa sielä odotetaan!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3