perjantai 1. toukokuuta 2015

Kotirouva ja rv29

Nyt vihdoin ja viimein sain tämän koneen toimimaan haluamallani tavalla! (Enhän olekaan yrittänyt avata bloggeria, kuin 40 minuuttia!) Huoh! Oma läppäri on niin täynnä viiruksia, että kirjoittamiseen menee ihan törkee aika. Toivottavasti kone saadaan pian korjattua, nimittäin....

Mulla loppui eilen työt. Huhtikuun viimeinen päivä laitoin työpaikalla tavarat kasaan, ja oli aika lopettaa työt ties kuinka pitkäksi aikaa? en tiedä... Vuosi ? Kaksi? Aika hurjaa, oon tehny töitä 16 vuotiaasta lähtien. Aluksi työskentely oli tottaai loma ja viikonlopputöitä, mutta silti. Mitenhän tässä osaa edes olla? Tai miten keksii päiviksi tekemistä, ettei vallan mökkihöperöidy! Tämä kone pitää ainakin saada kuntoon, jotta pääsen postailemaan vähän helpommin.

Itselläni laskettuaikahan on vasta sielä Heinäkuun puolessa välissä, joten äitiyslomalle tässä ei ihan vielä pääse. Aluksi koin jopa hieman ongelmallisena tämän työtilanteen. Mitä oikein teen tämn reilun kuukauden, ennen äitiysloman alkua? Aluksi ajattelin tehdä liikunnanohjaajantöitä toiminimelläni, MUTTA mikäli joutuisin jäämään sairaslomalle en saisi penninhyrrää, kun en voi pitää tunteja. Yrittäminen ei siis ihan kuulostanut parhaalta vaihtoehdolta. Raskaanaollessa kun ei voi koskaan tietää millainen olo seuraavalla viikolla on. Tilanteet voi muuttua nopestikin. Omassa tilanteessani ainot järkevä ratkaisu oli jäädä työttömäksi reiluksi kuukaudeksi. Sinänsä tuntuu todella tyhmältä olla työtön, kun voisi tehdä töitäkin, mutta työnteko ei ole kannattavaa juuri tuon sairasloma-asian vuoksi ja toiseksi olisin saanut sen verran vain tunteja, että tienistit olisi jääneet pienemmäksi työtä tekemällä, kuin kattoon syleskelemällä! Tää on mun mielestä todella omituista! Musta on ihan kiva jäädä kyllä kotiin, mutta onhan täälä suomessa asiat ihan päin peetä jos on kannattavampaa jäädä kotiin, kuin tehdä töitä!! ....No toisaalta on niitä veroja tullut maksettua jo sen verran lyhyen elämäni aikana, että ehkä on ihan ok vähän nauttia näistä hyvinvointivaltion   "eduista".

Maanantaina en siis lähde töihin, vaan jään kotiin....tai ennemminkin jään kotiin töihin. Me ollaan keskusteltu Kallen kanssa tästä tilanteesta aika paljon ja ollaan sovittu, että Toukokuun alusta koti on mun työpaikka. Mun työaika on sama, kuin miehellä (n8-16). Sinä aikana mun tehtävä on huolehtia siitä, että koti on siisti ja ruoka valmiina kun mies tulee kotiin. Lopun ajan käytän sitten mihin käytänkään. Kerroin kuitenkin hyvin selvästi, että  kotirouvaa musta ei tule. Mun työpäivä päättyy myös silloin klo 16. Sen jälkeen kotityöt tehdään yhdessä, illalla myös mulla on oikeus hetki hengähtää sohvalla vaikka jalat kohti kattoa jos siltä tuntuu. Illalla ruoka valmistetaan ja jäljet siivotaan yhdessä. Katsotaan miten tämä järjestely toimii käytännössä, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, että tämä järjestely voisi toimia hyvin myös Minin synnyttyä.

Mä ihan intoa puhkuen odotan tulevia päiviä! Vihoinkin mulla on kunnolla aikaa siivota. Voin ihan rauhassa siivota kaappeja ja pyyhkiä pölyjä sieltä miestä ikinä ei tule pyyhittyä. Oo en malta odottaa! Ja vauvanhuoneen järjestely <3Nyt on jo Rv 29 (28+4, kai?) Maanantaina oli neuvola ja ei sielä taaskaan mitään ihmeitä käyty. Paino oli samassa, kuin kuukausi sitten (viimeksi oli aika hurjaa turvotusta). Painoa on tullut nyt n 10 kiloa, olo tuntuu pallolta ja jalkoja turvottaa. Minin sydänäänet oli normaalit ja hän ei ilmeisesti tykännyt yhtään, kun neuvolatäti mittasi sf-mittaa. Hän nimittäin pyöri koko "toimenpiteen" ajan kuin häkkyrä :D Mittaus ei meinannut millään onnistua, kun vatsalihastenreuna oli kuulemma niin siinä kohdunreunan kanssa samassa kohtaa. Mitaksi saatiin tällä kertaa 23cm, eli viime kerrasta on kasvanut pari senttiä. Katsottiin myös verenpaine ja siitä ei ollut tälläkään kerralla mitään huomautettavaa.

Puhuin neuvolassa viimeviikkoina vaivanneesta supistuksista? Ja hän oli sitä mieltä, että supistukset ovat niitä hyviä supistuksia, mutta tilannetta tarkkaillaan ja mikäli kovat supistelut jatkuvat niin varataan aika lääkärille ihan varmuuden vuoksi ja tarkistetaan sielä sitten kohdunkaulantilanne. Itselläni on sellainen olo, että supistukset ja pistelyt kuuluvat asiaan ja hätää ei ole, mutta mistäs sitä tietää kun ei ole mihin verrata? Tai ylipäätänsä enhän mä edes tiedä mikä on supistus ja miltä se tuntuu...

Neuvolassa käytiin myös vähän läpi tulevaa synnytystä, siis todella pintapuolisesti. Viime kerralla sain täytettäväksi lomakkeen johon sai laittaa synnytystoiveita. No olin jättänyt kohdan tyhjäksi, eihän mulla ole mitään havaintoakaan koko synnytyksestä! Neuvolatädin mielestä oli ihan hyvä, ettei tarkkaa toivelistaa olekaan. Kyllä ne sielä synnärillä varmasti tietää, mitä pitää / kannattaa tehdä missäkin tilanteessa. Kyselin vähän lääkkeettömästäsynnytyksestä, mutta vastaukset oli vähän ympäripyöreitä. Kysyin myös vinkkejä hyvistä synnytyskirjoista/ kirjoista joista voisi olla hyötyä muutaman kuukauden päästä. Ainoa vinkki oli vain mennä kirjastoon ja etsiä mielenkiintoista materiaalia.

Ensiviikolla onkin sitten perhevalmennuksien lisäksi hakea kirjastosta vähän luettavaa. Ehkä kirjoja lääkkeettömästäsynnytysestä, imetyksestä, lapsen ensimmäisistä päivistä...

Onko teillä kirjavinkkejä? Oletko lukenut jonkun hyvän raskaus/vauvakirjan josta luulet olevan mulle hyötyä?5 kommenttia:

 1. Moikka, kätilö-opiskelijana suosittelen lukemaan ainakin imetyksestä kirjasta nimeltä "Onnistunut imetys", mahtava kirja! :)

  VastaaPoista
 2. Anna Wahlgren - Lapsikirja.
  Kiistelty täti mutta hyvää tekstiä synnytykseen valmistautumisesta ja kivuttomasta synnytyksestä (sekä lapsen Itsellä yksi täysin luomu ja lähes kivuton synnytys takana mutaman päivän toipumisella. Luin kyseisen kirjan kun odotin esikoista ja koin sen suureksi avuksi. Joku toinen voi pitää kirjaa täysin kakkana, minusta ihan upea kirja :)
  Toisen lapsukaisen LA 11.7 eli samoissa tunnelmissa mennään :)
  Tsemppiä odotukseen!

  VastaaPoista
 3. Bebes.infon sivuilla hyvin lääkkeettömästä synnytyksestä ja Babyidean sivuilla vois myös olla. Ja Imetyksen tuki ryn sivuilla imetysinfoa. Nää nyt oot varmaan vähälläkin googlettelulla löytänyt:D Tiina Kaitaniemen Luonnollinen lapsuus kirjaa monet on suositelleet vauvan vanhemmille luettavaksi.

  Tsemppiä loppuodotukseen:)

  VastaaPoista
 4. Bebes.infon sivuilla hyvin lääkkeettömästä synnytyksestä ja Babyidean sivuilla vois myös olla. Ja Imetyksen tuki ryn sivuilla imetysinfoa. Nää nyt oot varmaan vähälläkin googlettelulla löytänyt:D Tiina Kaitaniemen Luonnollinen lapsuus kirjaa monet on suositelleet vauvan vanhemmille luettavaksi.

  Tsemppiä loppuodotukseen:)

  VastaaPoista
 5. Tää ei nyt ole kirjavinkki, mutta suosittelen liitymään Facebookin Imetyksen tuki ry:n sivuille. Siellä on tosi vilkasta keskustelua, ja koulutuksen saaneet tukiäidit vastaa kysymyksiin. Oisin itekkin toivonut, että olisin tajunnut liittyä sinne jo ennen lapsen syntymää, niin olis saanut vähän tuntumaa asioiihin jo etukäteen. Tsemppiä loppuraskauteen! Nauti ja lepää, nyt kun vielä ehdit ;)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3