maanantai 25. toukokuuta 2015

Rv 33

Tänään käynnistyi taas uusi raskausviikko, enää 7 viikkoa laskettuun aikaan.  Tämä viikko alkoi neuvolassa,  eli luvassa raskauskuulumisia.

KUINKA PITKÄLLÄ:
Rv 32+0
PAINO:
n. 15 kg lähtöpainosta. Niin pinnallista kuin onkin niin en kestä tätä painonnousua yhtään! Mä en koe kroppaa yhtään omaksi ja tuntuu et olisin löntystävä tankki! Raskautta en voi yksin syyttää, kyllä herkut on aika hyvin uponnut, mut silti. Tää on niin väärin, voisin mielihyvin ulkoistaa tän raskauden...
MUUT ARVOT:
Hemoglobiini 114, verenpaine 107/73, sf- mitta 28cm. Edelleenkään mua ei ohjattu Sokerirasitukseenkaan,  vaikka vähän pelkäsin nopean painonnousun vuoksi.
MUUTOKSET VARTALOSSA:
Vatsa on kasvanut paljon parissa viikossa, ehkä se on merkki siitä että myös Mini kasvaa aika vauhdilla. Musta on kiva, kun vatsa näyttää raskaus mahalta.  Jalat on nesteiset ja kuonaa on kertynyt reisiin  (siis selluliittia). Mulla on tosi iso-olo enkä tykkää yhtään.


UNI:
Oon nukkunut tosi hyvin.  Yöllä oon herännyt vain pari kertaa vessaan ja Minikin on lopettanut yöjumpat. Olo on aika-ajoin vähän väsynyt ja olen jatkanut monena aamuna unia aamupalan jälkeen.

MIELIHALUT :
No ne hampurilaiset! ... huoh. Nyt tähän saa kuitenkin tulla loppu, jos en haluu pudottaa raskaus kiloja vielä viidenkin vuoden päästä. Mielihaluja saa olla, mut nyt vaaditaan paljon itsekuria. Tiedän , että se on jossain tuolla piilossa, voi kumoa se löytyis pian.


HERMOSTUTTAA :
Tänään neuvolassa tunnusteltiin vähän Minin asentoa ja perätilalta vaikuttaa. Toki vielä on aikaa kääntyä vaikka kymmenen kertaa ja jos ei itse käänny niin sitten yritetään kääntää. Mahdollinen sektio kuitenkin huolettaa. Ns. Normaalista synnytyksestä luulen tietäväni aika paljon, mutta eihän mulla ole mitään havaintoakaan sektiosta. Tai perjatteessa joo tiedän, leikkaus-vauva pois-ja kiinni. Näin karkeasti kirjoitettuna. Mutta mites se toipuminen? Eikö se kestä aika kauan? Pitää varmaan lukea vähän noita sektio synnytyskertomuksia. 

VAIVAT:
Kovottelu edelleen, iskiastyylinen kipu selässä (varsinkin kävelyn jälkeen ) sekä pistot kyljissä jos kävelee liian nopeasti. 

ERITYISTÄ:
Suurin osa hankinnoista on nyt tehty. Kaikki tavarat on kasattu tulevaan lastenhuoneeseen, vielä pitäisi hakea sänky ja Keinutuoli mummolasta. Huone pitäisi sisustaa samoin kun vaatteet pestä ja silittää.

ODOTAN:
No mitäs muutakaan, kuin miniä? 


Edelleen kirjoitan postaukset kännykällä, joten kuvat on kännykän kätköistä ja teksti sisältää mahdollisesti paljon kirjoitusvirheitä ennakoivan tekstinsyötön vuoksi. Koittakaahan kestää, niin mäki koitan!... tää on meinaa aika syvältä.



8 kommenttia:

  1. Et näytä isolta, just hyvältä <3
    Ja noi hampparit! <3 Tullaan teille syömään..

    Oi, ootan tota sisustamista!

    VastaaPoista
  2. Älä huoli kiloja! Ite huolin samaa hetki sitten kun kiloja tais tulla 19. Nyt lähtenyt 12kg niistä enkä oo tehny yhtään mitään sen eteen. Oot niin kova liikkumaan että ne lähtee sulta alta aikayksikön :) tsempit! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulta on kyl lähtenyt tosi hyvin! :) Joo ehkä mä stressaan ihan turhaan... kiitos <3

      Poista
  3. Kiva blogi sulla!:) Meillä onkin sattumalta täysin sama rv menossa:) Kiva seurata miten toisella menee ketä on samassa tilanteessa. Mulla on tullut saman verran kiloja ja herkut on kyllä uponnu hyvin joten täällä täytyy ainakin loppuraskaus tsempata jos sais vähän hillittyä tota painon nousua! Olo on kun isolla plussa pallolla!:D

    T. Kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kirsi!

      Joo ei voi pelkkää vauvaa syyttää näistä kiloista :D

      Poista
  4. Moi! Mitäs sulle kuuluu, et kai ole karannut jo synnyttämään? :)

    Täällä rv 36+3 ja voisin jo karata :D

    pienetonnenhetket.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo vielä poksahtanut, jotenkin vaan niin kiirettä, ettei tänne ole ehtinyt päivittämään :D tsemppiä sulle loppuun!

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3