keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Raskauskuulumisia

Hui,  alle 10 viikkoa laskettuun aikaan ja n 12 viikkoa maksimissaan synnytykseen. Miten tää aika meneekin näin nopeasti? Vappuaattona olin viimeistä päivää töissä, mutta siitä huolimatta kalenteri tuppaa olemaan aika täysi. Touko-ja kesäkuussa on jos jonkinlaista kissanristiäistä luvassa, ensimmäinen vapaa viikonloppu taitaa olla vasta juhannuksena? No eipähän tule aika pitkäksi, pitää vaan muistaa välillä myös vähän rauhoittua, jotta energiavarastot on täynnä sitten kun h-hetki tulee.
Äitienpäivämasu <3


Viime viikolla osallistuimme neuvolan järjestämään perhevalmenukseen. Itse odotin valmennukselta vähän enemmän. Aika paljon tuttuja juttuja ja osa asioista tuntui vähän turhalta. Synnytys ja imetysvinkit oli kuitenkin hyviä ja selvisi mulle nyt myös mitä on liitoskivut. Olen siis luullut, että liitoskivut tarkoittaa sisäreisien jumia. Itsellä pidemmän kävelyreissun jälkeen tuntuu, kuin olisi tehnyt kunnon reidenlähentäjätreenin. Tämä jumi on kuulemma harjoitussupistuksista johtuvaa ns. Hyvää kipua. Liitoskivut tuntuvat sitten kuulemma vatsassa tai kyljissä.

Muutama päivä takaperin lueskelin synnytyskertomuksia ja sitä kautta löysin tällaisen aika kivan listan mitä voi täyttää vaikka joka raskausviikko.

Kuinka pitkällä: rv 30+2
Paino: +11kg lähtöpainosta, hui!!!!
Muut arvot: Koko raskauden ajan kaikki arvot on ollut todella hyvät. Ensimmäisellä neuvolakäynnillä verenpaine oli vähän alempana, muttei kuitenkaan alhainen. Hemoglobiini otettiin vain alkuraskaudessa, ehkä se otetaan seuraavalla kerralla? Sokerirasitukseenkaan en ole vielä joutunut, mutta kyllähän tässä vielä ehtii.
Muutokset vartalossa: Muumimammaudun viikko viikolta enemmän ja enemmän. Vatsa alkaa nyt kasvaa ja luulenkin, että Mini on kasvanut paljon viimeisen kahden viikon aikana. Vatsa ei ole tiellä ja liikkuminen on vielä helppoa. Rinnat ovat kasvaneet aika hugeboltseiksi, eikä arvilta ole vältytty. Vatsassa, kyljissä ja reisissä ei vielä ole arpia....VIELÄ!!!! Täytyy tehostaa rasvausta entisestään, josko siten välttyisin arvilta.
Uni: Heräilen yössä n 2-5 kertaa. Vessassa saa rampata useampaan otteeseen ja sen lisäksi Mini herää aina 3 aikaan jumppaamaan. Unta tulee kuitenkin riittävästi. Menen nukkumaan 22-23 ja herään 7-8, tai siis Mini herää.  Öisin vatsa myös kovottelee usein (kuulemma joku joensuulainen termi :D) , mutta kuvaa niin osuvasti tuntemuksia. Alavatsa vetää ihan kivikovaksi ja olo on vähän epämiellyttävä.
Mielihalut: Mä en oikee oo tajunnu tätä mielihalujuttua. Miks joku haluu syödä hiekkaa tai tupakanpuruja? :D , mulla ei oo oikeastaan ollut mitään erityishaluja koko aikana. Tai ehkä mäkkäri, mut sitä nyt tekee muutenki aina mieli.
Hermostuttaa: Miten aika riittää kaikkeen? On polttarijärjestelyjä, juhlaa ja muita asioita hoidettavana. Mitenhän sitä ehtii edes synnyttämään?
Vaivat: Kävellessä kova polte alavatsassa ja inhottavat pistot kyljissä, eli liitoskipuja?  Välillä tuntuu, että Minin liikkeet on vähän vaiva, varsinkin jos haluaisi nukkua. Toisaalta liikkeet on ihania, jos mitään ei tuntuisi, pelkäisin jatkuvasti jonkun olevan pielessä. Raskausvaivoja tällähetkellä on siis todella vähän. Siitepöly onkin sitten asia erikseen....
Erityistä: En malttaisi odottaa. Toisena päivänä haluaisin Minin heti tähän nyt, toisena päivänä mietin: olenko sittenkään valmis äidiksi? Rakastanko miniä? Jaksanko olla kotiäiti?
Odotan: Kallen lomaa, Miniä ja tulevia juhlia. Niin ja ihan vaan kesää.

Onko teistä lukijoista joku raskaana/kirjoitatko kivaa blogia? Olisi kiva jos laittaisit linkin blogiisi, uutta luettavaa on aina kiva saada :)

8 kommenttia:

 1. Niin se aika menee! Täällä kans ekaa viikkoa lomalla ja tuntuu, että tekemistä ois enemmän kuin tarpeeksi. Aika samoilla linjoilla mennään sun kanssa niin olojen, arpien kuin painonkin suhteen :D tuleeko vauva nukkumaan teillä teidän kanssa samassa huoneessa vai heti omassa huoneessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen et aluks nukkuu meijän makkarista ja myöhemmin siirtyy omaan huoneeseen. Itse oon tosin todella huono nukkuja (käytän aina korvatulppia), saattaa siis olla etten osaa yhtään nukkua pienen tuhisijan kanssa... mut aika näyttää :)

   Poista
 2. Mulla liitoskivut tuntui ainakin alapäässä, ja nivusissa. Ihan tuskaa. En ole kuullutkaan että ne tuntuis kyljissä tai vatsassa?? :)

  Pikku vinkkinä oikeesti, nuku vielä kun voit. Nyt 1v 1kk neidin äitinä sitä unta kaipaa, ja omaa rauhaa. Vaikka onhan tuo neitikin ihana <3

  Kyllä sä varmasti tulet rakastamaan teidän miniä, itse tosin joinain tai aika useinkin mietin, että pitäisikö jo palata töihin vai olla kotona. Todella ristiriitaiset tunteet, ehkä kuitenkin vielä jonkun aikaa kotona, ne on kuitenkin vaan sen hetken pikkusia :)

  Itselläkin on sitä masua ikävä joka silloin oli, vaikkakin raskausaika olikin omalla tavallaan ihan kamalaa kaikkineen selkäkipuineen ja liitoskipuineen. Siihen päälle vielä koirahuolet sun muut.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii mäki luulin/ luulen edelleen! Joo on tää raskaus välillä vähän raskasta ja en voi ymmärtää, et miten tätä voi kaivata :D

   Poista
 3. Onpas ihanan siro masu!:)
  Komppaan edellistä, kannattaa nukkua vielä kun pystyy! Nyt kun itsellä on ko kaks niin nukkumiselle on saanut sanoa heipat jo aikaa sitten.. Jospa sitten hamassa tulevaisuudessa olis itselläkin aikaa nukkua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on varmasti ihan totta! Mä yritän levätä, ei vaan jotenki malttaisi :D

   Poista
 4. ihana masu! :) mä aloin just kirjoittaa odotus blogia la 18.8 :) linkki löytyy profiilista

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3