keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Raskausviikko 26

Tänään on jo rv 25+2 , eli ei nyt enää kovin kauan tarvitse odotella Minin tuloa? Tuo pieni mönkiäinen on mun ajatuksissa ihan kokoajan, ja miksei olisi? Miten voisi edes  olla miettimättä tyyppiä, mikä möyrii omassa mahassa kokoajan. Minin ajattelu on vaikuttanut myös mun uniin. On ihana mennä nukkumaan, kun öisin pääsee "näkemään" pienen. Viime yönä tuuditin häntä uneen monta tuntia ja sitä edellisenä yönä leikittiin jumppamatolla. Eihän se tietenkään ole sama asia ja jonkun mielestä olen varmaan totaalisen höyrähtänyt. Mutta tunnen jo nyt suurta ikävää toista kohtaa, ehkä vähän outoa kun en ole Miniä koskaan nähnyt. Mutta kuitenkin.... kaipaan sitä jo niin kovin <3

Viime viikolla meillä oli kolmas neuvolakäynti rv24+2. Oltiin sielä kaikki kolme, tuleva isikin halusi kuulla taas Minin sydänäänet ja piti siksi vapaapäivän töistä. No sydänäänet kuului hyvin, mutta jatkossa isä tuskin tulee mukaan. Tulevaa isää ei huomioida juuri ollenkaan. Äidiltä kyllä kysellään vointia, mutta ei kukaan kysy isän vointia. Mielestäni vähän hullua. Enhän minä yksin lasta odota.

Neuvolassa katsottiin ihan perusjutut. Paino, verenpaine ja kuunneltiin sydänäänet sekä otettiin sf mitta ensimmäisen kerran.

Paino.... no mitä sitä kieltämään. Jos aamupainoa katsoo on kiloja tullut 8 ja neuvolakortin mukaan jo 10 (kun on syönyt ja vaatteet päällä) Aika hurjaa, ja vaikka painonnousu onkin normaalia, ei se silti kivalta tunnu!  ... täytyy ehkä vähän vähentää tota herkuttelua ;)
Sf mitta (mistälie tämä lyhenne tuleekaan) oli 21cm. Mitta oli kuulemma alakäyrillä, mutta mitä se alakäyrillä olo todellisuudessa tarkoittaa? Koitin kysellä Minin tän hetkistä kokoa,mutta kuulemma tosi vaikea sanoa. Kirjojen mukaan n 800g, mutta tiedä siitä sitten?

Olo on pysynyt edelleen hyvänä, jaksan tehdä asioita ihan eri tavalla. Nyt oloa vaivaa flunssa mikä iski eilen aamulla. Olen muutaman päivän kotona lepäilemässä ja toivon, että pöpö menisi nopeasti ohi. Viikonlopuksi on luvassa vaikka mitä kivaa;lapsimessua, siskonpoikia yms yms yms. Ei tässä nyt ehtisi sirastaa. Toisekseen töitä on enää alle kuukausi jäljellä. Haluaisin niin kovasti olla töissä, kun tämä kotoilu tulee sen jälkeen ehkä jopa liiankin tutuksi.

Sisustukseen on tullut pientä muutosta, kun ostin olohuoneeseen uuden valaisimen. Valaisin on jo kuvattu ja postaus on kuvien muokkausta vaille valmis. Lähipäivinä on siis tulossa piiitkästä aikaa sisustusjuttuja.

1 kommentti:

  1. Sf-mitta on häpyliitos(symfyysi)-kohdunpohja (fundus) mitta :) eli mitataan suomeksi mitataan kohdun kokoa :) tarkoittaa,että kohtu menee normaali käyrien alapuolella,jotka on yleisesti määritelty mitä niiden pitäisi olla. En usko,että mitenkään vaarallista kun sulla on liikuntataustaa niin kohtukin pysyy pienempänä. Onnea odotukseen! :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3