keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kuulumisia!

Nyt tulikin ihan huomaamatta melkoisen pitkä postaustauko. Kalle palasi töihin vasta viime perjantaina, ja nämä ensimmäiset "tyttöjen päivät" ovat menneet vähän totutellessa arkeen. Itseä vähän harmittaa, etten ole ehtinyt kirjoittelemaan juuri mitään näiden ensimmäisten viikojen aikana. Aika on mennyt ihan hujauksessa, enkä meinaa enää kunnolla muistaa niitä ensimmäisten päivien fiiliksiä. Toisaalta on hyvä että nautin hetkestä, mutta toisaalta olisimpa kirjoittanut niitä alun ajatuksia ylös. Näitä ensimmäisiä viikkoja olisi varmasti mukava fiilistellä myöhemminkin.


Mini on todella iloinen ja utelias vauva. Hän hymyilee paljon hereillä ollessaan ja hakee jo hienosti katsekontaktia muista ihmisistä. Itku (tai oikeastaan raivo) tulee, kun on nälkä tai mutsi ei tajuu mitä hän haluaa. Mini on kova syömään. Maitoa juodaan hitaasti ja hartaasti n. tunnin verran ja kylläisenä joko hymyilyttää tai sitten nukahdetaan.  Yöllä nukutaan 3-5 tunnin pätkiä ja päivällä 30min-3 tuntia. Minillä on näin pieneksi ihmiseksi ihan valtavan kova tahto ja komentamisen tarve. Mini komentaa (huutaa lyhyen ÄÄ!) barbababaa ennen iltaunia ja samalla huitoo lelua kädellä. Myöskin isin parta on niin ihana, että sitä ihmetellään ja tunnustellaan pitkään. Myös äitiä komennetaan. Sitterin pitää kiikkua oikealla nopeudella ja leikkimaton musiikki ei saa loppua.


Tällä hetkellä lempipuuhat on kylpeminen, sitterissä istuminen, leikkimatolla leikkiminen, vatsallaan olo sekä uunin tuijottaminen, 

Kylvyssä käydään pari kertaa viikossa ja sielä on ihan huisin hauskaa. Mini polskii jaloillaan ja heiluttaa käsiä kylpiessään. Kylvyn jälkeen seurustellaan, otetaan ilmakylpyä ja tehdään vauvahierontaa. Vesi taltuttaa isommankin harmin ja sen vuoksi vaipanvaihto pesut välillä venähtää. Leikkimatolla Mini tutkii tarkasti roikkuvia leluja ja huitoo niitä kohti. Samalla kuunnellaan musiikkia ja hymyillään...paitsi jos on nälkä ja äiti ei tajuu sitä, silloin huudetaan!Päiväunet nukutaan nykyään usein sitterissä. Liike taitaa tuntua kivalta nukahtaessa ja hytkyminen auttaa myös kipeään masuun. Tämä Baby Björnin sitteri on ihan huippu! Ei tarvi, kuin vähän jalalla antaa vauhtia niin johan on mimmi tyytyväinen. 


Maitoa juodaan pääsääntöisesti tissistä, mutta myös pullosta. Päiväuniaikaan pumppaan maitoa pulloon valmiiksi, jotta saan laittaa ruokaa rauhassa ennen Kallen kotiin tuloa ja lisäksi haluan, että myös tuttipullosta syöminen kelpaa, eikä Mini tule riippuvaiseksi tissistä.


Maitoa mulla tulee ihan hirveästi! Ensimmäiset kaksi viikkoa pumppasin ylimääräiset maidot pakkaseen, mutta kahden viikon jälkeen pakastin alkoi olla jo täynnä maitoa. Musta tuntui, että rinnat räjähtää ihan just. Päädyinkin soittamaan äidinmaitokeskukseen ja olen nyt ollut kaksi viikkoa maidonluovuttaja.

Ensimmäisellä luovutusviikolla maitoa tuli 3 kg 250g, eli reilu puoli litraa päivässä (ei ollut täysi viikko) ja nyt toisella viikolla maitoa tuli vähän enemmän. Tällainen pienimuotoinen hyväntekeväisyys on aika kivaa, ja lisäksi tästä vielä maksetaan. Ensimmäisellä viikolla tienasin reilu 60€, aika hyvin eikö? Ajattelin laittaa rahat säästöön ja luovutuksen lopussa mietitään mitä rahoilla tehdään. Äidinmaitoa saa luovuttaa 5 kuukautta, eli saan luovuttaa vuoden loppuun. Jos kaikki menee hyvin, ja maitoa tulee n. 0,5 litraa/ päivä tulee yhteissummaksi reilu tonni n. 1200-1300€. Haaveena olisi päästä ulkomaanreissulle, mutta katsotaan, kuinka tämä luovutus nyt lähtee sujumaan.


Vaikka imetyksen onnistumien on hyvä juttu, on siinä myös kääntöpuolensa. Mun on pakko pumpata ennen syöttöä, jottei maito tule niin kovalla paineella ulos. Aluksi ei tajuttu tätä ja Minin mahaan meni paljon ilmaa maidon mukana, siitä seurauksena kipeä maha. Onneksi tajuttiin kivun aiheuttaja ja nyt kaikki on hetkellisesti hyvin. Onneksi on olemassa vauva.fi palsta, sieltä löytyy apu kaikkeen :D

 - Netta

3 kommenttia:

  1. En tiedä imetätkö jo kunnastakin rinnasta samalla syöttökerralla, mut kun lapsi on toisella tissillä, kannattaa laittaa maidon kerääjä toiselle puolelle, tissi on tyhjääntyny paineesta automaattisesti ja saa suoraan vaihtaa toiselle tissille. Ymmärsitkö? :D terv. Suihkutissi ;)

    VastaaPoista
  2. Söpöliini <3 kiva kuulla teistä ja vai miten paljon saat luovutettua. Aika kivat rahat tulee jos jaksaa niin pitkään luovuttaa :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3