tiistai 4. elokuuta 2015

Hormonihuuruissa

Neiti on nyt 6 päivää vanha, ja maltan vihdoin hieman irrottautua (tissi Minin suussa) tästä vauva-arjesta blogin pariin. Olen ihan mielettömästi kaivannut kirjoittamista, mutta tällä hetkellä haluan nauttia tästä uudesta ja ihmeellisestä ajasta perheeni kanssa TÄYSIN rinnoin. Ehkä ihan ymmärrettävää?



En ole koskaan ymmärtänyt mitä ihmiset vouhkaa synnytyksen jälkeisistä hormoneista, imetyshormoneista. Nyt ymmärrän! Ei tarvitse, kuin katsoa Miniä isänsä sylissä...tulee itku,  Tai jos mietin Ultra Bran kappaletta "Minä suojelen sinua kaikelta, mitä ikinä keksitkin pelätä"...tulee itku.






Tämä pieni on niin kaunis (eikö oma lapsi ole aina?) ja tavattoman rakas, että ajatuskin olla hänestä hetki erossa tekee kipeää. Siskoni sanoi toissapäivänä vahtivansa Miniä mielellään, mikäli tarvitsemme omaa-aikaa/päikkäreitä...tuli itku. Olin niin otettu, että meitä halutaan auttaa, mutta samalla aloin miettiä, etten ole valmis vielä olemaan hetkeäkään erossa tuosta pienestä. Haluan olla paikalla joka harmin ja ilon aikana.



"Uusi" elämä on lähtenyt hyvin käyntiin. Mini on ihan tavattoman kiltti ja helppo lapsi (koputtaa puuta). Heti synnyttyään hän osasi oikean imun ja syötöt ovat onnistuneet loistavasti siitä lähtien. Hänellä on isänsä unenlahjat. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien on vedelty unta 4 tunnin pätkissä.



Sairaalassahan neuvotaan lapsentahtisuteen, mutta lapsi pitää herättää 3-4 tunnin välein syömään. No meidän Minlle tuo 4 tuntia riittää juuri ja juuri. Jos hänet herättää kolmen tunnin unien jälkeen, joutuu häntä herättelemään 30-60min, ennen kun ruokailu pääsee alkamaan. En ymmärrä mikä järki siinä on, että lapsi pitää herättää kesken unien, No tottelimme "käskyä" ja herätimme hänet 3 tunnin kohdalla, vaikka oma ja lapsen uni kärsisi.



 Toissayönä Mini olisi halunnut nukkua varmaan koko yön. Hän nukkui 10-04 ja sitten mun oli pakko herättää hänet syömään. No eihän se onnistunut. Hän söi raivon kanssa vähän, mutta meillä huudettiin lähes täyttä huutoa 04-06. Itsellä tuli ihan mieletön riittämättömyydentunne. Mitä teen väärin? Oliko eilinen tuttipulloharjoittelu liikaa ja nyt tissi ei kelpaa? ...lopulta itkettiin molemmat.



Kuudelta luovutin ja Kalle otti Minin olohuoneeseen. Tyttö nukahti kuulemma samantien ja nukkui klo 9 saakka. Päättelimme, että aamuöinen huutokonsertti johtui siitä, ettei hän ollut nälkäinen. Toinen oli väsynyt ja halusi nukkua, tottakai sitä hermostuu, jos äiti koittaa tunkea tissiä suuhun. Eilisestä ja neuvolanneuvoista viisaantuneena annoimme Minin nukkua oman tahtiinsa.  Hän nukahti klo 20:30 ja olen syöttänyt nyt klo 01:30 lähtien eli 50 min, ja vielä jatkuu!



En valita. On ihana itsekin nukkua kunnon pätkiä, eikä oma-/ parisuhdeaika päivälläkään ole pahitteeksi. Rauhallinen nukkuja saa tosin tämän mamman hieman hysteeriseksi. Hengittää se? Herään pienen tuhinaan ja on pakko nousta katsomaan, katsomaan tätä täydellisyyttä .

Oma jaksaminen on myös hyvää.  Paikat tosin on vielä vähän kipeenä ja pitää ottaa varoen.  Tosin ei vielä edes viikkoa synnytyksestä, joten onko ihme jos vähän tuntuu. ;)



Paino oli eilen tippunut jo 6kg ja alaspäin mennään. Toki jäljellä on vielä 14 kg,  joten tehtävää on! Tänään aamulla paino oli tullut taas kilon alaspäin ja nyt lukema oli 83,5kg. Hurja määrä kilojahan se on, mutta onneksi viihdyn kropassani erittäin hyvin. Itseasiassa paremmin, kuin koko raskausaikana kertaakaan.

Maanantaina aloitin vähän terveellisemmän elämän ja päätin , että jatkossa on vain yhsi herkkupäivä/ viikko. Tuntuu, että nyt olisi jopa motivaatiota pysyä ruodussa!

Nyt lähden nauttimaan tuosta ihanasta kesäsäästä ulos vaunuillen, Kuullaan !

Netta


10 kommenttia:

  1. Ihana mini! <3

    Mutta miksi ihmeessä hänet pitäisi herättää syömään? Alle kolme kiloiset vauvat pitää herättää koska eivät itse osaa välttämättä herätä nälkäänsä ja paino ei nouse. Mutt jos lapsi kasvaa ihan hyvin ja haluaa nukkua, anna nukkua! :)

    Ihanaa vauva-arkea teille!

    VastaaPoista
  2. paljon tsemppiä sinne arkeen! Kaikki on varmasti uutta ja ihmeellistä nyt :) Ja täytyy sanoa, että aivan mahdottoman kaunis tyttö <3

    Jos sulla on innostusta tehdä jotain kotijumppa -postauksia niin mielelläni sellaisia lukisin! Mulla on vielä jokunen raskauskilo jäljellä, joten kaikki vinkit otetaan vastaan :)

    Sanottiinko teillä sairaalassa, että täytyy sitten herätellä 3 tunnin välein kotonakin vai eikö paino sitten lähtenyt nousuun? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emmi! No ei kyl sanottu, ennemminkin oletin, ku sielä oltiin niin tarkkoja. Onneksi soitin asiasta neuvolaan ja sielä sanottiin, et anna vaa nukkua.

      Pistetään idea korvantaakse ;)

      Poista
  3. Voi miten suloinen hän onkaan <3 hirmuisesti onnea koko perheelle ja tsemppiä vauva arkeen <3

    VastaaPoista
  4. Meille myös ohjeistettiin esikoisella että herättely 3h välein, vaikka oli yli 3kiloinen. Toinen lapsi oli alke 3kiloinen, joten häntä täytyi herätellä myös 3h välein. Mutta heti kun paino oli lähes 3kiloa, ja paino nousi kerta hyvin, niin päätin antaa vauvan nukkua niin kauan kuin halusi. Ha sain neuvolastakin "siunauksen" tälle. :) tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin saatiin neuvolasta nyt "lupa ". En tiedä, miks ne oli niin tarkkoja siitä syötöstä. Tosin paino laski ensimmäisenä yönä 3190g.

      Poista
  5. Suloinen neiti, onnea sinne koko perheelle ja jaksamista arkeen :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3