maanantai 25. tammikuuta 2016

Mila 6kk

Ihan outoa kirjoittaa "Mila 6kk", mutta niin se vaan on. Mun pieni vauva ei ole enää se 47 senttinen pieni ryppynenä, vaan jo 66cm pötkylä. Johan tässä pikkuhiljaa pitäisi miettiä seuraavaa vauvaa, jos pienellä ikäerolla haluaa lapset tehdä. No vitsi vitsi! Ei meille vauvaa ole tulossa vielä pitkiin aikoihin.
 Tänään oli siis 6kk neuvola ja aika kirjoittaa Milan kuulumiset taas ylös. Mila on edelleen erittäin energinen ja iloinen pieni tyttö, joka hereillä ollessaan ei pysy hetkeäkään paikallaan. Viime viikkoon asti meillä liikuttiin lähinnä ympyrää kellonviisarimaisesti, mutta viime keskiviikkona Mila sitten hoksasi lähteä eteenpäin. Aluksi liikkuminen tapahtui käsillä vauhtia vetäen, mutta nyt muutamana päivänä liikkumiseen on käytetty jalojakin apuna.
Lattialla Mila viihtyy hyvin ja varsinkin nyt ryömimisen tultua kuvioihin saa itsekin tehtyä ihan erilailla kotitöitä (ja kirjoitettua blogia!). Lempileikit ja -lelut on  vähän vaihtunut kuukauden aikana ja tän hetkinen lempileikki on palapelimaton rikkominen ja syöminen sekä aikakausilehtien repiminen. Leluista taas punainen sanko, laulava koira ja konttaava nalle on suosikkeja. Mila tykkää musiikista ja lempparibiisi on vaihtunut ihhahhaasta metrolla mummolaan. En nyt tiedä, onko tää uus biisi vähemmän korvamato, mutta ompahan vähän vaihtelua!


Kiinteiden aloittamisen myötä meille on tullut selkeä ja vakiintunut päivärytmi. Rintamaito on kuvioissa edelleen, kuitenkin pikkuhiljaa vähentäen. Aluksi mulla oli ajatus imettää Milaa maksimissaan 3kk, mutta imetyksen vaivattomuuden vuoksi suunnittelin imetystä 9kk asti ja sen jälkeen siirryttäisiin korvikkeeseen. Tällä hetkellä rintamaitoa juodaan yöllä 2-3 kertaa ja päivällä aina unille käydessä. Imetyskertoja on siis n 8  päivässä.Neuvolassa kyselin tuosta unikoulusta ja sainkin neuvolatädiltä paljon tsemppejä ja ohjeita lempeään unikouluun. Tämä "tassuhoito" sopii kuulemma hyvin 6kk vauvoille, varsinkin jos lapsella on säännöllinen päivärytmi. Eli summasummaarum meillä alkaa unikoulu! Täytyy nyt vähän jutella tuon miehen kanssa aloitus ajankohdasta. Aloitetaanko heti tänään, vai vasta viikonloppuna? Viikonloppuna tosin Mies voisi hoitaa hyssyttelyt niin ei tarvi mun mennä maidonhajuisena silittelemään.

Ajatus on että maitoa ei anneta yöunien aikana lainkaan, mutta täytyy vielä miettiä ne meidän "säännöt". Tassuhoidon ohjeissa nimittäin on, että osa alle vuoden ikäisistä vauvoista voi tarvita yhden yösyötön aamuyöllä. Täytyy siis varmaan "sopia" jokin kellon aika , minkä jälkeen saa maitoa.


Kaikki ruoka on Milasta herkkua ja ruokaa saa lusikoida suuhun sen minkä kerkeää. Lempiruokia on karjalanpaisti, bataatti, puuro ja hedelmäsoseet.  Kasviksia ja hedelmiä ollaan syöty laajasti, oikeastaan ei tule edes enää mieleen mitään uusia makuja... Lihojen maistelu aloitettiin pari viikkoa sitten ja nyt on maistettu jo karjalanpaistia ja jauhelihaa. Seuraavaksi testataan kuhaa ja kanaa.

Syöttötuolissa on harjoiteltu istumista nyt pari viikkoa ja aika hyvin tuo tuntuu menevän. Tuo Stokken Trip Trap on ainakin mun mielestä ihan huippu tuoli, vaikka melko tyyriin hintainen onkin. 


Neuvolakäynnin lopuksi otettiin taas mitat ja kuukaudessa painoa oli tullut reilu 200g lisää eli nyt oli 6440g ja pituus 66 cm. Seuraava neuvola onkin sitten taas lääkärineuvola 8kk ikäisenä.

8 kommenttia:

 1. Jos maitoa tulee, miks siirtyä korvikkeeseen? hölmöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinänsä voisin olla samaa mieltä, mutten ole, koska muiden imetykset ei mulle kuulu :D
   Mut sitä halusin tulla asiaan liittyen sanomaan, et hei mahtavaa, että oot noin hyvin päässyt sinuiksi ton imetyksen kanssa, vaikka asenne raskauden aikana taisi olla vähän epäilevä... Jo 6-9kk imetys on suomalaiseen keskiarvoon nähden tosi pitkä, ja on kiitettävä saavutus. Itse imetin sen vuoden lähinnä siksi, että se oli ilmaista ja imetys lapselle niin tärkeää ja en voi sietää korvikkeen hajua!
   Söötti tyttö :)
   -Kati

   Poista
  2. No ehkä joo saattaakin olla hölmöä, mikäli maitoa tulee riittävästi. Pointti lähinnä oli et siirrytään korvikkeeseen vain, mikäli maitoa ei tule riittävästi :)

   Poista
  3. Nimenomaan Kati! Ja mielipiteet (ainakin mulla), muuttuu yllättävänkin nopeasti, joten ei voi tietää vaikka imettäisi yli vuodenkin!

   Joo mulla oli vähän huonot ennakkokäsitykset imetyksestä ja kirjoitinkin joskus, etten välttämättä imetä lainkaan. Tämä 6 kk on siis myös mun mielestä jo ihan hyvä suoritus!

   Poista
 2. Siellä kuulostaisi olevan melko sama meno kuin täälläkin! Ihana tyttö <3 Unikoulua en ole vielä miettinyt, kun kiinteitä syö edelleen niin vähän... mutta päivittelethän tänne miten unikoulu lähtee sujumaan, kohta meilläkin varmaan ajankohtaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyppäs kurkkaamassa uusin postaus, sielä vähän ensimmäisten päivien fiiliksiä :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3