perjantai 22. tammikuuta 2016

Raskauskiloista eroon

Nyt on synnytyksestä jo melkein puoli vuotta aikaa, mutta silti muutama ylimääräinen kilo roikkuu tiuasti mukana. Tavoitehan mulla oli päästä lähtöpainoon jouluksi, mutta tavoitteeksi se jäikin. Marraskuussa sain hyvän startin koko touhulle, mutta joulukuussa oli niin paljon "pakollista" herkuttelua, että paino nousi takaisin sinne mistä lähtikin.

Tammikuu siis starttasi samasta lukemasta mistä marraskuukin (tai jopa vähän ylempää), mutta ei voi mitään. Mä taidan olla ainainen sokerihiiri! Tää viimeinen 5 kiloa on tosi tiukassa ja nyt pitäis vaa pysyä kovana, jotta tämä ainainen painonpudotus voisi loppua.

Mulla kävi mielessä jo ihan oikea laihdutuskuuri super dietti yms, mutta lopulta tulin järkiini. Kyllä perus tereellisellä kotiruoalla pitäisi painon tippua, jos malttaa jättää herkut pois. Ja niin se paino aluksi tippuikin, mutta jos herkuton tammikuu ei ole herkuton, niin sitten on hippasen hankalaa saada painoa putoamaan. Musta tuntuu, että innostun aina hetkellisesti herkuttomuudesta, mutta viikonloppuna viimeistään sokerihiiri nousee kolostaan ja peli on menetetty.  Ärsyttää olla näin "selkärangaton". Onneksi kohta on taas maanantai ja kaiken voi aloittaa jälleen puhtaata pöydältä.

Nyt olen tämän vuoden aikana saanut pudotettua jo n. 3 kiloa, eli lähes kilon viikkopudotus. Tulos on kyllä ihan hyvä, sitä en kiellä. Harmittaa vaan kun ei edes yhtä kuukautta pysty olla ilman sokeria. Toisaalta kokonaisuus ratkaisee. En mä ihan menetetty tapaus taida olla. Viikolla syön terveellisesti, viikonloppuna hieman vapaammin ja lähes puolen kilon karkkipussi on vaihtunut 150g pussiin. Onhan se tietenkin jo alku! Herkkujen jättämisen lisäksi mun ongelma on kasvisten ja vihannesten liian vähäinen syöminen. Mikäli ruoaksi on salattia tai tortilloja vedän rehuja kyllä hyvällä ruokahalulla, mutta muuten tulee liian harvoin syötyä kurkkua ja tomaattia ihmeellisemmin. Sinänsähän tää on ihan hölmöä. Milan ruoat on huolella suunniteltu ja valmistettu, mut omien ruokien kanssa haluis mennä sieltä mistä aita on matalin. Eihän tässä oo mitää järkeä!
Näissä kahdessa viimeisessä kuvassa on Atrian pulled porkia. Toi on niin helppoa, herkullista ja halpaakin vielä. Ei muuta kun pakkauksessaan uuniin 4 tunniksi ja sen jälkeen pitää nyhtää liha. Suosittelen!
Perus terveellisen ruoan lisäksi olen käyttänyt syksystä lähtien juotavia Salus- tuotteita. Käytössä on ollut nyt jo useamman kuukauden Floravital- rauta ja vitamiinivalmiste sekä Salus Mangnesium. Molemmat tuotteet ovat  säilöntäaineettomia, maidottomia, soijattomia, hiivattomia ja gluteiinittomia (+ floravital makeuttamaton). Lisäksi tuotteet soveltuvat erinomaisesti niin raskaana oleville, kuin imettävillekin äideille. Molemmat tuotteet ovat hyvin imeytyviä nestemmäisen muotonsa vuoksi. ( varsinkin rautavalmisteen imeytymisen kanssa kannattaa olla tarkka.)


*Salus- tuotteet saatu5 kommenttia:

 1. Sun ruokailus näyttää niin terveellisiltä! Mä oon maailman tekopyhin terkkariopiskelija, koska ruokana söisin mieluiten vaan herkkuja. Suklaata menee enemmän ku lämmintä ruokaa :D No ei ihan, mut siis pitäis pistää kunnon ruokaremontti pystyyn...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on se terveellistä aina silloin tällöin.. mä en vaa ota kuvia niistä suklaista :D

   Poista
 2. Voi mulla on myös ruo 4kg vielä jäljellä... Kiloja tuli melkern 20 joten on onneks lähtenytkin. Vikat tiukassa. 😊

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä painonpudotukseen! Täällä lähes sama tilanne, heinäkuussa synnytin ja ekat 10kg lähti helposti, mutta ne viimeset 5kg!! Argh.
  Kyllä ne saadaan vielä pudotettua! :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3