torstai 28. tammikuuta 2016

Toimiva pyykkihuolto kerrostalossa

Nyt Milan syntymän jälkeen olen alkanut yhä enemmän ja enemmän kaipaamaan kodinhoitohuonetta. Pyykkihuollolle lajittelusta kuivaamiseen on ihan liian vähän tilaa tässä asunnossa, oikeesti meidän pyykinkuivausteline mahtuu just ja just kylppäriin.

Me ollaan Kallen kanssa asuttu yhdessä yhteensä jo neljässä eri osoitteessa, eikä yhdessäkään ole ollut tilavaa kylpyhuonetta, saati sitten kodaria. Suuri kylpy/ kodinhoitohuone oli yksi meidän kriteereistä asuntoa etsiessämme. Täysin meidän kriteereitä vastaavaa asuntoa ei kuitenkaan löytynyt sopivassa hintaluokassa ja siten päädyimme tähän nykyiseen kotiimme. Meidän koti on musta ihan kiva, mutta kaipaan kyllä kovasti omaa pihaa ja saunaa. Niin ja tietenkin isompaa kylppäriä ja erillistä kodinhoitohuonetta. Olisihan niitä toiveita toki enemmänkin, mutta nuo kolme asiaa on kyllä ihan must seuraavaa asuntoa ajatellen.

Reilun vuoden me elettiin yhdellä pyykkikorilla, mutta Milan myötä likapyykin määrä lisääntyi niin, että kone pyörii nykyään lähes päivittäin. Eniten tässä meidän pyykkirumbassa mua ärsytti lajittelemattomat vaatteet. Oon järjetyksen ihminen (ainakin kun sille päälle satun!) ja oli erittäin ärsyttävää lajitella vaatteet oikean värisiin pinoihin kylppärin lattialle. Hetken mietittiin erilaisia ratkaisuja ja nämä Ikean kaapit olivat paras ratkaisu tähän meidän asuntoon.

Nämä kaksi pyykkikaappia löysivät paikkansa makuuhuoneen oven takaata. Pyykkikaapithan on ihan siistit ja hyvän näköiset, mutta on se silti kiva saada ne vähän piiloon. Yhdessä kaapissa on siis aina kaksi isoa pyykkikoria  ja aukosta voi heittää likapyykin aina oikeaan koriinsa. Tää on ihan huippujuttu . Suht edullinen investointi, mutta helpottaa kummasti elämää ja kotikin näyttää siistimmältä.


Kuten näkyy, meidän kylppäri on ihan super pieni. Varsinkin kun Milan "hoitopöytä" ja kaikki vaatteet on myös samassa pienessä tilassa. Nii tosiaan. Vaihdettiin vaipanvaihtopiste tänne kylppäriin, jotta pepun peseminen on helpompaa. Vähänhän tämä on ahdas tila, mutta Toimivuus ja helppous kuitenkin ennenkaikkea.  Ehkä mä hetken kestän tätä sekasotkua, tuskin vaippaa enää kauaa edes vaihdetaankaan tuossa koneen päällä. Alkaa nimittäin vaipanvaihto olemaan aika vauhdikas toimenpide.

6 kommenttia:

 1. Kivat noi pyykkikaapit!:) Mulle tuli vaan heti mieleen kuinka Hannes laittais pyykit ihan mihin sattuu koreihin :D ja mä oisin ihan hermona :D
  //Jenni

  VastaaPoista
 2. No myönnettäköön, et kyl meilläkin on välillä väärissä paikoissa :D Ehkä joku värikoodi helpottais noita miehiä ;)

  VastaaPoista
 3. Meiltä löytyy myös kyseinen pyykkikaappi on todella kätevä! Meillä lapset oppivat nopeasti sujauttamaan omat vaatteet alimpaan lokeroon ja me aikuiset ylälokeroon. Villavaatteet ovat omassaan. Toimii todella hyvin!

  VastaaPoista
 4. Osaatko sanoa/arvioida että kuinka paljon pyykkiä mahtuu yhteen koriin? 3-4kg pesukoneellisen verran vai 6-7kg ? Kiitos vastauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on 6kg kone, ja ainakin mustaa pyykkiä tulee niin reilusti että siitä riittää kahteen koneelliseen. Sanoisinko siis, että pyykkikori On iso! :)
   -Netta

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksesta :) ainakin sain vahvistusta omaan mieltymykseeni kyseistä kaappia kohtaan. Halusin kuulla juuri tällaista käyttö puolen kokemusta,meiltä kun on matkaa Ikeaan melko pitkästi ettei turhaan viitsisi lähteä (vai onko Ikean reissut koskaan turhia) :) -Krista

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3