sunnuntai 7. elokuuta 2016

Kysy!- Postauksen vastaukset

 1. Toukokuisen kysymyspostauksen vastaukset on jäänyt vallan unohduksiin luonnoslaatikkoon, mutta vastailen näihin muutamaan kysymykseen nyt "hieman" myöhässä. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan? 
 2. Miksi lapsen esittely loppuu juuri vuoden ikään?
  Vuoden ikä tuntui meille oikealta ratkaisulta. Tai itseasiassa kesäloman vuoksi Milan kuukausipostauksethan loppuivat siihen 10 kuukauteen. Tähän kysymykseen ei oikeastaan ole mitään perustelua. Teemme näin ja piste. 
 3. Haluatko toisen lapsen? Jos niin milloin olisi sopiva aika? Millaisia urahaaveita sinulla on?
  Haluan... ehkä? En ole täysin varma. Vauvanvaatteet ja tavaroita on kyllä jemmassa, ja oletettavasti haluaisimme toisen lapsen jossain vaiheessa. Toisaalta jollain tasolla toinen lapsi vähän "pelottaa". Mitä jos toinen lapsi ei olekaan näin helppo? Mitä jos synnytys ei menekään yhtä kivuttomasti? Toisen lapsen kanssa pitäisi myös miettiä asumiskuviot uusiksi. Liika tieto on selvästi pahasta!!! Sanoisinko siis, että toisen lapsen haaveilu on suunnitteluasteella. Jossain lähitulevaisuudessa ehkä. Mutta ei ensivuonna, eikä ehkä seuraavanakaan. Tällä hetkellä en ainakaan ole valmis toiseen raskauteen. Pinnallista tai ei; haluan ensin päästä omiin mittoihini ;)
 4. Nyt mun haave on ihan aluksi palata töihin osittaisesti ja toivon saavani vuoden alusta kokopäiväisen Liikunnanohjaajan/PT:n pestin, mikäli ei tule muita suunnitelmia. Minulla on myös haaveena opiskella lisää. Parturikampaaja on ollut haaveammattini pienestä lähtien, joten Helsingistä löytyvä Unika olisi ihan unelma opiskelupaikka esimerkiksi ensi syksystä lähtien. Myös Milan syntymän jälkeen sairaanhoitajan ja kätilön työ on alkanut kiinnostaa. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka lähtisin vielä ammattikorkeakouluun! En kuitenkaan usko, että tulen koskaan luopumaan liikunnanohjauksista kokonaan, jos ei ole pakko.
 5. Kauan olet ollut miehesi kanssa yhdessä? Oletteko kihloissa/naimisissa? Jos ette, haluaisitko? Onko asuntonne vuokra/omistus? Jos on omistus, onko yhteinen vai jommankumman oma?
  Johan on tarkat kyselyt :D Kallen kanssa tapasimme kevättalvella 2010. Kihloissa olemme olleet vuoden (täyty luntata sormuksesta :D) 2011 Uudesta vuodesta lähtien.  Emme ole naimisissa, vaikka se onkin meidän molempien yksi haaveista. Häät odottakoot vielä sopivaa hetkeä (ja rahaa), mutta vakavasti otettavan uuden kosinnan myötä voisin suostua tuon miehen vaimoksi lähi vuosina. Ehkä jo ensi kesänä? ;) vinkvink!
 6. Omistamme kotimme yhdessä.
 1. Hah, vähän hölmö kysymys �� mutta sulla on näissä kaikissa kuvissa toi sama huivi, mitkä on siis sun lempivaatteet? Millaisissa vaatteissa viihdyt arkena? Entä juhlissa?
  Niimpäs sattuikin olemaan :D Viihdyn rennoissa, välillä jopa ehkä liian rennoissakin vaatteissa. Urheiluvaatteita ja muuten joustavia materiaaleja tykkään käyttää niin kotona , vapaa-ajalla kuin tössäkin. Jos pitää pukeutua vähän paremmin niin leggarit ja tunika/ villatakki tai farkut ja joku löysä paita. Pukeudun mielestäni aika tylsästi ja värittömästi. Tällä hetkellä elän aika vähillä vaatteilla, koska kaikki vaatteet ei vielä mahdu kivasti päälle. Olisihan se nyt ihan hölmöä ostaa isompia vaatteita, jos tästä meinaa joskus pienentyä :D
 2. Halusisn kuulla kokemuksia teidän vaunuista niin vaunu- kuin rataskäytössä :) Niistä on tosi vähän löytänyt mitään kirjoittelua tai kokemuksia netistä ja malli kovin kiinnostaa :)
  Ellen
  Mä olen luvannut käyttökokemus-postausta jo pidemmän aikaa. Mä lupaan se on tulossa! Yritän saada valmiiksi ensiviikolla :)
 3. Mitkä on teidän hoitosuunnitelmat Milan kanssa?
  Mila on vielä ainakin vuoden loppuun kotona, ehkä jopa ensi syksyyn.
 4. http://www.iltasanomat.fi/perhe/art-2000001186041.html
  "Laakso vahvistaa, että poliisin tiedossa on tapauksia, joissa nuoria on kiusattu esimerkiksi Facebookista löytyvien varhaislapsuuden vaippa- tai nakukuvien takia."

  Miten voit tehdä ton sun lapselle? Eikö sun mielestä jokaisella ole itsemääräämisoikeutta siitä, mitä siitä netissä julkaistaan? Sun tyttö on vielä ihan pieni eikä voi näille sun kirjoituksille mitään. Kun laitat asioita nettiin. Niitä ei saa ikinä pois sieltä.

  Lapset on armottomia kiusaamisen kanssa enkä voi käsittää, miten voit ottaa sen riskin, että pieni tyttösi saa kärsiä näistä sun kuvista ja kirjoituksista.
  No tota joo... tästä taisikin sitten lähteä anonyymien keskustelu Milaa koskevia kuvia ja kirjoituksia kohtaan. Heini onkin tuossa alla vastannut aika tyhjentävästä tähän kysymykseen, joten eiköhän jätetä tämä asia tähän.
 5. Montakohan vaippa ja nakukuvaa oot täällä nähnyt?! Nyt vähän valoja päälle! Mitä edes teet tällä lukemassa blogia jos noin käy huolestuttamaan suloiset ja asialliset kuvat pienestä nauravasta tytöstä.

  Ärsyttää tollainen syyllistäminen, jokainen perhe päättää itse millaiset rajat vetää siihen mitä jakaa sosiaaliseen mediaan.

  Ja mitä tuohon linkkiin tulee, onpa vaikea uskoa että kiusaaminen olisi alkanut vain ja ainoastaan jonkun vauva kuvan takia...Niin kuin sanoit lapset ovat armottomia ja kiusaamiseen alkamiseen ei useinkaan ole mitään tiettyä syytä. Ja varsinkaan jotain jonka vanhemmat olisivat toiminnallaan voineet estää! Työskentelen koulussa ja armotonta kiusaamistakin nähnyt ja kun näitä asioita puidaan ovat syyt jossain ihan muualla kuin vanhempien julkaisemissa kuvissa ja harvoin vanhemmissa ylipäätään!!!!

  Kiitos kivasta elämänmakuisesta blogista johon suolaa ovat tuoneet myös suloiset kuvat Milasta! Ymmärrän ja kunnioitan päätöstäsi olla enää julkaisematta kokoajan kasvavasta pikkuisesta tunnistettavia kuvia.

  Terv. Heini
  Kiitos ihanasta kommentistasi!!! <3
 6. Valoja päälle vaan itelle. Kukaan nykyaikuisista ei ole itse elänyt aikaa, että sun elämä oli somessa ennen kuin se oli sun omissa käsissä. Ja joo siinä olet aivan oikeassa, että jokainen perhe tosiaan päättää itse, mitä lapsistaan netissä julkaisee ja juuri siksi toin tän asian esille. Valitettavan moni ei mieti, että haluaako se lapsi, että sen elämä on somessa, ennen kuin se osaa edes kävellä?

  Itsenäni kun mietin, niin en todellakaan haluaisi, että musta olisi kirjoitettu somessa mitään ennen kuin olen sen itse tehnyt. Nykylapsilla ei enää ole tätä etuoikeutta. Vanhempien pitäisi ihan tosissaan pohtia tätä.

  Itse olen myös nähnyt kiusaamista hyvin läheltä ja toi viimeinen lause, että hyvin harvoin syyt on vanhemmissa on kyllä melkoista potaskaa. Moni asia juontaa juurensa siitä, mitä kotona tapahtuu. Tämä nyt ei sinällään tähän liity, mutta sanompahan vaan, kun kerran toit asian esille.

  Tää blogi on kyllä kiva ja nimenomaan elämänmakuinen. On mustakin kiva katella söpöjä kuvia pikkulikasta. Se ei nyt kuitenkaan ollut se pointti...
  Vastaa

 7. Elina
  Fiksu päätös tuo Milan asioista kertomisen vähentäminen. Samaa mieltä olen tuon huolestuneen anonyymin kanssa, että liian vähän sitä mietitään, että mitä siitä jälkikasvusta somessa kirjoitetaan/laitetaan kuvia. Jokaisella pitäisi kuitenkin olla omassa hallinnassa se, mitä somessa näkyy. Tosiaan tää asia on uusi ja vasta kohta ensimmäinen somesukupolvi alkaa olla siinä iässä, että seuraukset alkavat näkymään. On varmasti positiivisia juttuja, mutta myös niitä toisia. Tää on tuntematonta aluetta ja varovainen kannattaa olla.

 8. Anonyymi
  Mutta miksi pitää noin ilkeästi puuttua muiden tapaan toimia ja sanoa asiat noin pahasti kun siitä voisi vinkata ystävällisesti?
  Myös tuon voi ottaa jonkinlaisena kiusaamisena joten kannattaa miettiä myös omaa käytöstä ennenkun hyökkäät muiden kimppuun. 

 9. Anonyymi
  Mielestäni anaonyymin kommentti nyt oli turhan kärkkäästi ja arvostelevasti kommentoitu. On vähän asiatonta lähteä kommentoimaan aikuiselle ihmiselle tuohon tyyliin "miten voit tehdän ton sun lapselle,eikö sun mielestä lapsella ole itsemääräämisoikeutta, en voi käsittää miten voit ottaa riskin..jne.." Jokainen jolla lapsia on, tietää että lähes kaikki asiat käy läpi ensin lapsen näkökulmasta. On vähän loukkaavaa kyseenalaistaa etteikö asiaa olisi pohdittu ja johonkin tiettyyn linjaan päädytty tietyistä syistä.

  Lapsista kirjoittaminen nyt kun jotenkin vähä kuuluu tähän perheblogien aihepiiriin, tai itse ainakin tykkään seurata blogeissa samanikäisten lasten kuulumisia kuin itsellänikin on. Tuntuu hölmöltä lähteä syyllistävästi kommentoimaan yksittäistä bloggaajaa. Täällä kun kuvat ja kirjoitukset lapsesta ovat olleet musta hyvin korrekteja.

  Tuohon kiusaamis asiaan vielä. On aika hullua väittää, että vanhemmat olisivat jotenkin syypäitä siihen jos heidän lapsensa joutuu kiusaamisen uhriksi, tai vauva kuvat joita sos.mediaan on laitettu. Itse en ole tälläiseen koskaan törmännyt. Se mitkä asiat vaikuttavat kiusaajien taustalla, onkin sitten asia erikseen.

  Heini

Loppuun vielä alevinkki teille lukijoille HOUSE OF BRANDONILLA on -30% jo alennetuista tuotteista koodilla SLS30   7.8.2016-14.8.2016    Miesten aletuotteet   Naisten ale-hintaiset tuotteet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3