maanantai 15. elokuuta 2016

Taaperon syysvaatteet

Välikausivaatteet, toppavaatteet, hienosteluvaatteet, takkia, kenkää ja villapukua. En olisi ikimaailmassa uskonut, että lapsi tarvitsee jo yksi vuotiaana näin paljon erilaisia ulkoiluvaatteita. Nuukana ja silloin tällöin säästäväisenä ihmisenä yritän tehdä mahdollisimmat monet lastenvaate- ja tavara hankinnat alennusmyynneistä tai kirppikseltä, mutta aina sekään ei ole ihan läpihuuto juttu. Toisinaan kauppoihin tulee myyntiin niin herkullisen näköisiä vaatteita, että ne on ihan pakko saada.  Tai sitten käytettynä tai alesta ei  löydä sitä etsimäänsä. Eihän se nyt haittaa, jos vain toisinaan rahaa menee hieman reilummin? Kyllähän nyt hyviin ja kestäviin ulkoiluvaatteisiin kannattaa panostaa! Eikö?

Viime keväinen Polarn o Pyretin välikausi puku (74cm) mahtuu ainakin alkusyksystä hyvin päälle yksi vuotiaalle ja n. 75-77cm tytölle. Hihat jää varmasti pian lyhyiksi, joten kaapissa alennuspyynneistä löytyneelle 86cm haalarille saattaa hyvinkin olla käyttöä jo tämän vuoden puolella. Polarn o Pyret on ollut ulkovaatteissa meidän luottomerkki tämän ensimmäisen vuoden ja ehdottomasti jatketaan samalla tiellä jatkossakin. Tämä isompi haalari on hankittu jo viime keväällä, ja silloin oli todella vaikea arvioda nyt tämän syksyn kokoa. Mila on tähän mennessä kasvanut tasaisesti omalla käyrällään, mutta pituuspyrähdys voi tulla koska vain ja silloin kyllä harmittaisi, jos kokoveikkaukset menisi täysin pieleen ja uutena hankittu haalari olisi pieni ennen käyttöön pääsyään.Hyvän haalarin lisäksi yksi syksyn Must- hankinnoista oli ehdottomasti tuulen pitävä takki. Pyörittelin jo keväällä windfleeceä kaupassa, mutta silloin en raaskinut ostaa. Olihan käytössä kuitenkin vielä windfleece haalari koossa 68cm. Takille olisi silloin tuskin ollut juurikaan käyttöä, joten ihan hyvä että jäikin silloin vielä kauppaan. Nyt syksyllä tilanne on jo täysin eri. Aina ei viitsi laittaa haalaria päälle, ettei tule liian kuuma ja pelkkä huppari olisi taas liian kylmä. Tämä oli ehdottomasti hyvä ja järkevä ostos ja uskon vahvasti, että tätä takkia tullaan käyttämään erittäin paljon. Koko on 80cm, joten kokonsa puolesta saattaisi hyvinkin mennä vielä keväällä ainakin jonkin aikaa.
Hienosteluhaalari tai takki ei tuntunut kovinkaan järkevältä hankinnalta aluksi, mutta Milan saatua ihan normihaalarin synttärilahjaksi aloin pitämään "hienostelu"-ajatusta ihan fiksuna. Tämä meidän haalari on ihan super ohut ja tuskin pitää juurikaan vettä tai tuulta, mutta kaupunki ja kauppareissuille tämä on juuuri täydellinen. Popin haalarissa tulisi liian kuuma eikä takki lämmitä jalkoja. Tämä haalari on siis just hyvä! Ja söpökin vielä :)


Pipoja meillä on ihan liikaa, kun uusien lisäksi vanhatkin vielä mahtuu päähän. Toisaalta vaihtelu virkistää aina. Ei sitä itsellekään jaksa aina kiskaista samaa pipoa päähän. Villapukua, lämpimämpiä sukkia ja muita välikerraston vaatteita en ole vielä ehtinyt miettimäänkään. Onko vinkkejä minkä merkin villavaatteet olisi hyviä hinta-laatu suhteeltaan? Entä talvi / syys kengät? Mielellään kuulisin suosituksia!
Täytyy nyt vielä loppuun mainita, että huomhuomhuom, huomioikaa anot! Lapsellani on nyt kengät! Kaapista löytyy myös kumisaappaat ja Niken freet. Heh, no ehkä vähän asiaton huomautus, mutta hei vitsivitsi ;)

P.s Crocsilla on vielä tänään (15.8.2016)  kampanja: kahdet kengät 50€. Esimerkiksi nuo

Kids’ Handle It Rain Boot - kumisaappaat kuuluvat tuohon kampanjaan.


* Sisältää kaupallisia linkkejä

3 kommenttia:

 1. Ruskovillan villa/silkkivillavaatteet♡ mutta jos hinta huimaa päätä niin esim name it:ssä on usein tosi sieviä villahaalareita!! Meil on yks veelle syksyksi Reiman nilkkurit, joissa kuminauhakiinnitys - helppo vetää jalkaan! Talveksi vikingit.

  VastaaPoista
 2. Syyskengiksi liputan vikingin gore lenkkareita (ne missä vartta enempi), ihan huiput! Tai sitten reiman tarralliset nilkkurit jotka menee jo kylmemmilläkin keleillä. Myös crocsin loskareista hyvä kokemus.

  Pakkasille Kuomat tai kovemmille reiman huopikkaat. Ei jalat palele.

  VastaaPoista
 3. Villavaatteet olen tehnyt lapsille itse, tai ostanut talven alesta seuraavalle vuodelle valmiiksi. Sukat teen itse, kun jalka saattaa kasvaa nopeastikin.
  Meillä oli tuossa iässä vikingin välikausikengät, nyt isompana crocsin loskarit. Ne menevät kylmemmällä välikausikelillä ja pienellä pakkasellakin. Talvella meille on parhaiten sopinut kuomat. Corekengät eivät pitäneet lämpinä jalkoja pakkasella.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3