lauantai 21. kesäkuuta 2014

Jännää aikaa

Viimeviikkoina on eletty jänniä aikoja, nimittäin löydettiin yksi aivan ihana asunto Lahdesta ja tehtiin siitä sitten tarjous... niin tai olisi tehty mutta välittäjä ei suostunut ottamaan sitä meidän tarjousta vastaan, koska oli kuulemma niin törkeä ja alakanttiin heitetty.

Tällainen kommentti on melko tavallinen ja meille on aikaisemminkin välittäjä sanonut , että meidän tarjous on kohtuuton (silloin "hintariita" jäi vain 3000 €  päähän että kaupat olisi syntynyt) , eli siis ei se nyt niin kohtuuton sitten ollutkaan.

Sama juttu kävi tämänkin asunnon kanssa. Ensin tarjottiin 15 000 alle pyynnin, mutta nostettiin se heti ensimmäisessä keskustelussa 10 000 € päähän, mikä oli tyhmä veto, koska kukaan muu ei ollut asunnosta kiinnostunut ja pystyimme ohjailemaan kauppaa aika hyvin ensikertalaisiksi (nii tai oli isäni aika merkittävä apu, kun mietittiin mitä missäkin vaiheessa tarjotaan).

Tämän jälkeen myyjä tiputti pyyntihintaa 5000, eli "hintariita"  oli enään 5000. Itse olisin suostunut jo tähänkin kauppahintaan, koska asunto oli niin mieleinen, mutta päässä vaan pyöri ajatus "pelaa aikaa- voitat rahaa" ja niin siinä kävikin. Odottelimme pari päivää emmekä nostaneet tarjoustamme, vaan pysyimme siinä , mitä olimme alunperinkin tarjonneet. Tämän jälkeen myyjä laski hintaa 2500 ja sen jälkeen vielä toiset 2500, kun sanoimme että hinta on se mikä on . Piste!

Meidän tuuri, että nyt on ostajanmarkkinat ja pystyy heittelemään ilmoille aika törkeitäkin tarjouksia. Ja onni oli myös, ettei kukaan muu ollut asunnosta kiinnostunut ja myyjän oli pakko päästä asunnosta eroon. Monen tekijän summa siis, mutta meitä lykästi. Ensi viikolla olisi kauppojen teko ja heinäkuunlopussa muutto. Jeij! En malttaisi odottaa.

Vaikka kauppahinnasta päästiin lopulta sopuun, ei se helppoa ollut. Kirjoitan lähiaikoina tekstin välittäjistä ja avaan siinä tarkemmin meidän kokemuksia 

Tulossa on myös postaus materiaalivalinnoista ja esittelen pohjapiirroksen ja remppasuunnitelmat!

Kuvan lamppu on yksi hankinnoista uuteen kotiin.

-Netta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3