perjantai 13. kesäkuuta 2014

Olohuone

Olohuone on ainakin meillä se tila missä vietetään eniten aikaa päivisin ja iltaisin, joten sen täytyy olla viihtyisä. Tällähetkellä olohuone on ihan kiva mut oo niin kyllästynyt näihin kalusteisiin, että suurinosa menee varmasti vaihtoon sitten joskus muuton yhteydessä.

Tää sohva on ollut tosi kiva. Materiaaliltaan se on sopivan monisävyinen, ettei siinä näy pienet ruokatahrat sun muut. Me kaks mahdutaan hyvin siinä olemaan, mutta aina kun tulee vieraita on vähän tyhmää kun osa joutuu istumaan lattiala ja vaan muutama mahtuu sohvalle istumaan. Eli seuraavan sohvan pitää ainakin olla isompi. 

Takaseinällä oleva aputaso on tosi kätevä olohuoneessa, lisäks mun mielestä se sopii tohon aika kivasti :) Oikeastihan se on tarkoitettu makuuhuoneeseen tasoksi jonka voi vetää sängyn päälle aamupalaa syödessä. Meillä se ei toimi niin, ei ajatuksen eikä käytännönkään tasolla. Ensinnäkin se ei mahdu meidän makkariin ja toiseks meidän sänky on liian korkea :D Pidän tosta kylä paljon, joten toivon että sille löytyisi paikka myös uudessa kotona.

Sohvapöytä lentää täältä lähtiessä joko roskiin/ kirpparille tai hyvin halvalla pois. Tai kyllä mä mielelläni siitä voisin ottaa vaikka vähän enemmänkin rahaa, koska se oli ihan hyvän hintanen pöytä, mutta pinta on mennyt jostain kohdista aika huonoksi (maali lähtenyt reunoista, kun oon pyyhkinyt pölyjä niin innokkaasti ;))

Ikean MALM- lipastot on yhtiä mun lemppareita ja en kyllä millään haluais luopua niistä.  Oon kaavaillut niitä mahdollisesti eteiseen tai vieras/ työhuoneeseen. Eteisessä ne olisi tosi käteviä, koska niissä on niin paljon säilytystilaa lapasille/ huiveille yms. Mutta toisaalta ne vaatii suht ison tilan ettei mee liian ahtaaksi.

Matto on ihan kiva, mut kaipaan pientä vaihtelua. Tää matto vois mennä hyvin työhuoneeseen.

Mutta sitten niitä unelmia:

Mulla on kaks vaihtoehtoa seiniin.

1. Yksi tehosteseinä tummanharmaata tiilitapettia (sitä saa RTV:ltä) ja muut seinät vaalean harmaalla maalilla. Kattoon haluaisin madalluksen ja sen sisälle halogeenispotit ja lisäksi paikka olohuoneen kattolampulle. Lamppu voisi olla samaa tyyliä, kuin keittiön, koska toivon että keittiö ja olkkari on samaa tilaa. Tässä suunnitelmassa lattia olisi vaalea/ rustiikkisen harmaa.

kuvat: k- rauta

Tykkään tosi paljon tosta tummimman harmaasta, mutta meneekö liian tummaksi harmaiden seinien ja harmaan tiilitapetin kanssa? Ehkä vaalea olisi parempi?

2. Beigeä/ vaaleanruskeaa. Seinään tulisi myös tiilitapetti (mutta beigen sävyisenä) muut seinät maalattaisiin beigeksi tai hiekan sävyllä. Tässä vaihtoehdossa lattia saisi mielestäni olla tummempi, jotta tulee hyvä kontrasti. Ehkä tuo oikean puoleinen voisi sopia


Seuraavat sohvakuvat/ sohvat on otettu asko.fi

Tämä olisi juuri sitä tunnelmaa mitä haluaisin. mut toi noin tumma ruskee ei ihan iske!

Sisustusesineitä ja muita pikkutilpehöörejä, kuten kynttilöitä, tyynyjä yms. Saa ja pitää olla, mutta aika minimaalisesti ja tarkasti harkiten. Näiden mallisohvien päällä olevat tähtityynyt on mun mieleen, mut ehkä jotenki "puhkikulutetut". Tähti on tänäpäivänä melko yleinen juttu sisustuksessa, ehkä haluaisin vähän jotain toisen tyylistä...

Mattona meillä on siis nyt tumman harmaa karvamatto, mikä on ostettu reilu kolme vuotta sitten. Se saa nyt siirtyä muihin huoneisiin/ kokonaan pois. Mikäli olkkariin tulee valkoinen sohva, pitää maton olla tummempi ja jos sohva taas on harmaampi , haluan vaalean/ valkoisen maton. Materiaalina olen tykästynyt tuohon tyyliin mikä aikaisempikin on, mutta joku lyhyempikarvainen voisi olla helpommin imuroitavissa.

Seuraavat matot Askon- mallistosta:


Raitaa en ehkä laittaisi olohuoneesees, mutta eteisessä voisi näyttää kovinkin kivalta.


Olohuoneeseen pitäisi lisäksi hankkia vielä uusi tv-taso ja sohvapöytä. Ne tulee olemaan materiaalilta korkeakiilto valkoista yhdistettynä lasiin. Ehkä jotain tällaista?

kuva: Askokuva : ikea


Tv- tason tulee ehdottomasti olla sellainen mihin saa kaikki johdot ja elektroniikkalaitteet piiloon. Tämä ikean joko yhdestä tai kahdesta palasesta muodostuva kokonaisuus sopisi olohuoneeseen täydellisesti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3