keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Mila 4 kk

Nämä Milan kuukausikuulumiset on aina niin tykättyjä, että eiköhän ole taas aika päivittää neidin kuulumisia! Mila täytti tosiaan pari päivää sitten neljä kuukautta ja neuvola oli viime viikon torstaina.
Neuvolantäti kehui Milaa motorisesti lahjakkaaksi, jänteväksi ja erittäin iloiseksi lapseksi.  Tädille hymyiltiin, kiljuttiin ja jokelleltiin, sekä näytettiin Milan versio linkkuveitsestä. Tällä kertaa Mila pisti ihan parastaan koko käynnin ajan ja siitäkös äiti oli ylpeä. Oman lapsen kehuminen tuntuu aina niin hyvätä, vaikka taitaa ne kyllä siellä kehua kaikkia vauvoja.



Mila kasvaa hyvin omalla käyrällään ja painoa oli nyt 5805g (5250g) ja pituutta 63cm. (60,2cm). Suluissa 3kk mitat. Aika maltillistahan tuo painonnousu on (n. 500g/ kk), mutta minkäs teet? Ruokaa kyllä tarjotaan, mutta imetyksen aikana neidin kiinnostus on aina ihan jossain muualla, kuin syömisessä. Viime viikkoina ruokailuhetket on pitänyt kunnolla rauhoittaa. Aiemmin selasin kännykkää/ tietokonetta tai katsoin telkkaa imettäessä. Enää se ei onnistu. No tuleepahan oltua somessa vähän vähemmän!



Neuvolan kehoituksesta ja Milan suuresta kiinnostuksesta ruokaa kohtaan aloitimme kiinteiden maistelun muutama viikko sitten. Nämä ensimmäiset kokeiluruoat olen valmistanut itse ja ajatus olisi jatkaa tällä tiellä. Toivottavasti oma kiinnostus ja aika riittää,. Tarjoan nimittäin paljon mieluummin omatekemää ruokaa kaupan pöperöiden sijaan. En itsekään syö valmisruokia (pl. pinaattikeitto ja ohukaiset), , joten miksi tarjoisin niitä lapsellekaan? Lisäksi purkkiruoka haisee ihan järkyttävältä!

 Näiden muutaman viikon aikana Mila on maistellut jo bataattia,  porkkanaa, kesäkurpitsaa, luumua ja päärynää. Kaikki tuntuu maistuvan, varsinkin luumu ja bataatti. Näille herkuille suu on ammollaan ja liian hitaalle syöttäjälle kiljutaan. Aluksi olin hieman epävarma näistä soseista. Mitä? Koska? Minkäverran?, mutta googlaamalla ja neuvolan ohjeilla olen ainakin mielestäni päässyt hyvin kiinni tähän uuteen maailmaan. Onneksi soseiden myötä elämä on vain helpottunut. Ei vatsavaivoja, yöheräilyt vähentynyt (koputtaa puuta) ja vihdoin Mila viihtyy syöttötuolissaan.



Nelikuisena Milan lempipuuhaa on palapelimatolla leikkiminen. Lempilelu on ylivoimaisesti Fisher Pricen bussi, josta painamalla, työntämällä ja kääntämällä kuuluu musiikkia. Painaminen ja työntäminen onnistuu ja musiikin soidessa Mila on innoissaan "Jes, mä osaan!" Vihreän nupin kääntäminen on hankalaa, mutta sekin on onnistunut muutaman kerran.





Palapelimatolla leikitään pääsääntöisesti vatsallaan ja bussileikin päätyttyä alkaa kiljuminen, hihkuminen ja ryömimisen opettelu. Tällä hetkellä Mila osaa ryömiä ympyrää, mutta eteenpäin ryömiminen on jäänyt pepunnostoon ja jaloilla konttausasentoon nousemiseen. Yritys on siis kova, mutta vielä harjoitellaan!



Meidän päivärytmi noudattaa tällä hetellä aika samaa kaavaa. Leikkiä-ruokaa-nukkumaan-leikkiä-ruokaa-nukkumaan. Päivisin nukutaan 3-4 päikkärit, vähän riippuen iltapäivän päikkyjen pituudesta. Yleisimmin unta riittää tunnista kahteen tuntiin, mutta Kerhon tai uintireissun jälkeen päikkärit on jopa 3-5 tuntia ja se on ihan luxusta! Nii tosiaan. Enhän mä ole edes kirjoittanut, että ollaan käyty Milan kummitädin kanssa uimahallissa vähän polskuttelemassa parina sunnuntaina.  Mila rakastui uintiin ja veteen samantien. Sielä se meidän pieni vauhtipeppu polski menemään, kun vanha tekijä!



Blogissa on ollut pientä hiljaisuutta viime päivinä, mutta eiköhän asia taas korjaannu, kun vauhtiin pääsee. Mulla on luonnoksissa juttua raskauden jälkeisestä fysioterapiasta, joulusisustuksesta ja makkarin uudesta hankinnasta. Lisäksi sulla on nyt mahdollisuus toivoa! Onko jotain mitä haluaisit lukea? Lempiaiheita?



10 kommenttia:

  1. Onpas taitava pikkuneiti siellä! <3 Alex painoi tän päivän neuvolassa (täyttää huomena 4kk) 9175g :D pituutta 65,5cm. Jännä, miten eri tavalla lapset tosiaan kasvaa, tässä sen näkee, miten yksilöllistä se on! Onnea nelikuiselle!

    VastaaPoista
  2. Meillä oltiin 3kk neuvolassa 5070g ja 57,8cm :) Meillä aloitetaan 9.1 vauvauinti, joten kiinnostaakin mistä olette hommanneet tuon pienen uikkarin? Käyttekö ihan omalla ajalla uimassa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika samalla käyrällään taitaa siis kasvaa! :) joo käydää omalla ajalla sunnuntaisin heti vauvauinnin jälkeen, kun vesi on lämmitetty. Uikkaritki on Finwearin 60cm ja löysin sen muistaakseni kirppikseltä.

      Poista
    2. Mukana on kylläkin vauvauinnin opettaja (kummi) suosittelen ainakin katsomaan otteita yms infoa jos menee omatoimisesti.

      Poista
    3. Okei joo :) Me aloitetaan ihan ohjatussa vauvauintiryhmässä juurikin otteiden jne takia :) Katsotaan sitten jos myöhemmin omalla ajalla kun alkaa olla koko perheelle tuttujuttu! Kotona käydään joka ilta suihkussa tai kylvyssä. Täällä asuu jo nyt aikamoinen vesipeto :D Nyt täytyis vaan metsästää meille uikkari!

      Poista
  3. Milan vaatekaappi postaus olis kiva ;)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3