keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Vauvauinti


Jo raskausaikana oli selvää, että Milaa tullaan viemään uimahalliin. Meidän, Milan ja kukkaron onneksi toinen kummeista on vauvauinnin opettaja ja jo ennen syntymää oli puhetta yhteisistä uintireissuista. Vauvaahan saa viedä uimahalliin (lämmitettyyn veteen), mikäli lapsi on vähintään 3kk ja 5 kiloa. Ihan kolmikuisena ei aloitettu uintiharrastusta, koska paino oli vain vähän yli 5 kiloa. Odottelimme muutaman viikon painonnousua ja lähes nelikuisena oli vuorossa ensimmäinen uimareissu.Mila on aina RAKASTANUT vettä. Pienestä pitäen kylpyheket on ollut erittäin vauhdikkaita ja roiskuvia.  Tästä huolimatta ennen ensimmäistä uintikertaa kylvimme päivittäin ja lisäksi totuttelimme jo kotona suihkussa oloon.

Ensimmäisellä kerralla Mila oli vähän ihmeissään uudesta paikasta ja sen äänistä, mutta pienestä jännityksestä huolimatta Mila oli oikein reipas. Ensimmäisellä kerralla suihku oli vähän jännittävä ja olikin hyvä, että mukana oli ihan yksityisopettaja. Mira neuvoi suihkusta lähtien oikeisiin otteisiin, jotta Mila tuntee olonsa turvalliseksi. Alun suihkuttelujen jälkeen sain ohjeeksi ottaa Milan tiukasti syliin ja mennä reippaasti lastenaltaaseen, jotta pieni ei palellu. Mira painotti erityisesti, että lapsi pitää saada nopeasti kaulaa myöden veteen.


Heti altaaseen päästyämme alkoi uintitreenit. Ensimmäisellä kerralla kävimme läpi uintiotteita. Tämä ylläoleva ote oli mielestäni kaikista helpoin. Siinä Mila saa rauhassa polskutella käsillä ja jaloilla, ettei tule kylmä.Ensimmäisellä kerralla totuttelimme veteen, toisella kerralla pään päälle kaadettiin vettä ja seuraavalla uintikerralla pääseekin jo sukeltamaan. Hui! 


Uintihetki tulee mennä lapsen ehdoilla. Ensimmäisellä kerralla olimme 30minuuttia altaassa, mutta toisella kerralla vain n. 20 minuuttia, koska Milalla oli selkeästi kylmä (huulet ja kädet sinersi).


Uintihetken jälkeen nopeasti pyyhkeen sisään, suihkuun ja ainakin me kävimme saunan alalauteella lopuksi vähän lämmittelemässä.Pikaisen saunomisen jälkeen nopeasti vaatteet päälle, maitoa ja vauva päikkäreille. Meillä uinti on ollut mitä parastasta väsyttäjää ja reissun jälkeen uni maistuu ennätyksellisen pitkään, jopa 5 tuntia!5 kommenttia:

 1. Voi ihanat! <3 Tosi kaunis ulkoasu myös :)

  VastaaPoista
 2. Jääny taas blogi "lyhyehkölle" tauolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kommentistasi :) Kyllä blogi on jäänyt hieman vähemmälle omien kiireiden ja flunssan vuoksi. Olen jo aiemmin kommentoinut näihin "taas blogi tauolla?"-kommentteihin, mutta kerron nyt saman uudestaan. Blogi on minulle harrastus, josta ei makseta palkkaa (pl. yhteistyöt). Tämän vuoksi en ota laiskasta kirjoitustahdista mitään stressiä.

   Mulla on juuri työnalla joulu-postaus, julkaisen sen heti, kunhan ehdin kirjoittaa sen loppuun :)

   Poista
 3. Voi että kun tuo neiti on sulonen :). Ja hyvä kirjoitus sillä mullakin vakaa aikomus viedä lapsi vauvauintiin kunhan vaan kilot ja ikä antaa periksi :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3