tiistai 29. joulukuuta 2015

Mila 5kk

" Suloinen ja hyväntuulinen neiti. Ketterästi kääntyilee, leluun tarttuu, vie suuhun. Kulkusen ääneen reagoi. Napansa ympäri pyörii. Soseita aloitettu rm:n lisäksi. Kasvut ok."Taas on yksi kuukausi perhe-elämää takana ja nyt meillä asustaa jo viisikuinen pikkuneiti. Aika menee kovaa vauhtia ja nämä kuukausipostaukset on itseasiassa ihan pelastus. Täytin eilen vauvakirjaa ja ilman näitä kuukausikatsauksia olisin ollut ihan hukassa. Ilman pientä kertausta en olisi mitenkään muistanut tarkasti, millaista elämää meillä elettiin neljä kuukautta sitten. Jotain hyötyä siis tästäkin harrastuksesta!Viisikuinen Mila on edelleen varsinainen vauhtimimmi. Jatkuvasti pitää höseltää ja lattialla olo on niin siistiä. Leikkimatto ja sen roikkuvat lelut on jo ihan "so last season", Milaa kiinostaa enemmän vilkkuvat, liikkuvat ja äänekkäät lelut. Mila viihtyy lattialla pehmeän palapelimaton päällä hyvin, varsinkin jos lähettyillä on paljon leluja. Lempilelut on FB:n bussi, brion puuhelistin, puhuva nalle ja vauvojen tabletti. Näiden lisäksi myös äidin kännykä ja kaikki lehdet on tosi kivoja, niillä tosin leikitään harvemmin.Ryömimistä harjoitellaan edelleen, se on niin lähellä mutta silti niin kaukana (onneksi!). Vatsallaan Mila pyörii napansa ympäri ja myös pieni matka liikutaan sivuttain. Eteenpäin menoa harjoitellaan edelleen. Selinmakuulla liikuminen on jo aika hurjaa. Mila nostaa selällään lantion ylös ja samalla ponnistaa itseään iteenpäin. Tämä "selkämyyry" on Milasta hauskaa, varsinkin sängyn päällä.Mila on 99% hyvällä tuulella ja itku tulee vain väsymyksestä tai nälästä. Näiden ensimmäisten kuukausien aikana Mila on hyvin opettanut meidät vanhemmat toimimaan oikein ja ehkä siksi tällä hetkellä elämä onkin aika helppoa (kopkop , koputtaa puuta). Ensimmäisten kuukausien "taistelut" rytmin löytymisen puolesta on selkeästi tuottanut tulosta ja se helpoittaa tätä arkea kummasti. On helpottavaa tietää 1-3 yösyötön jälkeen, että päivällä nukutaan 3-4 päikkärit ja yöunille käydään 19-19:30.  Väsyneenä voi siis hyvin nauttia itsekin päiväunista.Mila nukkuu päivällä pinnasängyssä omassa huoneessaan tai liikkeellä ollessamme vaunuissa. Vaunuihin Mila nukahtaa lähes samantien ja sänkyyn nukuttaessa neiti touhuaa ja juttelee hetken yksikseen ennen nukahtamista. 


Viisikuinen pikkuneiti harrastaa seurakunnan kerhoa sekä vauvauintia. Mila viihtyisi kerhoissa varmaan päivittäin, mutta äidin mielestä välillä pitää tehdä muutakin. Kerhojen lisäksi me vauvatreffeillään ahkerasti ja alkuvuodesta syntyy muutama vauvakaveri lisää.Hieman vajaa nelikuisena aloitimme kiinteiden maistelun ja kuukauden aikana olemme maistelleet jo aika laajasti eri makuja. Vihannessoseet teen itse ja myös hedelmäsosetta silloin tällöin. Sosemaistelut aloitettiin bataatilla ja sen jälkeen on maisteltu: porkkanaa, perunaa, kesäkurpitsaa, parsakaalia ja näiden sekoituksia. Tänään maistoimme ensimmäistä kertaa kaurapuuroa ja myös se upposi erittäin hyvin pieneen mahaan.Neuvolan mitat: suluissa 4kk

Paino: 6175g  (5805g)
Pituus:63cm    (65,2cm)
Py: 40,6cm (39,6cm)

Nyt Mila käyttää koon 62 vaatteita ja pikkuhijaa siirrytään kokoon 68. Vaipoissa käytämme Liberon touch- vaippaa koossa 3. 


-N

6 kommenttia:

  1. Ihanasti tuo tukka kasvanut! :) oikee rinsessa! Mä aloin kans eilen täyttämään vauvakirjaa ja kyllä blogi oli pelastus.. Vaikka kuvittelen muistavani kaiken niin ei kyllä enää millään muista tarkalleen milloin mikäkin on tapahtunut :D

    VastaaPoista
  2. Meniköhän pituusmitat vahingossa väärin päin? :D Tuskin Mila on lyhentynyt verrattuna 4 kk otettuihin neuvolan mittoihin?

    VastaaPoista
  3. Söpö typy! Mistä tuo palapeli matto on ostettu?

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3