perjantai 8. tammikuuta 2016

Milan talvivaatteet

Tämä postaus on odotellut luonnoksissa keskeneräisenä jo ihan liian kauan. Eiköhän vihdoinkin ole aika esitellä Milan talvivaatteet, ennen kuin on jo kevätvaatteiden postauksen aika. Kaikista vaatteista talvipukeutuminen tuotti ehottomasti eniten päänvaivaa. Minkä okoinen heinä-vauva tulisi olemaan talvella? 62, 68 vai 74? Entä mikä malli? Tai merkki?

Omissa ulkovaatteissani panostan mielelläni laatuun ja aluksi hypistelin myös Milalle kalliita merkkihaalareita. Hyvin pian jätin kuitenkin tiketit ja molot hyllyyn (heh, olipas hauska juttu! :D) ja päädyin hieman edullisempiin vaihtoehtoihin. Enköhän ehdi myöhemminkin maksaa itseni kipeäksi ulkovaatteilla, tai lastenvaatteilla ylipäänsä.

Suomen syksy on tunnetusti pitkä, ja lunta saa odotella vielä Tammikuussakin (kuten myös tällä kertaa). Tästä syystä panostin enemmän välikauteen, se tulee kuitenkin olemaan pitkä täälä etelä- suomessa. Lisäksi vaunuihin ei voi kuitenkaan pukea älytöntä määrää vaatetta, ettei tule liian kuuma.



Windfleece, voiko parempaa olla? Helppo pukea, lämmin, hengittävä ja vieläpä kivan näköinen! Tarkkasilmäisimmät lukijat ovat varmasti huomannutkin, että meillä on ollut kaksi erikokoista ja näköistä popin windfleecehaalaria ja se todellakin oli erittäin fiksu veto. Elo- Lokakuussa käytössä oli 56cm ja Lokakuu-Joulukuu 68cm. Nämä kaksi kokoa on ollut ainakin meille erittäin hyvät valinnat ja tuo 68cm tulee varmasti olemaan käytössä vielä keväälläkin käännettävien hihan- ja lahkeensuidensa vuoksi  vk- haalarin alla.

Kangaspipoja meillä oli ihan liikaa, mutta nämä pipot olivat eniten käytössä. Lisäksi kylmemmillä keleillä käytimme Popin tummansinistä pipoa. Tämä nauhallinen pipo oli ainakin meille ihan surkea hankinta. Sisällä oleva tuulenpitävä kangas oli ERITTÄIN hiostava. Muutaman kerran koitin laittaa kypärähatun sen alle, mutta sen kanssa tuli entistä kuumempi ja Milan tukka oli ihan märkä.

Kylmempinä päivinä puin haalarin alle villahaalarin, mutta pääsäntöisesti tällä mentiin viime syksy.




Äitiyspakkausta en ottanut, joten onneksi Mila sai tämän villahaalarin serkkupojilta lainaan, niin ei tarvitse muutaman kuukauden vuoksi sitä ostaa. Ihan hirveän kovalla käytöllä villahaalari ei ole ollut, mutta varsinkin nyt näillä kovilla pakkasilla tämä on todella hyvä!

Jumppis on 62cm ja menee vielä 1-2 kk


Mikähän siinä on, että tytöille on todella vähän kivan näköisiä jumpsuitteja? Kappahlissa ja lindexissä ei ollut lainkaan ja tämän popin jumppiksen löysin sattumalta kirpparilta. Loppupelissä jumpsuit on ollut ihan törkeen vähällä käytöllä ja oikeastaan vasta nyt olen laittanut sen muutaman kerran Milan päälle.


Tämä Benettonin 62 cm takki on ollut yksi vauvavuoden turhakkeista! Hienostelutakki on ollut päällä tasan kaksi kertaa. Isänpäivänä ja kuvaa otettaessa. Reilun kokonsa vuoksi tämä saattaa ehkä päästä käyttöön vielä tänä talvena. Mene ja tiedä?


Toppahaalarina meillä on tänä talvena kirppikseltä löytynyt toppahaalari/ lämpöpussi. Onneksi jätin tänä talvena herkkihaalarit kaupan hyllylle, nimittäin tämä henkkamaukan haalari on ollut ihan täys 10!


Ensitalven haalari kannattasi varmasti ostaa nyt alesta, mutta voi pyhä sylvi miten vaikeaa on valita oikean kokoinen haalari! Minkä kokoista haalaria suosittelisit 1, 5vuotiaalle taaperolle? Entä mitä merkkiä/ mallia?



15 kommenttia:

  1. Meillä on tuo sama talvihaalari koossa 62 ja itsekin löysin kirpparilta 5€ hintaan uudenveroisena. 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä ootki tehnyt hyvän löydön! Mut joo toi on kyl tosi näppärä...ja lämmin!

      Poista
  2. Olivialla oli 1,5-vuotiaana Ticketin tähtihaalari, koossa 92 cm, hän oli silloin noin 85cm pitkä (5kk ikäisenä 67,4cm). Vaikka Ticketin haalarit ovat tunnetusti reilun kokoisia, niin ei hän mielestäni ainakaan hukkunut siihen :) Se oli kyllä ihanan lämmin haalari! Tänä talvena on Reiman enkä tykkää yhtään. Ensi talvelle tilasin Mini Rodinin Alaska Overallin tumman sinisenä, jotta menisi Alexillekin joskus tulevaisuudessa! Kuva haalarista: http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi/2015/12/olee-alee-alee-alee.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo luinkin ton postauksen silloin, ku julkaisit sen :) Tosi vaikee noita kokoja arvuutella. Ettei olis liian pieni, muttei liian isokaan! :)

      Poista
  3. Ticket 86cm oli pojilla ja tykkäsin kovasti kun oli niin paksu. Karvahuppu oli myös huippu kun se suojaa niin hyvin! Konttaajalle ticketin kangas toimi kans tosi hyvin, ei kulunut yhtään! Molon laatu ei mun mielestä ole yhtä hyvä :/

    Nelli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen myös Minymon haalareita, meillä oli vuosi sitten 1v3kk ikäisillä kaksostytöillä koon 86 haalarit. Nyt ostin täksi talveksi koon 92 haalarit, 86cm olis menneet ainakin alkutalven vielä. Minymon haalarit ovat tehty samasta materiaalista kuin ticketin haalarit :)

      Poista
    2. Noi minymo onki mulle ihan uus merkki, en oo koskaa kuullutkaan! Täytyykin tutustua :)

      Poista
  4. Meillä 1v3kk tyttö käyttää 80 kokoisia haalareita

    VastaaPoista
  5. Mä just tilasin 80/86 kokosen talvihaalarin leolle. Ei mitään hajua onko se jo liian pieni ens pakkasilla. Hyvin voi olla :D suomen säät ku on vielä mitä on ni hyvin voi olla jo talvihaalarikelit syyskuussa tai sit ne tulee vasta tammikuussa. No ei ollu onneks kallis ::)

    VastaaPoista
  6. Viime talvena 86cm oli ulkovaatteet kaksveellä :)

    VastaaPoista
  7. Meillä oli puolitoista vuotiaina tuplilla 92 koon tähti jonathan haalarit. Haalarit oli hyvät ja hinta ei kirpaissut. Nyt 2,5v talvena tytöillä on 98 Reimat on todella kestävät ja lämpimät!

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3