maanantai 7. elokuuta 2017

Keittiön sisustussuunnitelma

Pintamateriaalien miettiminen lähti liikkeelle keittiön suunnittelusta. Keittiön suunnittelussa miellä oli melko vahvat ajatukset jo valmiiksi, mutta oikeiden ratkaisujen löytämiseen tarvitsimme ammattitaitoisen suunnittelijan avuksi.

Rakentaja oli aiemmin tehnyt yhteistyötä Keittiö Valinnan kanssa, joten meidän keittiön suunnittelu starttasi sieltä. Ensimmäinen suunnittelu kerta kesti yli tunnin, koska kävimme samalla kodinhoitohuoneen, wc:n sekä komerot ja liukuovikaapistot läpi. Alkuperäinen ajatus oli saada mielllään kaikki kalusteet samasta paikasta. Tai maksimissaan kahdelta toimittajalta.

Keittiö Valinta on vähän edullisempi paikka, mutta laadullisesti kuulemma ihan hyvää. Itseäni tämä vähän askarrutti, koska mielestäni halvalla ei hyvää saa...Kai? Palvelu ei ollut ihan sitä mitä olisin toivonut. Olisin toivonut enemmän ohjeistusta. Mitä kannattaa, Miksi ja mitä ehdottomasti ei kannata laittaa keittiöön.

Täältä saimme mukaamme suunnitelmat ja niiden kanssa oli sitten helppo mennä muihin paikkoihin kyselemään tarjouksia.Seuraavaksi menimme katsomaan Puustelli- keittiöitä. Tänne mennessämme tiesimme hinnan pompsahtavan n. + 5000e keittiön osalta, mutta laatu ja brändi puhutteli. Täytyy sanoa, että Puustellilla oli ehdottomasti parasta palvelua. Sielä myyjä aidosti oli mukana suunnittelussa ja ehdotti hyviä vaihtoehtoja. Täältä saimme parhaita vinkkejä ja myöskin parhaan suunnitelman keittiöön.  Olimme jo tilaamassa Puustellilta keittiön, mutta pitkän toimituksen vuoksi se vaihtoehto oli hylättävä. Puustellilla kulutettu aika ei kuitenkaan mennyt hukkaan, koska saimme sieltä raamit minkä avulla tiesimme tasan tarkaan mitä tulevalta keittiöltä haluamme.

Puustellin ja Keittiövalinnan lisäksi kävimme Gigantissa suunnittelemassa Epoq- keittiön sekä Keittiökalustetukulla myöskin. Gigantti ei vastannut tarpeitamme millään tavalla ja palvelukin oli vähän kökköä. Keittiökalustetukku olisi ollut hyvä vaihtoehto myöskin ja hinnaltaan jotain Keittiövalinnan ja Puustellin väliltä. Keittiöfirmojen kiertelyyn meni tunteja ja taas tunteja, mutta kaikki se työ kannatti. Keittiön lisäksi myös muut kalusteet saatiin mieleisiksi ja saimme varmuuden mistä emme ainakaan halua tilata.

Keittiötä valitessamme raha oli ehkä se juttu mikä määritteli mistä kalusteet tilataan. Makuni on tunnetusti kallis ja sen myötä onnistuin lähes kaikissa materiaaleissa valitsemaan sen kalleimman vaihtoehdon. Tästä syystä keittiömme ja itseasiassa kaikki kiinteät kalusteet tulevat Keittiö Valinnalta. En ole varma uskallanko luottaa, että edullisesti voi saada hyvää. Mutta mä todella toivon. Edellisen kodin Isku- keittiö oli ihan kymppi ja se ei nitissyt eikä natissut. Toivottavasti tämä uusi keittiö ei ole ihan susi!

Kodinkoneiden kanssa onkin sitten kulutettu ilta jos toinenkin. Meillä oli erittäin tarkat kriteerit kodinkoneisiin. Uunissa tulee olla pyrolyysipuhdistus, mikron integroitu, astianpesukone integroitu + zeolith- kuivaus, induktiokeittotaso, tietyn mallinen liesituuletin ja tottakai jääkaappi + pakastin. Merkki valikoitui Boschiksi hyvin pian ja kodinkonemallitkin löytyivät, mutta mistä nämä saisi kaikista edullisemmin? Hintojen vertailu oli todella työlästä. Jos jostain löytyi joku hyvään hintaan niin toisesta paikkaa löytyi toinen ja kolmannesta kolmas. Rakentajan kanssa sovittiin, että maksimissaan kahdesta paikkaa tilataan niin ei hänenkään tarvitse ympäri kyliä ajella. Loppujen lopuksi tilaus tehtiin Direct123 kautta, eli kodinkoneet tulevat Virosta. Virosta tilatessa takuu menee ihan samanlailla, mitä suomestakin ostettaessa. Mahdolliset reklamaatiot tehdään suoraan kodinkonevalmistajalle. Tilaamalla tuotteet Virosta saimme kodinkoneet yli 500e halvemmalla. Säästöä jokainen sentti!
2 kommenttia:

  1. Meillä kaikki kodinkoneet on AEG:lta, remontoitiin keittiö viime syksynä ja Puustellilta otettiin. Hinta laski aika huimasti siitä, mitä suunnittelija alunperin kertoi. Lisäksi pyrolyysiuuni ja 900€ edestä Iittalan astioita tulivat kaupantekijäisenä. Kivan näköinen keittiö! Ainut mitä omassa keittiössä harmittelen edelleen, että ei vaan ole tarpeeksi säilytystilaa. Toki tälle asialle ei voi mitään, kun kaikki neliöt hyödynnettiin, mitä keittiöstä irti saatiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puustellilla oli kyllä todella hyvät kodinkonetarjouokset, suomesta ei mistään saa siihen hintaan vastaavanlaisia koneita. Meillä myös hinta laski sitä mukaa, mitä pidempää mietimme. Hassua miten noissakin on ilmaa pyynnin ja todellisen hinnan välissä.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3