lauantai 5. elokuuta 2017

Olohuoneen sisustussuunnitelma

Kodin sisustaminen alkoi oikeastaan heti siinä hetkessä, kuin muitakin pintamateriaaleja alettiin miettimään. Ajatuksena oli saada kokonaisuudesta raikas ja modernisti kodikas. Säästää edellisestä kodista vain lempparikalusteet ja hankkia uusia ja mieluisampia tilalle sitten pikkuhiljaa. 

Sohvaa ei ajateltu aluksi vaihtaa, vaikka valkoinen Belluksen sohva ei oikeastaan koskaan ollut täysin sitä mitä sohvalta olisin toivonut. Valkoinen käyttäytyi harmaan tehosteseinän kanssa huonosti ja tämän vuoksi sohva oli vähän kellertävä lunnossa. Tässä väliaikaiskodissa sohva taas oli valkoista seinää/ ikkunaa vasten ja kaikki se ärsyttävä keltaisuus oli poissa valon vuoksi. Jos olisin tämän tajunnut aikaisemmin olisi  se harmaa vaihdettu hyvin äkkiä johonkin toiseen. Mutta toisaalta silloin halusin harmaan seinän ja kaikkea ei voi saada.

Lähdin nyt vähän sivuraiteille asiassa, mutta siis. Valkoinen sohva olisi ollut tosi hyvä uuteenkin olohuoneeseen, koska valkoinen. Ongelma oli vain sen massiivisessa koossa.  Laitan tähän äkkiseltään löytämäni pohjapiirroksen talosta (materiaali EAN- koodeilla näköjään :D) ja tämän avulla teidänkin on varmasti helpompi hahmoittaa kokonaisuutta. Sohva tulee siis olohuoneeseen poikittain niin, että divaaniosa tulee hieman ikkunoiden eteen ja pitkä osa sitten takkaakohti. Vanha sohva olisi tullut liian lähelle takkaa ja mikäli sen olisi laittanut ikkunan eteen olisi sekin ollut hölmöä, koska halusimme isot ikkunat olohuoneeseen. Miksi peittää kalliit ikkunat sohvalla?

Sohva meni siis vaihtoon....kovin harmi. Aluksi en meinannut millään löytää mieluista sohvaa. Kaikki tuntuivat liian massiivisilta tai sitten ihan rimpuloilta. Lopulta löysin kaksi sohvaa, joiden väliltä piti päättää. Toinen oli HC Collectionin sohva ja toinen Iskun Nordic. Jälkimmäinen valikoitui hieman edullisemman hinnan vuoksi.

Isku.fi
Olohuoneen pöydäksi valikoitui ikäänkuin vahingossa Hollolassa valmistettu HT collection:in Feng pöytä mustanruskeana. Tämän pöydän myötä sisustustyyli muuttui mustavalkoisemmaksi.

Isku.fi

 Kanto, Kanto, Kanto. <3 Olen jossain aiemmassa postauksessa kertonut muutamista sisustustavarahaaveistani ja tässä on yksi. Tiesin, että tämän haluan ehdottomasti jonakin päivänä ja se päivä on nyt. Tämä on niin kaunis, ja pitkäaikainen haaveeni joten miksipäs ei? Käytännöllisyydetä en tiedä, mutta väliäkös sillä.

finnishdesignshop.fi

Verhot tulevat olemaan aika samaa mitä aiemminkin. Keittiön ja kodinhoitohuoneiden ikkunoihin on tulossa laskosverhot, mutta muuten mennään pitkälti niillä samoilla valkoisilla verhoilla mitä oli edellisessäkin kotona. Eli siis Ikean halppisverhot.

Mulle tuli totaalisena yllätyksenä, miten kalliita laskos- ja piilolaskosverhot ovat. Tässä valitsin siis pihistä vaihtoehdon ja nämä hankittiin Jyskistä 20€ kpl, toivottavasti on edes jostain peräsin.

ellos.fi
 Vanhoista valaisimista ei ole juuri mitään jäljellä, koska vanhan asuntomme uusi ostaja osti suuren osan valaisimista kaupanteon yhteydessä. Myin valisimet mielelläni, koska halusin vaihteeksi jotain muuta tyyliä bligin sijaan. Kattovalaisimia ei aluksi ole lainkaan pl. keittiön Lokki- valaisin, koska talossa on jokapuolella kiinteät led- valaisimet. En oikeastaan edes tiedä millaiset valaisimet haluaisin, joten uusia hankitaan tuskin ihan heti.

Olohuoneeseen olen miettinyt jotakin lattiavalaisinta. Lempparilamppu maksaisi yli 600€, ja se sai itseasiassa täystyrmäyksen heti hintansa puolesta. Lähes vastaavanlainen löytyi kuitenkin lahtelaisesta valaisinkaupasta 70€, joten se saa näillä näkymin kelvata sohvan kaveriksi.


prisma.fi

Olohuoneen matto on vielä vähän työn alla. Tällä hetkellä olkkarissa on Sotkan Luxus- matto. Kyseisestä matosta en raaski luopua, mutta en siitä juuri välitäkään. Pari kuukautta sitten hankin tulevaan olohuoneeseen yhden Vallilan maton, mutta en ole lainkaan varma enää siitäkään. Haluaisin ehkä kuitenkin tämän Elloksen Uni- maton. Täytyy ehkä yrittää suostutella tuota miestä!

ellos.fi

Olohuoneen kalusteet tulee muuten olemaan sitä samaa vanhaa. Tv-tasoksi Ikean Bestå sekä keittiön ja olohuoneen rajalle jo olemassa oleva valkoinen korkeakiilto vitriini. Lisäksi haaveilin sohvan taakse Bestå- Senkkiä, tai sitten tätä avohyllyä. Avohylly löytyy tosin jo aika monelta ainakin Instan perusteella, joten tätä täytyy vielä hieman miettiä.
ikea.com

2 kommenttia:

  1. Johan on mustaa. Entäs kuitenkin vaalea matto. Näyttää hassulta jos sohva, matto ja pöytä kaikki mustaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Sohva itseasiassa on harmaa, mutta ihan totta tuokin! Pitää miettiä :)

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3