tiistai 6. tammikuuta 2015

Työhuone vauvanhuoneeksi

Muutama kuukausi takaperin julkaisin täälä blogissa työhuoneen sisustussuunnitelman.
Kiinnostus huoneen sisustamiseen oli kuitenkin erittäin pieni, koska huoneesta tulisi vielä jonain päivänä vauvanhuone. Tilanne ei kuitenkaan ole vielä se, että alkaisin kaivamaan maalisuteja esiin. Mä vaan vähän suunnittelen ja haaveilen... nii ja samalla lasken kuinka paljon vavanhuoneen sisustaminen voikaan maksaa :D

Esittelyssä koti- postauksista voi käydä kurkkimassa meidän sisustustyyliä, mutta muutamalla sanalla mainitakseni tyyli on aika väritön. Valkoista, harmaan erisävyjä ja hopeaa. Työhuoneessa asia on kuitenkin vähän eri. yhdellä seinällä on tapetti, joka on vähän beige. Tykkään tapetista todella paljon, mutta olen alkanut haaveilemaan jostain harmaammasta, jotain minkä ympärille voisi rakentaa harmaa-valkoisen sisustuksen höystettynä värikkäillä yksityiskohdilla. Toisaalta beige vauvanhuone olisi kyllä myös ihan ylisöpö<3





Kuten muuallakin asunnossamme, tulee vauvanhuoneenkin kalusteet olemaan selkeitä ja neutraaleita. Sisustus rakentuu muutamien isompien kalusteiden ympärille.

Huoneeseen tulee tottakai vauvansänky. Saattaa olla ja todennäköisesti käykin niin, että vauva nukkuu aluksi meidän makkarissa (ei meidän sängyssä!), koska luulen haluavani kuunnella minin hengitystä ja tuhinaa myös yöllä. En usko, että raaskisin viedä hänet toiseen huoneeseen nukkumaan heti alussa.

Sängyn lisäksi lipasto vauvan vaatteille. Eteisessä meillä on tuo MALM-lipasto ja on kyllä niin hyvä ja tilava. Toisaalta myös tuo alempi lipasto on kivan näköinen kaikkine kromikahvoineen.



 Sängyn ja lipaston lisäksi huoneeseen tulee tuoli. En nyt varsinaisesti sano, että imetystuoli (koska...no tällä hetkellä tuntuu että haluaisin imettää ihan maksimissaan muutaman kuukauden, jos sitäkään.) Eli siis tuoli yösyöttöjä ja tulevia iltasatuja varten. Nojatuoli olisi ihana, mutta olen jostain saanut päähäni, että keinutuolikin voisi olla mieleeni. Tosin keinutuolien hinnat pyörii lähempänä 500€, eli ehkä ei :D jos nyt ei jostain kirpparilta satu löytämään huomattavasti edullisemmin.



Varsinkin Lekmerillä oli aivan syötävän ihania sisustusjuttuja vauvanhuoneeseen <3
Ihania pikkupöllöjä, koiria, dinosauruksia ja perhosia... niin ja niitä tähtiä joihin olin mukamas niin totaalisen kyllästynyt :D



Keräilin lisäksi kollaasin tekstiileistä.
Uskon, että pussilakanoiden kanssa panostan mielummin muutaman kympin enemmän, jotta materiaali on hyvä ja kestää pesua. Mutta mites noi lakanat/ peitot/ petarit? kertokaa te fiksummat jo lapselliset ihmiset. Onko jotain mitä tulisi ehdottomasti ottaa huomioon?

Onko ikean tuotteet ihan hyviä, vai kannattaako ostaa esim lastentarvikeliikkeestä?
Puhutaan paljon aikuisten uniergonomiasta, onko patjan valinnalla merkitystä myös vauvan unenlaatuun?


Mutta nyt lopetan tämän sisällä nyhväämisen, menen lämmittämään kaakaot termariin, nappaan makkarapaketin reppuun ja lähden Kallen kanssa Messilään ulkoilemaan!!!

7 kommenttia:

  1. Meillä on pinniksen patjat ostettu sängyn kanssa käytettynä. Patjat ihan uudenveroiset ja petarit on saanut hyvin koneessa pestyä. Ne on ikean. Mun mielestä vaikuttaa tosi hyviltä ja laadukkailta siltikin. En kyl osaa sanoa josko jotkut lastentarvikeliikkeiden patjat on superlaadukkaita. Ite oon tyytyväinen näihin :D

    VastaaPoista
  2. Hei muuten noita pöllötuotteita on alessa nyt jollyroomissa! Aattelin et sua ehkä kiinnostaa 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin heti kurkkaamassa ton jollyroomin ku en ollu aikasemmin kuullutkaan. Noin on niin ihania <3

      Ja mitä tohon sänkyyn tulee, luulen että mekin ostetaan suurimmaksi osaksi tarvikkeet ikeasta :)

      Poista
  3. Ikealle pisteet muusta paitsi peitoista! Siellä peitot on leveämpiä kuin muut vauvamallit, joten niihin ei käy muutku ikean lakanat. Ikean lakanat voi kuitenkin laittaa myös kapeampaan peittoon, toisesta reunasta jää vaan vähän yli. Laadultaan parhaat lakanat on ainaki meillä olleet ikea ja s-ryhmän se oma merkki. Myös ne jouluna saadut elefanttilakanat vaikuttaa tosi hyvältä! :)

    Ja aluslakanana oon ite tykännyt ikean kuminauhallisista! Pysyy hyvin paikallaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, tota en olis kyllä tullut edes ajatelluksi, ettei kaikki vauvojen peitot ja lakanat oo saman levysiä!!!

      Poista
  4. Vauva kasvaa vinoon Ikean sängyssä. En suosittele.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3