maanantai 12. tammikuuta 2015

Ultraa treeniä ja vaatteita

Tänään alkoi nyt sitten kolmastoista, vai onko sittenkin neljästoista raskausviikko. No eniveis 13+1. Ensimmäinen kolmannes siis takana, ja vielä "muutama" viikko edessä. Neuvolassa mulle luvattiin, että erittäin suurella todennäköisyydellä pahoinvoinnin pitäisi olla loppunut tähän mennessä. Olo vaikuttaa nyt hyvältä, mutta pitkien työpäivien jälkeen olo on edelleen surkea, eikä oksentaminen ainakaan viimeviikolla loppunut. Ehkä tällä viikolla sitten? Mulle luvattiin!!! ;)

Neuvolasta saamassani vauvanodotuskirjassa lukee: "monet iloitsevat, että vatsa alkaa näkyä". Tarkoittaa siis varmaankin sitä, että kohta mulla ei ole tätäkään vähää päälle pantavaa. Nyt matkasta on pudonnut melkeimpä kaikki farkut sekä monet siistimmät paidat, koska ne ei vaan yksinkertaisesti enään istu. Onneksi kaupat ja kaappi ovat täynnä ihanan löysiä tunikoita/ neuleita ja joustavia trikoita.

Vauvasta sanotaan seuraavaa:
Kirjan mukaan sikiön pää-perämitta on 7cm ja paino 35g. Taitaa pitää aika tarkalleen paikkansa, nimittäin meidän mini oli perjantaisessa ultrassa 6cm pitkä. 

Ennen ultraa mua jännitti ihan hirveästi. Pelkäsin, että mini on hävinnyt jonnekin ja ultrassa näkyisi vain pelkkää mustaa. Kalle yritti kovasti vakuutella, ettei se sieltä mihinkään lähtisi...mutta minkäs teen vainoharhaisuudelleni. Lisäjännityksen tilanteeseen teki vielä se, että ultra oli Päksissä ja aattelin, et sielä kuuluu hirveitä karjasuja kun joku on just punnertamassa vauvaansa ulos :D no ei kuulunut karjasuja ja kaikki meni muutenkin todella hyvin!

Ultraus ei ollut lähellekään niin kovakouraista, kuin ensimmäisellä kerralla ja kätilö oli todella mukava ja katseltiinkin miniä todella pitkään. Sielä se vilpertti hyppi edestakaisin ja lopuksi pomppi selälläänkin <3 Olin ihan ihmeissään, miten noin pieni voikin näyttää jo nyt niin ihmiseltä. Tosin aivan jäätävän pitkät kädet ja jalat. Aloin ihan ääneen nauramaan , kun mini yhdessä vaiheesa ojensi kätensä ja vilkutti <3 

Lopussa ultrattiin vielä vatsan päältä, kun kätilö ei ollut saanut kuvaa, mistä saisi mitattua niskaturvotusen. Yhtäkkiä tunsin ihan pienen vähänkuin vatsakrampin. se oli tosi jännän tuntunen. Samassa näen kuvaruudulta, kun mini ojentaa jalkaansa. "oliko se potku? tunsinko nyt ensimmäisen liikkeen?" en ollut varma. En halunnut sanoa tuntemustani ääneen, jos se olikin jotain muuta.  Hetken päästä sama kävi kuitenkin uudelleen. En ole vieläkään varma siitä oliko kyseessä potku, mutta ajattelen kuitenkin niin.





Ultran jälkeen olin ihan täpinöissäni ja oonnellinen, onneksi kaikki oli hyvin!

Päksistä ajoimme salille. Huono-olo oli taas muutaman päivän pysynyt poissa, joten ajattelin uskaltautua yli kuukauden tauon jälkeen taas salille. Olin jo etukäteen päättänyt, että aloitan kevyesti koko kropan treenillä, enkä ahnehdi painojen kanssa. Suunnitelma toimi ja olo oli erinomainen koko treenin ajan. Tosin treenin puolivälissä Kalle joutui hetkeksi vaihtopenkinlle, kun sitä alkoi oksettamaan. Tilanne ei millään lailla ollut hänelle mukava ja naama oli kalpea, mutta pakko oli silti sanoa "no hyvä et säkin saat välillä nauttia näistä oloista" :D  vahingonilo parasilo ;)

Jos jotakuta kiinnostaa niin treeni oli seuraavanlainen:

Rinnalleveto + pystypunnerrus tangolla 3x12-15  20kg
Jalkaprässi 3x20 100kg
Reisiojennus 3x12
Reisikoukistus 3x12

Ylätalja 3x12
Alatalja 3x12
Hauiskääntö kp 3x12
Flyers selinmakuulla (rintalihasliike) 3x12 6kg
vuorokäsi pystypunnerrus 3x12 6kg
Ojentajat köydellä taljassa 3x12

Jalkojennostot kyynärnojassa 3x12
Vatsarutistus kiertäen 3x15

Treeni oli just paseli näin pitkän tauon jälkeen. Painot olivat monissa liikkeissä 50% vähemmän, kuin normaalisti, mutta lihaksissa tuntui siitä huolimatta ...ja tuntuu vieläkin.



(Viikonlopun aikana innoistuin vielä toisenkin kerran salille, ja silloin tein pelkkiä jalkoja.)

Treenin jälkeen halusin vielä käydä kirpparilla pyörähtämässä. Tälläkertaa mukaan lähti body ja pipo.





-Netta


Ps. Tällä viikolla kirjoittelen pitkästä aikaa meidän sisustuksesta sekä kuvaan kodin tän hetkistä ilmettä. 

1 kommentti:

  1. Voi mini ♥
    Päivä yli kolmestatoista viikosta, eli neljännellätoista ;)

    Voidaan käydä lauantaina mammavaateshoppailuilla! Helsingissä on niin paljon paremmat valikoimat! :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3