keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Keinutaan

Nyt kevään ja lämpimämmän ilman myötä me ollaan aloitettu ihan uusi "harrastus", nimittäin leikkipuistossa käyminen. Tähän asti sisäleikit, kerhot, vauvatreffit, lapsiparkki ja vaunulenkit ovat olleet ne meidän päivien täytteet, mutta viimeisen parin viikon aikana ollaan käyty tutustumassa jo useampaan eri leikkipuistoon. Taitaa olla ilmeisen kivaa myös pikku nappulan mielestä, nimittäin muutamana viime kertana kotiin lähtiessä on tullut kova itku. Keinuminen on niin kivaa!

Leikkipuistonaktiviteetit rajoittuu vielä hiekkalaatikolla istumiseen ja vauvakeinussa keinumiseen, mutta eiköhän näihin reissuihin tule pikkuhiljaa lisää äksöniä ,kunhan Mila oppii kävelemään.
Kuten kuvista näkee; hauskaa riittää ja suu auki nauretaan koko ajan. Luulen, että tänäänkin suunnataan vähän leikkipuistoilemaan.... Mutta sitä ennen suunta kohti Lahden Fressiä. Tänään olis vuorossa jalkatreeni, Jaiks!


Aurinkoista Torstaita!

13 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Miks teijän lapsella ei ole kenkiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En koe sitä vielä tarpeelliseksi. Mielestäni vauva joka ei vielä kävele tai seiso ulkona ei tarvi kenkiä. Ensiaskelkengät on kyllä hankittuna koossa 20, mutta ne otetaan käyttöön vasta sitten kun ei ole enää liian isot :)

   Poista
  2. Ensikengät kannattaa ostaa sitten kun lapsi ryhtyy tukea vasten kävelemään ja ns tarviimaan niitä kenkiä :) ei kannata etukäteen ostella kun luultavimmin menee koko pieleen!

   Poista
  3. ...ja tosiaan onhan tuo vähän outoa pitää lasta sukkasiltaan ulkona (tulee kylmä?), kannattaa laittaa töppöset edes jalkaan tai tosiaan ne kengät niin voi pieni seisoskella puistossa tukea vasten tmv. Rattaissa myös kengät antaa lapselle hyvän tuen!

   Poista
  4. Joo on kyllä vaikea arvioida kokoa, mutta uskon silti koon 20 olevan kesällä just passeli.

   Poista
  5. Mielestäni asiassa ei ole mitään outoa jos jalat ei ole ulkoilun jäljiltä kylmät, Keinuhetki on kuitenkin vielä sen verran lyhyt. Lisäksi onhan käsissäkin jo villatumput toppahanskojen sijaan.

   Öö miksi jalat tarvitsee tukea rattaissa? En ihan ymmärrä :D

   Poista
  6. No itse en henk koht ole nähnyt talvella/syksyllä/keväällä lapsia pelkillä sukilla puistossa, joten mun mielestä on outoa. Myös itse oon käyttänyt omilla aikoinaan töppösiä, niin talvi kun vk-töppösiä ennen kenkiä.
   Ja jos teillä seistään/kontataan niin eikö sen lapsen siellä maassakin olis kuitenkin kivempi olla kun olis töppöset tai kengät. Tai ehkä teillä lapsi ei saa tai ole ulkona maassa tutkimassa/liikkumassa?! Sitten ymmärrän jokseenkin jos vaan nököttää pari minuuttia keinussa ja sen jälkeen laitetaan jalat johonkin lämpöpussin sisälle rattaissa.
   Noh, kukin tyylillään...
   Ja niin, kengän kokonumero ei kerro mitään, vaan kengät on ihan hyvä käydä liikkeessä kokeilemassa että ovat varmasti sopivat!

   Poista
  7. Enkä tarkoittanut pahalla, vaan tosiaan ihmettelen ja minun mielestäni outoa kun en aikasemmin ole törmännyt puistoissa/päiväkodin pihoilla moiseen :) kaikilla saa olla mielipiteensä ja ihmettelynsä.
   Ihan niin kuin oli joku toinenkin ano ihmetellyt "kengättömyyttä".

   Mukavaa kevään jatkoa teille!

   Poista
  8. Itselläni 10kk kaksostytöt ja kumpainenkin ilman kenkiä istuskelee vaunuissa. Välillä myös keinussa. Ja taas tiedän etten ole ainot ;) eli hyvin yleistä on ettei kävelemättömällä vauvalla ole kenkiä.

   Ja kyllä tuo kommenttisi vähän ikävä oli. Tarpeeton jopa, jos aikomus ei ollut loukata.

   Poista
  9. No ikäväksi en tarkoittanut vaan ihmettelin tosiaan!
   Kyse ei nyt varsinaisesti ollut edes kengistä, vaan ihmettely siitä sukkasillaan olosta enemmänkin. Minun mielestäni se on outoa, koska meillä on aina käytetty töppösiä (tuulen/kosteuden kestäviä) joilla tarpeen tullen voi myös seisoskella/kontata! Itsellä ei siis ole tullut mieleen pistää syksyllä/talvella/keväällä kävelemätöntä lasta hiekkalaatikolle, keinuun, maahan tmv, ilman jaloissa olevia töppösiä tai kenkiä.
   Jonkun mielestä jonkun toisen toimintatapa nyt vaan saattaa joskus tuntua oudolta, eikä siitä tarvii loukkaantua.
   Blogia jos pitää, täytyy osata ottaa vastaan myös ihmettelyt, kritiikit ja vinkit lukijoilta :) enkä usko että postauksen kirjoittaja tuosta nyt edes itseensä otti, sinä ehkä enemmänkin.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3