sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Äitiyspakkausen suunnittelua

Olen jo pariinotteeseen kertonut, ettemme aio ottaa Kelan tarjoamaa äitiyspakkausta, vaan kokoamme itse pakkauksen. Pakkauksesta tulee tavaralistaltaan aika samanlainen, kuin Kelankin pakkaus, mutta tekstiilit ja muut tavarat ovat vain mieleisempiä. Syy tähän itsekokoamiseen on yksinkertaisesti se,että suurinosa vaatteista on omaan silmään rumia, en usko että niille olisi käyttöä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei ne vaatteet olisi jonkun toisen mielestä ihan maailmanparhaita. Mielipiteitähän on yhtä paljon kuin käyttäjiäkin!

Nyt lomalla on vihdoin aikaa paneutua vähän enemmän tuleviin hankintoihin, joten aloin kokoamaan ihan itseäni varsen pientä ostoslistaa tulevaa äitiyspakkausta varten.



Unihaalari + Lämpörukkaset ja Töppöset   (2,50€)


Unihaalarin löysin kirpparilta erittäin halvalla jo ihan raskauden alussa.
Lämpörukkaset ja töppöset saamme ilmaiseksi (serkkujen vanhat).

Peitemakuupussi    (0€)

Minin tätskä lupasi tehdä ihan uniikin makuupussin lahjaksi, joten tätä ei tarvitse hankkia.

Kevyt toppapuku  (n.70€) 

Kevyt toppapuvun hankin todennäköisesti vasta kesällä/ syksyllä, kun tietää minkä kokoinen pakkaus minusta ulostautuu! Ajatuksena on tällä hetkellä POP:in windfleece-haalari. Haalari maksaa uutena 70€, mutta Facebookin POP- kirppiksellä näitä on myynnissä ihan hyvään hintaan. Puku tulee siis todennäköisesti ostettua käytettynä.



Kypärämyssy  (1,95€)




 Myssy  (7€)

Neulemyssy ja lapaset  (7€)



Sukat (0€)
Mini sai sukat jo joululahjaksi serkuilta


Kangastumput  (5€)



Bodyt, Kuolalaput, Yöpuvut ja Sukkahousut  (n. 80€)



Vuodetekstiilit, Patjat, Harsot + muut käyttötavarat  (n. 130€ )



Housuja (n. 60€)


Yht. n 290€ + Wind fleece

Kaikkeen tähän Kelalta saatava 140€ ei mitenkään riitä, vaikka housut ja bodyt on laskettu Kappahlin alennuksen 3/2 hinnalla.

Toki tämähän on vain suunnitelma. Kun kaikki tarvittava on ostettu, kirjoitan postauksen siitä oikeasta äitiyspakkauksesta. Saa nähdä alittuuko 300€

Ei muuta, kuin senttiä venyttämään ja löytöjä tekemään!



















6 kommenttia:

  1. Tuo haalarihan on äitiyspakkauksesta 2013/2014, mutta sen ehkä tiesitkin :) Meillä jäi äitiyspakkauksen sisävaatteet todella vähäiselle käytölle. Suurinta osaa en käyttänyt ollenkaan, koska ne eivät miellyttäneet kuoseiltaan tai sitten olivat vaan tosi epäkäytännöllisiä, kuten potkupuvut ja puolipotkarit. Eniten meillä on ollut käytössä vanuhaalari, villahaalari, toppahaalari ja makuupussi. Toki myös pyyhe, kynsisakset, hammasharja ja lorukirja :) Mutta säästän kaiken pakkauksen sisällön ja laitan ne äitiyspakkauslaatikkoon tytölle muistoksi. On sitten kiva isona katsoa, että minkälainen oli pakkauksen sisältö vuonna 2013. Ootko muuten liittynyt Facen muille lastenvaatekirppareille? Sieltä löytyy esim. Newbie-kirppis ja Lindex-kirppis ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haalari on kyllä 2012-2013 pakkauksesta. 2014 pakkaus on jaossa edelleen ja siinä on se harmaavihreä tekstihaalari.

      Poista
    2. Meillä on 11/13 syntynyt, ja hänellä tuo haalari. Samoin on kaverin 3/14 syntyneellä, eli silloin vielä sai tuon pakkauksen jotkut. Mun siskon 6/14 syntyneellä on sitten jo se harmaavihreä. Eli ilmeisesti tuo on 2012-2014 pakkauksesta, koskasitä on riittänyt vielä 2014 alkuvuoden vauvoille :)

      Poista
    3. Kelan sivuilta voi kurkkia minkä vuoden pakkaus mikäkin on. Tuo haalari on siitä 2012-13 pakkauksesta, vihreä-harmaa 2014 vuoden ja nyt juuri tällä viikolla julkaistiin vuoden 2015 pakkaus.

      Mutta kirjoittajahan ei missään vaiheessa maininnut äp-haalaria, joten mitähän väliä sillä on minkä vuoden pakkauksesta tuo kirppisostos juuri on?

      Poista
  2. Itsekään en tykkää yhtään äp vaatteista. Esikoiselle toki otimme pakkauksen, se fiilis oli mahtava kun sai pakkauksen hakea postista! Käyttöön tulivat ainoastaan valkoiset bodyt ja toppatöppöset ja tumput. Seuraavalle lapselle otimme avustuksen rahana, joka oli paljon järkevämpi teko! :)

    VastaaPoista
  3. Suosittelen ostamaan ihan vastasyntyneelle nuo bodyt kietasumallisina. On paljon helpompaa pukea vauva niihin sillon alussa kun niskaa täytyy tukea. Kaikkein helpoin jos niissä bodyissä vielä ne "tumput" itsessään koska erilliset ei välttämättä pysy käsissä ellei tosi pitkä "varsi" niissä :D

    Itse otin äitiyspakkauksen ja noh, olihan ne vaatteet aika räikeitä mutta kyllä niitä on kuitenkin jonkun verran tullut käytettyä. Seuraavalle jos sellainen tulee, otan rahana tietty koska säästän kuitenkin tuosta esikoisen pakkauksesta haalarit, villapuvut..

    Valkoiset/vaaleat bodyt meni meillä ainakin kerrasta karseen näköseks kun likka pulautti ja mähän menin ja pesin 60 asteessa ja siinähän ne sit oli pesun jälkeenkin. :D Et muista että se maito palaa siihen tosissaan kii, et kannattaa varmaan eka huuhtasta ihan viileellä vedellä ja ehkä pestä sit 40 asteessa.. :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3