tiistai 17. helmikuuta 2015

Raskausviikko 19

Voihan tuskanparahdus! Muutama postaus sitten kirjoitin huonosta olosta ja jatkuvasta väsymyksestä. Kumpikaan näistä ei ole ViELÄKÄÄN loppunut sekä lisäksi mukaan kuvioihin on tullut viiltävä kipu kyljissä ja paineentunne alavatsalla. Viiltäväkipu ja puukonomaiset iskut kylkiin on googlen ja neuvolan mukaan ihan normaaleja, mutta tuo alavatsakipu/ paine on sitten asia erikseen. Kai? Tänään jouduin ensimmäisen kerran oikeasti pohtimaan, onko alavatsakipu normaalia vai pitäisikö johonkin soittaa ihan varmuudeksi? (kipu on siis jatkuvaa, niin yöllä kuin päivälläkin. (Liikunta ja rasitus lisäävät sitä vielä ennestään).

Päätin aamulla soittaa neuvolaan, ihan vain varuiksi. Sieltä ei osattu sanoa oikeen juuta eikä jaata. Varmuuden vuoksi kuitenkin sain ohjeen varata labra-ajan, jos sielä on jokin bakteeri. Lisäksi neuvolassa sanottiin, että mikäli alkaa tuntumaan supistuksen kaltaisia tuntemuksia, on sitten oltava lääkäriin yhteydessä. Niin voisiko joku vähän valaista, että miltähän ne supistukset nyt sitten tuntuvat? Voisiko joku vähän valaista? Puhelu neuvolaan sai enemmänkin ärsytyskäyrän nousemaan, kuin olisi rauhoittanut mieltä. Tiedän, että he tekevät vain työtään, mutta oikeesti! eihän kukaan voi tietää mikä on normaalia paineentunnetta ja mikä on sitten huolestuttavaa painetta, tai onko kipu supistelua vai normaalia kipua?

No onneksi olo vähän helpottui iltaa kohden ja nopea puhelu siskolle sai mielen rauhoittumaan. Luulen, että jatkossa soitankin ensin siskolle/ jollekin toiselle äidille, apu oli nimittäin ainakin miljoona kertaa parempaa (ainakin tässä tapauksessa).

Tuntuu, että raskauskuulumiset on vain pelkkää valittamista tällähetkellä, mutta.... no sitä seesteistä raskausaikaa odotellessa ;) Perjantaina alkava loma on nyt enemmän, kuin tarpeeseen tämän kiireen ja töiden keskellä. Uskon, että loppuviikosta ja ensiviikolla on enemmän aikaa blogille ja postauksiakin ilmestyy useammin :)

7 kommenttia:

  1. Meillähän on vaan vajaa viikko eroa, kun mulla alkaa tänään 20 viikko! :) ja väsymys on täälläkin tosi tuttua, vieläkin raskauden ja töiden lisäksi on 1,8v ikäinen tehopakkaus jo ennestään, niin ainut asia mitä päähän mahtuu on että koska saa taas nukkua, ja kuinka kauan... :D Hmm, ei mustakaan varmaan yhtään oo apua, mutta mun käsitys supistuksista on että ne on niinku menkkakivutkin, ihan samanmoisia. Ja vaan sitten kovenee kovenemistaan sitten kun ne on synnytyskipuja... Hämärää edes yrittää selittää, varsinkaan näin kirjoittamalla!
    Odotan kyllä aina innolla päivityksiä raskausblogeihin :) eli seuraaan aktiivisena anonyymina loppuun asti!
    - kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mehän mennään sitten ihan samaa tahtia! :) Voi ei yritä jaksaa! Onneksi itsellä ei ole tässä yhtä pientä pikku tehopakkausta, niin saa vielä hetken nukkua päivällä ja yöllä rauhassa :D

      Juu luulen, ettei ne ollut supistuksia, jotain inhottavaa muuta mikä ilmeisesti on ihan normaalia.

      Tervetuloa seuraamaan :)

      Poista
  2. Minä kanssa kärsin väsymyksestä puoleen väliin raskautta.. Se oli jotain niin kauheeta.. Perhe ja kaverit unohdin tyystin. Kävin vain töissä ja nukuin, nukuin ja nukuin. On varmasti raskaampaa jos kotona on entuudestaan pieni lapsi :/ Kauhulla odotan tulevaisuutta jos joskus toisen lapsen haluamme :O

    Itse en mitään supistuksia tuntenut ennen synnytystä, mutta sielläkin otti niin kipeää ettei tosikaan.. Enkä vieläkään osaa kuvailla miltä supistukset tuntuvat :-D

    VastaaPoista
  3. Suosittelisin sun ottamaan rauhallisesti. Itsellä nyt 10kk pikku neiti ja jo nyt on vaikea kuvailla miltä supistukset tuntuivat. Itsellänikin niitä oli jo alkuvaiheessa ja tulivat esimerkiksi kun kävelin jonkun pienen mäen. Tulee mahalle sellanen outo tunne ja ehkä menkkakivutkin voi olla samantyyppisiä.. Raskaana ollessa kyllä kaikenlaisia tuntemuksia ja kipuiluja tulee. Odotas vaan liitoskipuja, ne on kans todella inhottavia. Itsellä selkä sano sopimuksensa irti viikolla 20(siitä lähtien saikulla) ja sit olikin loppu tuskailua sen kanssa, sit supistusten ja vielä liitoskipujen kanssa.. Mutta kaikki se on pian ohi ja sulla on se nyytti. Ja pienenä vinkkinä, nuku nyt kun vielä voit. Tässä 10kk heräilly oikeestaan joka yö ja se kyllä alkaa väsyttään jossain kohtaa vaikka omalla tavallaan siihen tottuukin..

    VastaaPoista
  4. Tsemppiä toivottavasti olo kohenee! Mulla pyörähti hetki sitten 30rv käyntiin ja kolotuksia on nyt alkanut tulemaan. Pääsin alkuraskauden "helpolla" noiden vaivojen kanssa, mutta nyt se kostautuu. Supistuksia on tosiaan vaikea kuvailla, sanoisin että sillon kun niitä tosiaan tulee niin ne kyllä huomaa eikä ne meinaa loppua. Helpottavaa on se että jos ne kivut ei ole jatkuvia ja kokoajan päällä niin ne tuskin tekee hallaa. Kannattaa kuitenkin levätä! :)

    VastaaPoista
  5. Jaksamisia, vaikka itsellä ei vielä ole mistään tuommoisista kokemusta niin täälä ollaan täysillä mukana! Toivottavasti olosi helpottuu!

    VastaaPoista
  6. Kiitokse teille tsemppiviesteistä!

    Kaikki sanat olivat kullanarvoisia, ilmeisesti kyseessä ei ollut supistukst vaan ihan normaalit kohdun kasvamiseen liittyvät kivut. Sitä vaan niin helposti huolestuu, kun tulee jotain uusia tuntemuksia. Nyt olen ollut vähän rauhallisemmin, niin pistotkin ovat loppuneet. Eiköhän tämä tästä :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3