maanantai 28. syyskuuta 2015

Mila 2kkHuomenna Mila on jo kaksi kuukautta vanha. Kaksikuinen Mila on iloinen ja enimmäkseen tyytyäinen vauva, joka ei turhasta valita. Mila tykkää olla sylissä varsinkin iltaisin, mutta viihtyy myös yksin lattialla, jos äitin pitää tehdä kotitöitä. Leikkimatolla jumpataan päivittän ja leluille jaksetaan jutella pitkiäkin aikoja. Selinmakuulla jalat ja kädet liikkuu kovasti ja pienestä suusta tulee iloista jokellusta ja hihkuntaa. Milan ilo muuttuu huudoksi nanosekunnissa, jos neiti tylsistyy. Leikkeihin haetaan välillä vauhtia sylistä ja sitten taas jaksaa. Selällään olo muualla kuin leikkimatolla ja hoitopöydällä on ihan syvältä jos joku ei viihdytä. Vatsallaan olo tuntuu olevan se tän hetken juttu. Siitä näkee hyvin ja halutessaan vaihdetaan asentoa vatsalta selälle...mutta huuto tulee yleensä heti kääntymisen jälkeen, koska ...no se selällään olohan oli ihan tylsää!  Mila juttelee isille ja äidille omaa jargoniaan paljon. "achuuu" "khaa" "plakhaa" on yleisimmät "sanat", mitä jutellaan. Toisinaan vanhempien lässytykselle nauretaan suu auki ja toisinaan katsotaan otsa kurtussa "siis äiti, mitä sä oikee lässytät mulle"- ilmeellä. Tällähetkellä musiikki on niiiin siistiä. Äitin laulu naurattaa (eikä mikään ihme :D) ja äitin jumppamusiikki saa myös Milan jalat ja kädet liikkeelle.


Mila herää yleensä hymyillen, mutta välillä sängystä noustaan väärällä jalalla. Toisinaan herääminen harmittaa ihan vietävästi, eikä sitä harmia selätä mikään muu, kuin maitohörppy!

Päivät alkaa jo noudattamaan tietynlaista kaavaa, vaikkei näin pienellä taidakaan olla ihan oikeaa rytmiä vielä. 

7:00-8:00       Herätys,leikkiä, ruokaa ja leikkiä
8:30               Päikkäreille
12:00            Herätys, ruokaa ja leikkiä
13-14            Päikkäreille
n. klo 17       Herätys, ruokaa ja leikkiä
n.klo 19        Iltapäikkäreille (30min-1,5h)
21-22            Iltaunille
03:00-05:00  Nopea ruokailu
7:00-8:00      Herätys

Päivät noudattavat tätä rytmiä suurimmaksi osaksi, mutta heikkoina päivinä iltaunet jää välistä ja silloin yöunille käyminen on "hieman" haastavaa. Päiväunille käydään kiltisti (pipo ja haalari päällä), iltapäikkäreille pitää hytkyttää ja ketkuttaa ja yöunille nukahdetaan yleensä syliin (tosin viime viikolla parina iltana Mila nukahti vaunukoppaan ihan itse!)
Mila on kova syömään ja hän kasvaa hienosti äidinmaidolla. Mila on tempperamenttinen ja kovan nälän yllättäessä hän huutaa  hetken tissi/ pullo suussa, jotta ensi kerralla äiti osaisi olla nopeampi toimissaan. Maidon lisäksi Mila syö/ lutkuttaa nyrkkiä. Välillä sormia työnnetään niin pitkälle, että tulee oksennusrefleksi. Nyrkin ja maidon lisäksi syödään tuttia, mutta se ei vedä vertoja nyrkille.


Pienimmät vaatteet on jo korjattu pois kaapista isompien tieltä. Suurin osa bodyista on jo 62cm, mutta housuissa käytetään vielä 50 ja 56cm vaatteita. Tarkkoja mittoja en ole vielä laittanutkaan, niin laitan ne nyt tähän:9 kommenttia:

 1. Ja ihanan kuuloinen rytmi! Mielettömät unenlahjat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onneks vielä nukkuu hyvin, vähän kauhulla odotan jos tulevaisuudessa tilanne muuttuukin ihan päälaelleen :D

   Poista
 2. Moikka! En ookkaan aiemmin kommentoinu vielä sulle, mielessä on ollu pitkään :) tosi mielenkiintosta lueskella sun blogia kun meillä täällä asustelee päivän nuorempi neiti kuin Mila :) upee rytmi on kyllä löytyny! Haha kateellisena täällä... Meillä meinaa vähä illat valvoo ja mennä itkuks... ja yöllä herätän syömään 2-3 kertaa. Lisäks piereskellään minkä ehitään :D Ihania kuvia Milasta, niin kaunis neiti. <3
  Terv. Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kommentoit! joo on kyl ihanaa, ku Mila nukkuu hyvin. Joskus nukahtaminen on vähän vaikeeta, mut nukkumaan alettuaan hän nukkuu kyl tosi hyvin. Musta tuntuu, et yks yösyöttökin on jo ihan liikaa :D oonkohan oppinu liian hyville tavoille ? :D Onko sulla tyttö vai poika sielä?

   Poista
  2. Voikun niin haaveilen yhdestä yösyötöstä... :D noh kaikki aikanaan ;) tyttönen meillä täällä on! :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3