sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Ristiäiset

Viime viikon sunnuntaina juhlimme Minin ristiäisiä Kallen vanhemmilla. Juhlien järjestelyissä pääsin itse  aika helpolla, mutta siitä huolimatta onnistuin kehittelemään viimehetken stressin. Onneksi kaikki meni lopulta suunnitelmien mukaan, tyttö sai nimen ja vieraat vatsansa täyteen.




Mä en oikein edes tajua, miten mä onnistuin pitämään nimen salassa näinkin pitkän aikaa. Voin kertoa, ettei se ole todellakaan ollut helppoa. Oon meinannut lipsauttaa sen niin täälä, kuin ihan livenäkin monen monta kertaa.

Minin synnyttyä neljästä nimivaihtoehdosta tippui samantien kaksi pois. Meidän Mini ei näyttänyt yhtään Sofialta eikä Matildalta. Jäljelle jäi kaksi nimeä. Mila ja Jade. Kallen mielestä mini näytti ihan Milalta, mutta en osannut päättää näiden kahden nimen välillä. Kolme viikkoa ennen ristiäisiä nimi oli päätetty ja etukirjain kaiverrettiin kastekoruunkin. Kaiverruksista jälkeenkin  olin vielä ehdottamassa nimen vaihtoa, mutta tällä kertaa Kalle pysyi kannassaan. Eli Ministä tuli...

Mila Matilda

Nimen julkaisu taitaa olla tämän postauksen pointti, joten nyt sen kerrottuani voinkin sysäyttää tähän valokuvapläjäyksen viime sunnuntailta.

Mini ja kummit
 


















Instaan nimipäivitys..












Mulla on tapana vähän rönsyillä tarjottavien kanssa. Suunnittelen tarjottavat huolella etukäteen, mutta viimetingassa haluankin vielä leipasta jonkin kivan pikku lisäsyötävän. Lisäksi arvioin vieraiden ruokahalun aina ihan yläkanttiin ja tälläkin kerralla tarjottavia jäi yli ihan urakalla.

Menu

Kana-pasta Salaatti
Tonnikala - pasta Salaatti
Gluteiinittomat ja Maidottomat versiot salaateista
Kinkkupiirakkaa
Kanapiirakkaa
Ruisnappeja savulohitäytteellä

Yrttivoi- patonkia


Suklaa-mascarpone-daim- vadelmakakku
Vadelma-valkosuklaa juustokakku
Gluteiiniton ja Maidoton suklaakakku
Gluteiiniton ja Maidoton kuningatar kääretorttu
Panna Cotta
Tuulihatut
Lusikkaleivät



Vähempikin olisi varmasti riittänyt, mutta halusin täyden kahvipöydän, missä on jokaiselle varmasti jotain mieleistä. Näiden juhlien viimehetken tarjottava oli Gluteiinittomat ja maidottomat ruoat ja kakut. Hoksasin pari päivää ennen ristiäisiä, että yhdellä vieraista on erityisruokavalio.  Kaupoissa oli erittäin nihkeä valikoima, joten lauantai-iltana leivottiin kallen kanssa pari kakkua yksissätuumin. (Molemmat oli muuten ihan törkeen hyviä! Varsinkin toi suklaakakku!!!!).. harmi, ettei niitä tullut kuvattua,

Kääretortun matka juhlapöytään oli vähän kuoppainen, kun se juhla-aamuna unohtui auton katolle ja tippui sitten keskelle suht vilkasta tietä. Onneksi kakku säilyi sen n 5 min tiellä, eikä kukaan ajanut sen päälle... 

Suolaisia herkkuja menee aina enemmän, mutta tällä kertaa Cafe Annikasta tilattu suklaaunelma taisi olla monen makuun. (kakku kumottiin viimeistä lusikallista myöten). 




Lahjoja tuli ihan hirveästi ja kaikki oli erittäin mieluisia. Vieraat oli ilmeisesti käynyt vähän täällä blogin puolella kurkkimassa, kun osui niin nappiin!

Mutta nyt on ristiäiset vihdoin taputeltu pakettiin ja voi taas keskittyä vähän muihinkin projekteihin.




12 kommenttia:

  1. Heii! Siulla on tosi ihana blogi ja jonkun aikaa olenkin tätä jo lukenut. Yksi asia vain pistää silmään täällä, siun profiili, jossa kerrot itsestäsi. Tulee aika paljon tällä hetkellä jäljessä kun esikoinenkin kuitenki syntyny jo. :D Mutta kaunis nimi on kauniilla tytöllä!

    VastaaPoista
  2. Oi, onnea pienelle ihanasta nimestä! ;) meiltä löytyy samanniminen tyttö!

    VastaaPoista
  3. Ihana nimi ja kaunis perhe! :) Meilläkin oli Mila yksi vaihtoehto, jos vauva olisi ollut tyttö :)

    VastaaPoista
  4. Onnea pienelle nimestä <3 mistä tuo ihana panta on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ssussuu <3 Milan kummitäti tilasi pannat ebaysta , tais olla 0,60e :)

      Poista
  5. Onnea pienelle kauniista nimestä! :-) Ja vautsi mikä tukka!

    VastaaPoista
  6. Niin sulonen pikkutyttö! <3 Ja ristiäisissä on ollut kyllä tosi mahtavat tarjottavat! :) Tuo kääretortun unohtuminen auton katolle kyllä nauratti, itelläki unohtunut kaikenlaista, mutta ei vielä mitään leivonnaisii (toistaseks).. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, jep! Parasta vielä oli kun sanoin ääneen "ihan varmaa unohtuu tähän katolle" :D

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3